Jump to content

Τι ανεμιστηράκια;;;;;;

xdoc

Recommended Posts

Εχω ενα φορητό Pavilion και επειδή ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία σκέφτηκα να φτιάξω μία βάση κεκλιμένη με ανεμιστηράκια για υποβοήθηση της ψύξης

Ανοιξα στη ξύλινη βάση 3 τρύπες διαμέτρου 60 mm κάτω ακριβώς απο τις τρύπες με τα ανεμιστηράκια που έχει ο φορητός και σκέφτομαι να τοποθετήσω τρία ανεμιστηράκια που θα τα συνδέσω σε ένα βύσμα USB

Η ερωτησή μου ειναι η εξής:

Τι ανεμιστηράκια πρέπει να χρησιμοποιήσω,που τα βρίσκω,και εάν θα επαρκεί η τροφοδοσία τους μέση της USB::::

Αρχική απάντηση από bezdim [Σήμερα, στις 08:23]

Για δες αυτό. Είναι βέβαια 80άρης...

Ευχαριστώ για το link λλά ψάχνω για 60 mm και πρέπει να ειναι 5Volt αν δεν κάνω λάθος

Καμμία άλλη βοήθεια ;;;

60άρια μπορείς να βρεις στα παρακάτω μαγαζιά

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=12

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804028

Τώρα αν τα τροφοδοτήσεις με 5V απλά θα δουλεύουν σε λιγότερες στροφές

Δεν νομιζω να κανεις δουλεια με 60αρια και 5V.

Στα 5V μονο με delta 60αρια ισως γινει κατι , με τα συνηθισμενα η παροχη αερα θα ειναι πολυ μικρη για να δεις σημαντικη διαφορα.

Γιατι δεν παιρνεις μια ετοιμη βαση για laptop..που συνηθως εχουν 2 χ 8cm fans....ειναι κοντα στα 40..

6cm fans εχει σχεδον σε ολα τα μαγαζια στην Στουρναρη...αλλα με 5V δεν κανεις δουλεια..

Αρχική απάντηση από tasosmos [Σήμερα, στις 17:56]

Δεν νομιζω να κανεις δουλεια με 60αρια και 5V.

Στα 5V μονο με delta 60αρια ισως γινει κατι , με τα συνηθισμενα η παροχη αερα θα ειναι πολυ μικρη για να δεις σημαντικη διαφορα.

Ζητάω 5βολτα ανεμιστηράκια γιατί θα τροφοδοτούνται απο την USB του φορητού

Εάν βάλω 12βολτα θα λειτουργήσουν με αυτήν την τροφοδοσία(δεν θέλω εξωτερική τροφοδοσία)

5βολτα δεν κυκλοφορουν ευρεως, ισως εχει σε κανα μαγαζι με ηλεκτρονικα.

Τα 12βολτα θα δουλευουν στα 5v αλλα θα εχουν πολυ μικρη αποδοση, δεν θα ειναι αρκετος ο αερας που βγαζουν.

• 4 weeks later...

Χαιρετώ το forum (πρώτο post)

Φτιάχνω και εγώ μια ίδια βάση και ανεμιστηράκια 5 volt και 8cm δεν υπάρχουν πουθενά. Η μεγαλύτερη διάσταση που βρήκα ήταν 7 cm. Σε καταστήματα με ηλεκτρονικά (πχ κατουμάς) θα βρεις 5βολτα των 6 cm αλλά: η usb δίνει 500 mA ρεύμα μέγιστο. Μετά ή υπάρχει προστασία στο laptop ή "καις" την usb. Για 1 ανεμιστήρι των 6cm (αυτά που βρήκα εγώ, οκ) θες 260mA άρα ούτε λόγος για 2, πόσο μάλλον για 3. Ρεύμα μπόλικο μπορείς να πάρεις από IEEE1394 (firewire) μέχρι 1.5A στα 5v εαν έχεις θήρα στο laptop σου.

Μία λύση είναι να βρεις ή να φτιάξεις inverter από τα 5v στα 12v αλλά δεν έχω βρει κάτι ακόμη.

Επίσης είναι ενεργοφάγο και σχετικά (για την λεπτή βάση) ογκόδες...

Ελπίζω να βοήθησα.

Εγώ θέλω να δω εαν κάποιο μεγάλο fan 12cm πχ μπορεί να δουλέψει με 5V και τι ρεύμα τραβάει. Εαν ναι, θα υπάρχει αρκετός αέρας λόγω της μεγάλης διάστασης και δεν θα κάνει και πολύ θόρυβο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.