Jump to content

Προτάσεις για TFT στις 24" ?

mariosalice

Recommended Posts

Το κακό όμως με τα ηλεκτρονικά είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων είναι ακριβώς τα ίδια, συνήθως δε με μετασχηματιστές 100-240V και οι πλούσιοι ευρωπαίοι επειδή είναι μικρότερη αγορά πληρώνουν μεγαλύτερο ποσό.

Δεν συνεχίζω γιατί δεν έχει νόημα η συγκεκριμένη συζήτηση περί της διεθνούς πολιτικής των εταιριών, προσωπικά σαν χρήστη Η/Υ με ενοχλεί αφάνταστα να πληρώνω

περισσότερα από τον αμερικανό πολίτη, αλλά είναι καθαρά προσωπικό μου θέμα και δεν είναι σχετικό με την αναζήτησή σου για οθόνη.

Συγγνώμη για τα off-topic λοιπόν.

Ελπίζω αυτή που θα επιλέξεις να σε ικανοποιήσει :)

Μια on-topic ερώτηση: Τα μοντέλα που κοιτάς, απαιτούν dual-link dvi?

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Η 24αρα συνηθιζεται ευκολα?

mariosalice να ξερεις οτι θα εχεις πιο πολυ τρεξιμο αν παθει κατι η αγορα σου απο εξωτερικο...το ξερω γιατι ειχα παρει ενα δισκο απο pixmania...

Ασχετο ολες οι οθονες με εξωτερικο μετασχηματιστη παιρνουν τον ιδιο?

Αρχική απάντηση από blade_pan

όχι βέβαια

εξαρτάται από πολλά πράγματα ο τύπος (από το πιο απλό: τα W, μέχρι λεπτομέρειες όπως το βύσμα κλπ)

Αρχική απάντηση από sotiris

Μια on-topic ερώτηση: Τα μοντέλα που κοιτάς, απαιτούν dual-link dvi?

Αν δεν κάνω λάθος, για αναλύσεις > 1920*1080 το DL απαιτείται.

'Ολες οι VGA χοντρικά από εποχής NVIDIA 6XXX και μετά έχουν κανονικά DL.

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 20:28]

Η 24αρα συνηθιζεται ευκολα?

mariosalice να ξερεις οτι θα εχεις πιο πολυ τρεξιμο αν παθει κατι η αγορα σου απο εξωτερικο...το ξερω γιατι ειχα παρει ενα δισκο απο pixmania...

Αυτό με ενδιαφέρει.

Αν θέλεις πες μου περισσότερα.

Σκέπτομαι οτι σε περίπτωση που έχω θα πρόβλημα θα επικοινωνήσω με pixmania, θα επιστρέψω το προιόν με DHL και θα μου επιστρέψουν μετά από τον έλεγχο κάποιο ποσό που χρεώνουν αυτοί για μεταφορικά όπως προβλέπει η συμφωνία.

Ο χρόνος είναι περίπου 3 + 3 εργάσιμες μέρες και δεν χρειάζεται να μετακινηθώ.

Τι εννοείς πολύ τρέξιμο?

Δεν έμεινες ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση της pixmania?

Για το αν συνηθίζεται η 24 wide θα πω οτι έχω δύο οθόνες 21" 4:3 λαμπάτες και ήθελα ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Σκοπεύω να βάλω τη νέα 24 wide μαζί με την παλιά 21" 4:3 μαζί.

Θα έβαζα και τις 3 οθόνες, την 24άρα στο κέντρο και τις δυο παλιές δεξιά και αριστερά αλλά χρειάζεται και δεύτερη κάρτα γραφικών σε SLI και περισσότερος χώρος στο γραφείο μια και οι παλιές είναι λαμπάτες trinintron.

Ίσως αργότερα να προσθέσω δυο TFT 4:3.

το θεμα ειναι πως εμενα ηρθε λαθος προιον...και το εστειλα πισω.στο τελος μου πληρωσανε μτφ και ολα αλλα μετα απο ενα μηνα και ειπα οτι δε θα ξαναπαρω απ'εξω.

Το θεμα λοιπον ειναι ο χρονος αλλα εμενα δεν ηταν χαλασμενος σκληρος αλλα λαθος...

Εντάξει είναι ένας μήνας.

Μέσα στα νόμιμα όρια που έβαλε η EU.

Και από Ελλάδα μου έτυχε να περίμενω 3 μήνες για RMA ...

