Jump to content

E6400+DS4 @ ?

soki

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από BassJunkies

Λέω να πάρω κι εγώ μία DS4. Λέτε να πάει καλύτερα απο την Bad Axe με τον 6600???

Όχι!

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Soki με ποιο bios επιασες 505 fsb?

Η μητρικη ειναι μονταρισμενη η οχι???:D

No mods, και default passive ψυξη στο north με την heatpipe της GB :)

505 ->f3 final

511 ->f4b

Mε easytune φυσικα, πανω απο 440-450 δεν bootarei απο bios. Μπορει να ειναι και λογο multi με εναν 6300 ισως να bootarei παραπανω, γιατι οπως και να το κανουμε ο default multi καθε cpu ειναι ο καλυτερος. Ελα αλλο που παρατηρησα ειναι οτι ανεβαζει καλυτερα fsb με καλυτερη ψυξη στο cpu, πχ με νερο bootara απο βιος στα 450, με αερα που προσπαθησα και με μικροτερο multi δεν μου τα εδινε.

soki είδα και το thread με τα bios στο xs, μέγιστo vdimm είναι 2.3V?

το bios γενικά έχει αρκετές επιλογές?

Αρχική απάντηση από Sol

soki είδα και το thread με τα bios στο xs, μέγιστo vdimm είναι 2.3V?

το bios γενικά έχει αρκετές επιλογές?

Μεγιστο Vdimm -> +0.775 δηλαδη απο ποσο υπολογιζω ~ 2.6Vdimm, δεν εχω δωσει τοσο για να το μετρησω ακριβως γιατι οι elpida πανω απο 2.3V βγαζουν λαθη. Εχει πολλες επιλογες το bios ναι αρκετα timings για την μνημη και μπορεις να ρυθμισεις vmch,vfsb,vpcie.

Καλημερες..:D

Ειμαι και εγω με μια DS4 λοιπον...και εβαλα το F3B bios...

Oταν δινω 1.6 με το που ανοιγουν τα win και μπει να βγαλει στις διεργασιες το easy tune τρωει κολλημα...με 1.55 ειναι ΟΚ(με την στοκ ψυκτρα λεω παντα)..

Στα μειων βαζω οτι δεν εχει ουτε ενα ενδεικτικο led οτι η μητρικη περνει ρευμα(εκτος και εχει καει στην δικια μου) και οτι το clear Cmos ειναι περιεργο και αναγκαζομαι να βγαζω την μπαταρια..

Επισης το cpu-z 1.36 διαβαζει VCore παλι 1.213 οπως και με την 975BadAxe και επιπλεον δεν με αφηνει να διαλεξω πυρηνα..:( Το easytune διαβαζει οτι του εχω δωσει στο bios...χωρις να παιζει καθολου πανω-κατω η ταση...οποτε το θεωρω καπως αναξιοπιστο..

Bαζω απο το easytune 2.42 στις μνημες να δω αν πιανει...τρωει επιτοπου restart...ανοιγοκλεινει 4-5 χωρις να κανει καν ποστ και στην 6η φορα μπαινει win αλλα ειχε κανει αυτοματο clear Cmos..:hehe:

Καλημερες..:D

Ειμαι και εγω με μια DS4 λοιπον...και εβαλα το F3B bios...

Oταν δινω 1.6 με το που ανοιγουν τα win και μπει να βγαλει στις διεργασιες το easy tune τρωει κολλημα...με 1.55 ειναι ΟΚ(με την στοκ ψυκτρα λεω παντα)..

Στα μειων βαζω οτι δεν εχει ουτε ενα ενδεικτικο led οτι η μητρικη περνει ρευμα(εκτος και εχει καει στην δικια μου) και οτι το clear Cmos ειναι περιεργο και αναγκαζομαι να βγαζω την μπαταρια..

Επισης το cpu-z 1.36 διαβαζει VCore παλι 1.213 οπως και με την 975BadAxe και επιπλεον δεν με αφηνει να διαλεξω πυρηνα..:( Το easytune διαβαζει οτι του εχω δωσει στο bios...χωρις να παιζει καθολου πανω-κατω η ταση...οποτε το θεωρω καπως αναξιοπιστο..

