Jump to content

Θέλω να φορτίσω την Acer μπαταρία μου!

habib9000

Recommended Posts

Εν τάχει...

Δούλευα στο Acer Travelmate 8000 LMi ("λαπτοπ") με την μπαταρία. Μου βγαίνει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας. Συνδέω τροφοδοσία. Μετά από λίγο ξαναβγαίνει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας (!!!). Καταλαβαίνω ότι το λαπτοπ αγνοεί την τροφοδοσία (επιδεικτικά). Την βάζω και την βγάζω πολλές φορές (την τροφοδοσία πάντα) αλλά το λαπτοπ συνεχίζει να δουλεύει με την μπαταρία χωρίς να την φορτίζει. Το λαπτοπ τελικά κλείνει αφού τελείωσε η μπαταρία (και μάλιστα χωρίς stand by ή κάτι τέτοια αλλά Χραπ). Πατώντας τον διακόπτη του λαπτοπ (ακόμα και στο ρεύμα) αναβοσβήνει ένδειξη άδειας μπαταρίας. Χωρίς την μπαταρία πάνω το λάπτοπ απλά δεν κάνει τίποτα.

Τι έκανα...

Έβγαλα την μπαταρία και άφησα το λαπτοπ χωρίς ρεύμα για 24 ώρες. Τίποτα.

Μέτρησα την τροφοδοσία με πολύμετρο και είναι μία χαρά.

Έλυσα το λαπτοπ και έλεγξα το βύσμα του ρεύματος. Είναι μία χαρά.

Έβγαλα την μπαταρία του BIOS για 1 ώρα. Τίποτα.

Τι πιστέυω...

Επειδή το έχω δει αρκετές φορές το έργο να συνδέεις τροφοδοσία και το λαπτοπ να μην την παίρνει χαμπάρι μέχρι να κάνεις restart (κυρίως σε Acer και HP) πιστεύω ότι έχει κολλήσει το power management κύκλωμα του λαπτοπ σε αυτό το mode. Ελπίζω λοιπόν ότι αν το ξαναλειτουργήσω θα "ξυπνήσει". Το κακό είναι ότι δεν έχω τρόπο να φορτίσω την μπαταρία μου για να το ανάψω.

Ζητώ...

νέα ευπαρουσίαστη εεεε.... λάθος. Είτε αν ξέρετε κάποιο (οικονομικό) τρόπο να φορτίσω την μπαταρία χωρίς λαπτοπ (πατέντες δεκτές) ή κάποιον που να έχει λαπτοπ με ίδια μπαταρία για να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη του και να του δώσω την μπαταρία μου να μου την φορτίσει.

Σας ευχαριστώ και μόνο που το διαβάσατε.

ΥΓ. Συμβατά είναι τα:

TravelMate 660 series

TravelMate 6000 series

TravelMate 800 series

TravelMate 8000 series

καθώς επίσης και κάποια Aspire.

Η μπαταρία είναι Sanyo SQ-1100 14,8V 4400mAh

Διαμένω στην Αθήνα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.