xdoc Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2006 Εχω ενα φορητό Pavilion και επειδή ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία σκέφτηκα να φτιάξω μία βάση κεκλιμένη με ανεμιστηράκια για υποβοήθηση της ψύξηςΑνοιξα στη ξύλινη βάση 3 τρύπες διαμέτρου 60 mm κάτω ακριβώς απο τις τρύπες με τα ανεμιστηράκια που έχει ο φορητός και σκέφτομαι να τοποθετήσω τρία ανεμιστηράκια που θα τα συνδέσω σε ένα βύσμα USBΗ ερωτησή μου ειναι η εξής:Τι ανεμιστηράκια πρέπει να χρησιμοποιήσω,που τα βρίσκω,και εάν θα επαρκεί η τροφοδοσία τους μέση της USB:::: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Αύγουστος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Για δες αυτό. Είναι βέβαια 80άρης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Αύγουστος 21, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Αρχική απάντηση από bezdim [Σήμερα, στις 08:23] Για δες αυτό. Είναι βέβαια 80άρης... Ευχαριστώ για το link λλά ψάχνω για 60 mm και πρέπει να ειναι 5Volt αν δεν κάνω λάθοςΚαμμία άλλη βοήθεια ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 60άρια μπορείς να βρεις στα παρακάτω μαγαζιάhttp://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=12http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804028Τώρα αν τα τροφοδοτήσεις με 5V απλά θα δουλεύουν σε λιγότερες στροφές Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Αύγουστος 21, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Δεν νομιζω να κανεις δουλεια με 60αρια και 5V. Στα 5V μονο με delta 60αρια ισως γινει κατι , με τα συνηθισμενα η παροχη αερα θα ειναι πολυ μικρη για να δεις σημαντικη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Αύγουστος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Γιατι δεν παιρνεις μια ετοιμη βαση για laptop..που συνηθως εχουν 2 χ 8cm fans....ειναι κοντα στα 40..6cm fans εχει σχεδον σε ολα τα μαγαζια στην Στουρναρη...αλλα με 5V δεν κανεις δουλεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Αύγουστος 21, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Αρχική απάντηση από tasosmos [Σήμερα, στις 17:56] Δεν νομιζω να κανεις δουλεια με 60αρια και 5V. Στα 5V μονο με delta 60αρια ισως γινει κατι , με τα συνηθισμενα η παροχη αερα θα ειναι πολυ μικρη για να δεις σημαντικη διαφορα. Ζητάω 5βολτα ανεμιστηράκια γιατί θα τροφοδοτούνται απο την USB του φορητούΕάν βάλω 12βολτα θα λειτουργήσουν με αυτήν την τροφοδοσία(δεν θέλω εξωτερική τροφοδοσία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Αύγουστος 21, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 5βολτα δεν κυκλοφορουν ευρεως, ισως εχει σε κανα μαγαζι με ηλεκτρονικα. Τα 12βολτα θα δουλευουν στα 5v αλλα θα εχουν πολυ μικρη αποδοση, δεν θα ειναι αρκετος ο αερας που βγαζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nigeo Σεπτέμβριος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Χαιρετώ το forum (πρώτο post)Φτιάχνω και εγώ μια ίδια βάση και ανεμιστηράκια 5 volt και 8cm δεν υπάρχουν πουθενά. Η μεγαλύτερη διάσταση που βρήκα ήταν 7 cm. Σε καταστήματα με ηλεκτρονικά (πχ κατουμάς) θα βρεις 5βολτα των 6 cm αλλά: η usb δίνει 500 mA ρεύμα μέγιστο. Μετά ή υπάρχει προστασία στο laptop ή "καις" την usb. Για 1 ανεμιστήρι των 6cm (αυτά που βρήκα εγώ, οκ) θες 260mA άρα ούτε λόγος για 2, πόσο μάλλον για 3. Ρεύμα μπόλικο μπορείς να πάρεις από IEEE1394 (firewire) μέχρι 1.5A στα 5v εαν έχεις θήρα στο laptop σου. Μία λύση είναι να βρεις ή να φτιάξεις inverter από τα 5v στα 12v αλλά δεν έχω βρει κάτι ακόμη.Επίσης είναι ενεργοφάγο και σχετικά (για την λεπτή βάση) ογκόδες...Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nigeo Σεπτέμβριος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Εγώ θέλω να δω εαν κάποιο μεγάλο fan 12cm πχ μπορεί να δουλέψει με 5V και τι ρεύμα τραβάει. Εαν ναι, θα υπάρχει αρκετός αέρας λόγω της μεγάλης διάστασης και δεν θα κάνει και πολύ θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guard1an Σεπτέμβριος 16, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Πάρε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nigeo Σεπτέμβριος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Το έχω δει από κοντά σε ένα φίλο και (για μένα) είναι πολύ άβολο... Κυκλοφορουν και καλύτερα αλλά ακριβότερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Σεπτέμβριος 16, 2006 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Οι περισσοτεροι ανεμιστηρες για pc δουλευουν στα 5 V, απλα βγαζουν πολυ λιγοτερο αερα απο το κανονικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.