Bαζω απο το easytune 2.42 στις μνημες να δω αν πιανει...τρωει επιτοπου restart...ανοιγοκλεινει 4-5 χωρις να κανει καν ποστ και στην 6η φορα μπαινει win αλλα ειχε κανει αυτοματο clear Cmos..:hehe:

http://www.jzelectronic.de/jz2/Download2/965pds4f4c.exe

Βαλε το f4c(f4b ελπιζω να εβαλες και οχι f3b) διορθωνει το vcore στο cpuz και δειχνει το κανονικο. Το οτι δεν σε αφηνει να επιλεξεις core ειναι λογο της εκδοσης 1.36 με την 1.35 μπορεις..

1,6+stock η θερμοκρασια θα εχει ανεβει τρελλα λογικο ειναι να κολλησει :)

Καλυτερο ειναι το speedfan για να βλεπεις vcore+vdimm, με το easytune μπορεις να ανεβαζεις τις τασεις κατευθειαν απο windows και ας λεει restart τα δινει αμεσως αν παρατηρησεις, οι μνημες σου τι ειναι Micron? Στις elpida δεν τους αρεσει πανω απο 2.3.

post-40-1416072747,8183_thumb.png

Μολις ξυπνησα και δοκιμαζω με πολλαπλασιαστη 6 να δω μεχρι τι fsb μπορω να πιασω...

Με 1.55 και 2.3 σε μνημες ημουν με την default ψυκτρα στα 410Χ9 = 3690(1:1) βεβαια εκει εβγαζε σφαλματα λογω αερα αλλα λειτουργουσε...stable ηταν στα 400Χ9=3600...

Mνημες εχω(τωρα) τις G.Skill 1000αρες HZ 4-4-4-5 D9GKX που με 2.8 βαζω και καποια 3αρια...και ενα ζευγαρακι Fatbody Patriot που πανε 420+ 3-2-2-1 με 2.72 αλλα τις εχει καβαντζωσει ο Hipriδης..:p

Το bios που εχω ειναι το F3B...:(...παω για αλλαγη...:D

Oταν περνας το +0,500 για το Vdimm βλεπεις τιποτα κουλα οπως το να μην μποοταρει καν το μηχανημα και να μενεις με μαυρη οθονη???ή ειναι ολα οκ με τα ρευματα οσο και αν τα βαλεις?

Αρχική απάντηση από TROIDX

Μπράβο Soki...ωραίο κομμάτι....INTEL POWER...:D

thanx!

Μολις ξυπνησα και δοκιμαζω με πολλαπλασιαστη 6 να δω μεχρι τι fsb μπορω να πιασω...

Με 1.55 και 2.3 σε μνημες ημουν με την default ψυκτρα στα 410Χ9 = 3690(1:1) βεβαια εκει εβγαζε σφαλματα λογω αερα αλλα λειτουργουσε...stable ηταν στα 400Χ9=3600...

Mνημες εχω(τωρα) τις G.Skill 1000αρες HZ 4-4-4-5 D9GKX που με 2.8 βαζω και καποια 3αρια...και ενα ζευγαρακι Fatbody Patriot που πανε 420+ 3-2-2-1 με 2.72 αλλα τις εχει καβαντζωσει ο Hipriδης..:p

Το bios που εχω ειναι το F3B...:(...παω για αλλαγη...:D

Oταν περνας το +0,500 για το Vdimm βλεπεις τιποτα κουλα οπως το να μην μποοταρει καν το μηχανημα και να μενεις με μαυρη οθονη???ή ειναι ολα οκ με τα ρευματα οσο και αν τα βαλεις?

Πανω απο 2,3 +0,425 δεν βαζω! Αλλα απο οτι θυμαμαι πρεπει να ειχε προβλημα τουλαχιστον στην αρχη στην dq6, δεν ξερω αν ισχυει και στην ds4 πολυ πιθανον, λυνεται με vdimm mod http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=79529 , http://sg.vr-zone.com/?i=3765&s=2

ME το f4c το καλυτερο που επιασα ηταν 467 με καθολου ρευμα...αλλα οποτε δινω παραπανω σε mch ή fsb δεν αναβει καθολου η οθονη...:(

Mε phase παγωνει στα win με το που παει να περασει drivers αλλα με το που φτανει στο 0 η θερμοκρασια(bios) αρχιζει και διαβαζει παλι θετικες θερμοκρασιες και φτανει +70(γι'αυτο νομιζω οτι κολλαει)...:(

• 2 weeks later...

