Dimitri From Athens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 Καλημέρα σε όλους,σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο pc μου, κρατώντας βασικά κομμάτια όπως κάρτα γραφικών, HDD και αλλάζοντας μόνο τη mobo, cpu και μνήμες.Θα έλεγα οτι το προφίλ μου είναι κάτι μεταξύ gamer και overclocker αν και στο overclocking δε πολυασχολήθηκα πολύ και έτσι είχα ζητήσει παλιότερα τη βοήθειά σας με δύο προηγούμενες mobo. Γενικότερα, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το bios στα default.Επίσης, κάτι που θα βοηθήσει στο να μου δωσετε απαντήσεις, είναι οτι τα τελευταία χρόνια, έχω φάει ένα κόλλημα με τις mobo της Asus. Δέ ξέρω άν καλά κάνω ή όχι, αλλά προς το παρόν, θα προτιμούσα κάτι σε Asus.Για επεξεργαστή, πάμε σε Intel.Θα ήθελα να σημειώσω οτι και για επεξεργαστή αλλά και για mobo, θα ήθελα οι προτάσεις σας να είναι state-of-the-art, αλλά με όριο τα 300 ευρώ, οπότε όσον αφορά τις cpu σίγουρα δε μιλάμε για i7 950, i7 870 και i7 975.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Νοέμβριος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 πες μας και τι έχεις όμως ήδη psu ram vga hdd να δούμε τι να σου προτείνουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Νοέμβριος 16, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Δυσκολο το εγχείρημα αλλαγης πλατφορμας με 300 ευρω. Δυστυχώς οι μνημες που εχεις τωρα ( Cellshock DDR3 PC312800 1600Mhz ) δεν νομιζω να boot-αρουν με 1,6 οποτε το σεναριο να αναβαθμισεις μονο μητρικη και επεξεργαστη παει άκλαυτο. Στην θεση σου, θα κρατουσα το υπαρχον συστημα. Πιστευω πως σε βγαζει ακομη εναν χρονο με λιγο overclock. Μια αλλη σκεψη ειναι να πας σε 4GB. Πλεον υπαρχουν αξιολογα κιτακια στα 1600 κοντα στα 100 ευρω. Θα επιλεξεις ενα κιτακι που παιζει με 1.6v και θα εισαι ετοιμος απο πλευρας μνημων για την αναβαθμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Νοέμβριος 16, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 αυτο το καιρο εγω θα πηγαινα σε phenom 965 και αναλογη μητρικη,αν ειναι να πας σε Intel και δεν βιαζεσε να κανεις αναβαθμιση καλυτερα περιμενε 1 μηνα για να πεσουν οι τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 16, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Σιγά μην πέσουν οι τιμές τα Χριστούγεννα..με οικονομική κρίση. Σοβαρα τωρα..αλλαγη με 300ε (??) οταν o φτηνοτερος i5 εχει 180,μια σωστη μητρικη~150 και αλλα 100 για μνημες.. Τι εχεις διπυρινο?? Μπορεις να βρεις κανεναν Q με 1/3 των χρηματων να κλοκαρεις και να πορεψεις για λιγο ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Νοέμβριος 16, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Μάλλον δε διατύπωσα σωστά το πρώτο μύνημα... εννοούσα μέχρι 300 ευρώ η μητρική και με άλλα 300 ευρώ η CPU. Για τις μνήμες, δε το κάνω θέμα ακόμα αφού την τελευταία φορα είχα δώσει κοντά στα 300 ευρώ για 2Gb DDR3, στα 1600, ενώ τώρα τα 4GB έχουν 100 ευρώ περίπου ----- πες μας και τι έχεις όμως ήδη psu ram vga hdd να δούμε τι να σου προτείνουμε θεώρησε οτι κρατάω μόνο τους HDD και τη κάρτα γραφικών μου (ΑΤΙ HD 4870 x2) τα υπόλοιπα θα τα σπρώξω ----- Γενικότερα θέλω να πάω σε i7 (μέχρι 300 ευρά) οπότε αλλάζω και μητρική (μέχρι άλλα 300 ευρά) αλλά και μνήμες, ίσως σε triple channel....άν αξίζει φυσικά. Δέ το γνωρίζω αυτό γι'αυτό ζητάω τη γνώμη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Νοέμβριος 16, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 οπως ειπα και πριν, οι μνημες σου δεν νομιζω να παιζουν στην νεα πλατφορμα. οποτε θα προτεινα αυτα: [ATTACH]6430[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Νοέμβριος 16, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 οπως ειπα και πριν, οι μνημες σου δεν νομιζω να παιζουν στην νεα πλατφορμα.οποτε θα προτεινα αυτα:[ATTACH]7658[/ATTACH]File Saki,giati th sygkekrimenh mobo??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Νοέμβριος 17, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Είναι μια αξιοπρεπής μητρική και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ακριβότερων μοντέλων.Έχει triple channelΠάει καλά και στο o/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Νοέμβριος 17, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Η τιμή της είναι εντός ορίων, οπότε μια χαρά....ποιά είναι όμως η αμέσως καλύτερη επιλογή???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Νοέμβριος 17, 2009 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Evga-X58-Sli-Le-1366-X58-Ddr3-141-BL-E757-TR.htm ή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Evga-X58-Sli-Le-1366-X58-Ddr3-141-BL-E757-TR.htmη δευτερή υποστηρίζει 24gb μνήμη, πέρα απ' αυτό δεν βλέπεις διαφορά πιστεύω, τώρα αν πας σε Rampage II extreme κάτι γίνεται αν και είναι έξω από το όριο σου και δεν θα αξίζει κιολά. Αυτές είναι για την αδικαιολόγητη μπορώ να πω αντιπάθειά που φαίνεται να δείχνεις προς την p6t αν και αυτό είναι αποκλειστικά δικό μου συμπέρασμα και μπορεί να είναι και λανθασμένο. + διαβάζω πολύ καλά λόγια για τις μητρικές της evga τελευταία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Νοέμβριος 18, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Και στα δυο λινκ εχεις βαλλει την ιδια ακριβως οθονη.Διορθωσε το.Και για ποιον λογο ακριβως ειναι καλυτερη η EVGA X58 SLI LE απο την Ρ6Τ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.