Παλιότερα μάλιστα όταν είχα πρόβλημα με μια λαμπάτη οθόνη που αγόρασα από Στουρνάρη ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα.

Η οθόνη, την ίδια μέρα που την αγόρασα, διαπίστωσα οτι είχε σοβαρό πρόβλημα.

Το κατάστημα δεν δέχτηκε αλλαγή με άλλη καινούργια.

Μου είπαν να πάω ο ίδιος την οθόνη στην αντιπροσωπεία (στον τεχνικό έλεγχο).

Μετά από 2 μήνες μου επέστρεψαν άλλη με άλλο σειριακό αριθμό, μεταχειρισμένη βρώμικη και σε κακό χάλι με τεράστιες κατσαρίδες να πετιούνται από το κουτί.

Ευτυχώς είχα κρατήσει την απόδειξη αγοράς όπου είχα γράψει τον σειριακό αριθμό.

Μόνο μετά από απειλή οτι θα τους κάνω μήνυση μου έδωσαν άλλη καινούργια οθόνη.

’λλο ένας μήνας για επισκευή (που είναι εντός ορίων) και άλλο για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω επειδή σου έστειλαν λάθος προϊόν (που είναι υπερβολικό).

Στην Ελλάδα υποθέτω αναφέρεσαι σε 3 μήνες για επισκευή και όχι για επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποστολής λάθος προϊόντος (αν και τα 2 είναι σαφώς εκτός ορίων).

Αναφέρθηκα σε RMA DIMM και το έγραψα παλιότερα στο thelab.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Ελληνικά μαγαζιά (με κάποιες εξαιρέσεις).

Έχω ταλαιπωρηθεί πάμπολες φορές τόσο στο παρελθόν όσο και προσφατα.

Έκανα edit το προηγούμενο ποστ.

Και από Ελλάδα μου έτυχε να περίμενω 3 μήνες για RMA ...

Παλιότερα μάλιστα όταν είχα πρόβλημα με μια λαμπάτη οθόνη που αγόρασα από Στουρνάρη ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα.

Η οθόνη, την ίδια μέρα που την αγόρασα, διαπίστωσα οτι είχε σοβαρό πρόβλημα. Το κατάστημα δεν δέχτηκε αλλαγή με άλλη καινούργια.

Μου είπαν να πάω ο ίδιος την οθόνη στην αντιπροσωπεία (στον τεχνικό έλεγχο).

Μετά από 2 μήνες μου επέστρεψαν άλλη με άλλο σειριακό αριθμό, μεταχειρισμένη βρώμικη και σε κακό χάλι με τεράστιες κατσαρίδες να πετιούνται από το κουτί.

Ευτυχώς είχα κρατήσει την απόδειξη αγοράς όπου είχα γράψει τον σειριακό αριθμό.

Μόνο μετά από απειλή οτι θα τους κάνω μήνυση μου έδωσαν άλλη καινούργια οθόνη.

looool @ ''κατσαρίδες να πετιούνται από το κουτί''

Καταλαβαίνω τι εννοείς.

Κατάλοιπα κακής Ελληνικής εμπορικής νοοτροπίας δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.

Θα πρέπει να πω όμως ότι κατά βάση περιορίζονται σε καταστήματα και όχι σε αντιπροσωπείες (στις σοβαρές τουλάχιστον - που κατέχουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς).

Αν λοιπόν το κατάστημα θέλει, σχεδόν πάντα μπορεί να δώσει άμεση και σωστή λύση.

Αρχική απάντηση από spc

Αν δεν κάνω λάθος, για αναλύσεις > 1920*1080 το DL απαιτείται.

'Ολες οι VGA χοντρικά από εποχής NVIDIA 6XXX και μετά έχουν κανονικά DL.

Αυτή που μου πούλησες έχει?

Αρχική απάντηση από astrolabos

Έλα ρε, αγόρασες; Γι'αυτό έκανε σεισμό στην Αθήνα τις προάλλες; :p

Ναι, ήταν προ αμνημονεύτων μηνών στην προ skroutz εποχή (δεν θα υπήρχε και άλλη εξήγηση άλλωστε) :p

Αυτή που μου πούλησες έχει?

Α, χα!

Σκέφτεσαι για 24αρα λοιπόν.

Επειδή μάλιστα σε κόβω για Dell, δεν έχω κανένα λόγο να σου απαντήσω! :p

Αν θυμάμαι καλά, ναι έχει.