ΤΟ Heatsink στο NB των DS3,DS4 "κάνει" να το αφήσουμε όπως είναι; (Οκ αυτή είναι η δουλειά του) Κινδυνεύει σε ψηλά O/Cs;;;;

Στην ds4 που ειναι heatpipe δεν εχει προβλημα, στην ds3 καλο ειναι να μπει ενα ανεμιστηρακι.

thermalright ultra 120 + hsf lapping (η θερμοκρασια επεσε κυριως με το lapping, ελεος ρε intel τι στραβα καπακια ειναι αυτα που βαζεις.)

1.47Vcore,3400mhz,no throttling,prime stable

3400aa4.th.png

Bill , νομιζω οτι οταν βαζεις στο ΝΟΡΜΑΛ τις επιλογες των ρευματων εκτος απο τις μνημες το μομπο τις ανεβαζει αυτοματα στη τιμη που χρειαζεται για να παιξει. Εσυ τι εχεις δει , το εχεις παρατηρησει?

ΔΛΔ

στα 3200 ειχε 1.36

στα 3400 πηγε 1.4

καλη φαση

Το κάνει και η DS3 αυτό. Το είχανε γράψει στο "DS3/DS4/DQ6 FAQ" thread στο XS μέσα Αυγούστου.

On a sidenote, Soki τι παίχτηκε τελικά με εκείνη την π@π@ριά με τις μνήμες που έπεφτε τραγικά το bandwidth όταν έδινες πάνω από 1.45V Vcore;

Αρχική απάντηση από ea6gka

Bill , νομιζω οτι οταν βαζεις στο ΝΟΡΜΑΛ τις επιλογες των ρευματων εκτος απο τις μνημες το μομπο τις ανεβαζει αυτοματα στη τιμη που χρειαζεται για να παιξει. Εσυ τι εχεις δει , το εχεις παρατηρησει?

ΔΛΔ

στα 3200 ειχε 1.36

στα 3400 πηγε 1.4

καλη φαση

Nαι ισχυει αυτο αλλα καλυτερα να δινεις οσο θες. Στις μνημες δινει 2.1 normal ενω αν αρχιζεις να το αυξανεις αρχιζει απο 1.9 περιπου, στο chipset μετα απο +0.2 αρχιζει να ανεβαινει σε σχεση με το Νormal. To vfsb αν το αυξανεις δημιουργει προβληματα.

Αρχική απάντηση από Chosen

Το κάνει και η DS3 αυτό. Το είχανε γράψει στο "DS3/DS4/DQ6 FAQ" thread στο XS μέσα Αυγούστου.

On a sidenote, Soki τι παίχτηκε τελικά με εκείνη την π@π@ριά με τις μνήμες που έπεφτε τραγικά το bandwidth όταν έδινες πάνω από 1.45V Vcore;

Aυτο το ειχα παρατηρησει με τον prescott celeron, στον c2d δεν το κανει αυτο. Στον c2d εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν μερικες συχνοτητες που αυξανεται αποτομα στο memtest το bandwidth, πχ μπορει στα 426 fsb να εχει 4530 mb/s και στα 428 4670mb/s.

Σε αυτους που θελουν να παρουν τωρα core2 duo, προτεινω να αποφευγουν τον 6300 και να αγορασουν απο 6400 και πανω γιατι στα μεγαλα fsb υπαρχουν αρκετα bugs κυριως με το chipset(δεν εχω δοκιμασει το 975 oποτε για C1 965 αναφερομαι). Π.χ εχω παρατηρησει οτι πανω απο περιπου 440 fsb μπορεις να κανεις restart και να κλεινει το pc, οταν τον ανοιγεις να εχεις cold boot ή να ανοιγοκλεινει μια φορα και μετα να ξεκιναει, να bootarei με σβηστη την οθονη κτλ.

Και τα bugs συνεχιζονται. Απο bios βαζω 7χ454, το coretemp διαβαζει 7χ518, easytune και orthos prime 8x454 και μονο το cpu-z δειχνει σωστα. Aναρωτιεμαι ποσοι lamers θα εκμεταλευονται αυτα τα bugs αφηνοντας τους αλλους να αναρωτιονται πως πηγε εκει. Ανετα ετσι μπορω να τρεξω ενα orthos 10 hours στα 3800 η να δειξω κανενα 550fsb απο coretemp.

bugsll3.th.png

Δλδ όταν έχουμε ΝΟRMAL τις τάσεις του chipset και της μνήμης, τότε αυξομοιωνονται αυτόματα?????

Οι default τάσεις τότε ποιες είναι; Γράψτε και για την DS3 και για την P5b dlx pls

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.