Jump to content

Πρόβλημα με 3800 Χ2.Please Help!!

obijuan1983

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα έχει ως εξης.Εδω και 9 μήνες ο επεξεργαστής δουλεύει στα 2600 με 1,41ν.Μνήμες όμως τους τελευταίους μήνες είχα κατι ADATA DDR600 να δουλεύουν στα 5/6 με 2,5/3/3/6. στα 2,7ν.

Χτες εκανε ενα reset και μετα ο υπολογιστης για καμια 10-15 προσπαθειες δεν ανοιγε δηλαδη παταγα το power on εδινε ρεύμα και μετα δεν εδινε καθολου σημα στην οθόνη.Εκανα clear cmos αλλα παλι το ιδιο.Μετα σαν απο θαύμα αρχισε να ανοιγει αλλα πριν μπει στα windows πεταγε μπλε οθονη και εκανε ρεσταρτ.

τρελαθηκα!

Οι μνήμες ειχαν αγοραστεί μεταχειρισμένες οποτε δεν μπορω να ξερω ποσο ειχαν ''κουραστει''.Πάντως ειχα παρατηρησει οτι δεν μπορουσα να τις αγγιξω απο την θερμοτητα ειδικα την μια!

Σημερα με μεμτεστ ειδα οτι πεταει τρελα λαθη.

Πως μπορω να ελεγξω τι φταει οι μνήμες η ο επεξεργαστής .Μονο στα 2000Μηζ μπαινει στα windows.

Yπαρχει περιπτωση να 'χαλασε' η cpu;

Please help!

αν τρέξεις s&m stock στα 2GHz δεν θα σου πετάξει λάθη στο memory?

memtest στα 200MHz στις μνήμες σου πετάει λάθη?

μία ερώτηση, DDR600 και τις έτρεχες 5/6? γιατί?

και μία ακόμη, λογικά δεν είσαι καλυμμένος από εγγυήσεις και στα 2?

Φιλε Gonzo thanks για το ενδιαφερον.Το θεμα ξερεις πιο ειναι?Μεχρι τωρα ειμουνα στα 2600ΜΗΖ με 1,41 και μνημες 5/6 γιατι μαλλον ο mem controler δεν αντεχε 260χ10.

Τωρα όμως με μεμτεστ μεχρι 2400ΜΗΖ παει και αν το αφησω λιγη ωρα και ζεσταθει τοτε πεταει λαθη στο 5ο τεστ.

Δοκιμασα και 2600 με μνημεσ στα 133 αλλα παλι φουλ στα λαθη τι να κανω?

οι μνημες δε με ενδιαφερουν καθολου αλλα μηπως επατηε κατι το cpu?

τι λες?

Για τις μνημες εφοσον δεν εχεις βγαλει τα HS , δεν χρειαζεται να ανησυχεις...στειλε ενα mail στην A-data και λογικα θα τις δεχτουν απευθειας εκει...

Για το cpu δεν ξερω...

Μπορει να εχασε η μια μνημη απο τις 2 το spd τους και να θελει φλασαρισμα παλι..

(ριξε ενα βλεφαρο εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=85533&highlight=flash+spd )

Με μια μνημη ή σε αλλο slot μνημης δοκιμασες?

Νεα δεδομένα Το σύστημα ολα stock 2000MHZ Μνημες 400 (2x256) 2,5/3/3/6 στο S&M ειναι καθαρό.

σε 2600ΜΗΖ Μνήμη 434 (1x 256 δε μπαινει με 2χ) 2,5/3/3/6 στο S&M βγάζει στο Memory test λαθη και στο Cpu test λαθος στο L2 cache test και μετα κανει reset βγάζοντασ προτα μπλέ οθόνη.

Στο Memtest στα 2600 DDR 434 2,5/3/3/6 με 1χ256 ειναι καθαρο όλο εκτός απο το 4ο τεστ που βγαζει λιγα λαθη.

Τι λέτε;

Να προσθεσω οτι την πρωτη φορα που μου εκανε τα νουμερα πριν μποταρει εβγαζε το μηνυμα:

Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση των windows επειδη ενα αρχειο λειπει η είναι κατεστραμενο.Εγκαταστηστε το ξανα.

ειναι το : <windows root >\ system 32\ntoskrnl.exe

ειμαι σε raid με 2χ raptor 36,7

νομίζω ότι ήταν φάση data corruption.

παραπλήσιο μήνυμα είχα κι εγώ, περιμένοντας τις UCCC μου και προσπαθώντας

να clock-άρω με ένα ζευγάρι 2x512 Kingston με Mosel IC's.

εγώ θα έλεγα ότι είναι μνήμη παντως.

υπάρχει άλλο μηχάνημα διαθέσιμο να τις δοκιμάσεις κι εκεί?

DATA CORRUPTION??

Δηλαδή?να το αποδοσω σε μνήμες?

οπως και να εχει θα παω σε 2Χ1 γιγα .τι προτινετεγια 2χ1 γιγα σχετικα φτηνο και να πηγαινει στα 220ΜΗΖ?

λέω εγώ τώρα (μπορεί να 'ναι κα μλκίες).

2x1GB μπορείς να βρεις πολλές και καλές 2nd hand επώνυμες και μη.

UCCC πάντως πάνε ψηλά και οι value υλοποιήσεις είναι αρκετά φθηνές (αν βρεις)

πάντως 220 πρέπει να πάνε σχεδόν όλες.

Λοιπον στα 2000ΜΗΖ με μνημες στα 200ΜΗΖ κανενα προβλημα για 15+ωρες με spi,s&m,halflife 2

Στα 2600 ομως και με μνημες στα 173πχ δεν παει

αρα να υποθεσω ειναι το cpu?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.