Δεν είμαι 100% σίγουρος (θυμάμαι πχ ότι η 6200 που βγήκε τελευταία από τις 6ΧΧΧ είχε) - κατά 90% πρέπει να είναι DL.

Εγώ θα έλεγα να ρίξεις και μία ματιά στην Philips 230WP7 που έχει καινούργιο S-IPS πάνελ και κοστίζει γύρω στα 950-1000.

Philips 2307WP7

# Τύπος Οθόνης: 23" LCD WUXGA.

# Μέγεθος Ορατής Επιφάνειας: 58,4 cm.

# Μέγιστη, Προτεινόμενη ανάλυση: 1.920 x 1.200

# Μέγεθος κουκίδας: 0,258 x 0,258 mm.

# Χρόνος Απόκρισης: 12ms.(8ms grey to grey)

# Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 178 μοίρες, Κατακόρυφα: 178 μοίρες.

# Κοντράστ: 700:1.

# Φωτεινότητα: 300 cd/τμ.

# Είσοδος Σήματος: Αναλογικό (VGA), DVI-I, DVI-D. Διαθέτει επίσης και USB θύρες: 4 x USB 2.0.

Α. Σύγκριση Samsung SyncMaster 244T και Dell Widescreen UltraSharp 2405FPW

1. Πάνελ

Με τις παλιές Dell έπαιζε 16ms panel (G-G).

Σήμερα οι Dell έχουν νεώτερο panel στα 6ms (G-G).

2. Προβλήματα

Είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα με τις Dell που απαιτούσαν επιστροφή στην εταιρία για αναβάθμιση firmware.

Εξ αιτίας των παραπάνω, ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί ο πελάτης είναι να αγοράσει από την ίδια την Dell.

3. Τιμολογιακή πολιτική

Επίσης και η τιμολογιακή πολιτική ήταν ασταθής για την Dell.

Παλιότερα, τη μια μέρα η οθόνη έκανε 600 και την άλλη 1600.

Σήμερα η ίδια η Dell αυτή τη στιγμή πουλάει την ίδια οθόνη στην Αγγλία £619.52=909.719 και στην Ελλάδα 969,00 χωρίς ΦΠΑ - μεταφορικά. 60 διαφορά τιμής στις δύο χώρες από την επίσημη αντιπροσωπεία?

Τι να πω.

4. Χαρακτηριστικά.

Αν εξαιρέσουμε το TCO99 λόγω μαύρου χρώματος της Dell σε σχέση με το TCO03 και την υποστήριξη HDCP της Samsung, οι δύο οθόνες (με την προυπόθεση οτι θα αγοράσουμε την τελευταία έκδοση της Dell) πρέπει να έχουν το ίδιο panel και ίδια χαρακτηριστικά.

Μένει να επιλέξουμε με βάση την καλύτερη τιμή - χρώμα - γούστο - διαθεσιμότητα τη στιγμή της αγοράς - εμπιστοσύνη σε εταιρίες καταστήματα.

Αν έχει εντοπίσει κανείς άλλες διαφορές ή κάποια λάθη σε όσα έγραψα ας μας διαφωτίσει.

Β. Philips 230WP7NS 05

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 09:44]

Εγώ θα έλεγα να ρίξεις και μία ματιά στην Philips 2307WP7 που έχει καινούργιο S-IPS πάνελ και κοστίζει γύρω στα 950-1000.

Philips 2307WP7

# Τύπος Οθόνης: 23" LCD WUXGA.

# Μέγεθος Ορατής Επιφάνειας: 58,4 cm.

# Μέγιστη, Προτεινόμενη ανάλυση: 1.920 x 1.200

# Μέγεθος κουκίδας: 0,258 x 0,258 mm.

# Χρόνος Απόκρισης: 12ms.(8ms grey to grey)

# Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 178 μοίρες, Κατακόρυφα: 178 μοίρες.

# Κοντράστ: 700:1.

# Φωτεινότητα: 300 cd/τμ.

# Είσοδος Σήματος: Αναλογικό (VGA), DVI-I, DVI-D. Διαθέτει επίσης και USB θύρες: 4 x USB 2.0.

Μήπως λες για την Philips 230WP7NS 05?

Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση με s-ips, 8-bit, 16.7 Million πάνελ.

Το a-si sPVA panel της Samsung όμως φαίνεται να είναι νεώτερο και καλύτερο.

Το ίδιο πανελ έχει και η πανάκριβη ναυαρχίδα της Eizo FlexScan S2410W.

Αυτό λέω.To πάνελ της Philips είναι πολύ πιο καινούργιο από το πάνελ της Samsung.Το μόνο στο οποίο υπερέχει η samsung είναι στο καλύτερο μαύρο.

1.Σε χρόνο απόκρισης η Philips είναι καλύτερη και ας έχει μικρότερο ονομαστικό γιατί τα s-ips ανταποκρίνονται πιο κοντά στα spec τους από τα pva.

2.H philips έχει μικρότερο μέγεθος κουκίδας.

3.Καλύτερες γωνίες θέασης.

4.Νο backlight bleeding το οποίο έχει διορθωθεί στα καινούργια s-ips.

5.Καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

6.200 φθηνότερη.:)

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 12:30]

Αυτό λέω.To πάνελ της Philips είναι πολύ πιο καινούργιο από το πάνελ της Samsung.Το μόνο στο οποίο υπερέχει η samsung είναι στο καλύτερο μαύρο.

1.Σε χρόνο απόκρισης η Philips είναι καλύτερη και ας έχει μικρότερο ονομαστικό γιατί τα s-ips ανταποκρίνονται πιο κοντά στα spec τους από τα pva.

2.H philips έχει μικρότερο μέγεθος κουκίδας.

3.Καλύτερες γωνίες θέασης.

4.Νο backlight bleeding το οποίο έχει διορθωθεί στα καινούργια s-ips.

5.Καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

6.200 φθηνότερη.:)

Που τα βρήκες αυτά τα στοιχεία?

Γιατί αν συγκρίνεις τεχνολογίες s-ips με pva θα πρέπει να πω οτι δεν έχει σχέση το pva με το a-si sPVA.

Οι γωνίες θέασης σε νούμερα μου φαίνονται ίδιες, εκτός και αν είδες κάποιο συγκριτικό.

Όσο για το backlight bleeding που το βρήκες να αναφέρεται αυτό το πρόβλημα στις Samsung?

Για το μέγεθος κουκίδας νομίζω οτι παίζει ρόλο το διαφορετικό μέγεθος 23" vs 24"τη στιγμή που έχουν την ίδια ανάλυση οι δύο οθόνες.

Αν έχεις βρει κάποιο συγκριτικό δώσε URL.

Ένα καλό review για την Philips νομίζω οτι είναι αυτό

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=5235

Πάντως μέχρι στιγμής παραμένω στην απόφαση για τη Samsung από Pixmania μάλλον γιατί μου κόλλησε κάπως και όχι για άλλους λόγους.

Ας πούμε οτι από κάποιο σημείο και μετά λειτουργώ με τη διαίσθηση.

Αν και η συγκεκριμένη οθόνη της Philips σίγουρα μου κίνησε έντονα το ενδιαφέρον και ίσως τελικά να αποτελεί πράγματι καλύτερη λύση.

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 13:04]

Mariosalice ριξε μια ματια σε αυτο το thread σχετικα με την τιμη της dell

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=24408&perpage=&pagenumber=3

Θες να πεις οτι να περιμένω μείωση τιμών και στην Ελλάδα?

Εντάξει αλλά ήδη τα μάτια μου έχουν κοκκινήσει από τις CRT οθόνες τώρα που επέστρεψα από τις καλοκαιρινές διακοπές και τη Δευτέρα θα παραγγείλω την οθόνη, γιατί δεν πάει άλλο.

Εξ άλλου όπως έγραψα και πιο πάνω μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα στο Internet λειτουργώ πλέον με τη διαίσθηση.

Είναι τόσο παράξενοι οι λόγοι που οδηγούν σε μια απόφαση αγοράς ...

Μετράει για παράδειγμα το οτι είμαι ικανοποιημένος από την Samsumg 32" tft τηλεόραση και το 17" tft monitor που έχω.

’σε που θέλω και ασημί χρωματάκι να ταιριάζει και με το κουτάκι μου.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 13:09]

Που τα βρήκες αυτά τα στοιχεία?

Γιατί αν συγκρίνεις τεχνολογίες s-ips με pva θα πρέπει να πω οτι δεν έχει σχέση το pva με το a-si sPVA.

Οι γωνίες θέασης σε νούμερα μου φαίνονται ίδιες, εκτός και αν είδες κάποιο συγκριτικό.

Όσο για το backlight bleeding που το βρήκες να αναφέρεται αυτό το πρόβλημα στις Samsung?

Για το μέγεθος κουκίδας νομίζω οτι παίζει ρόλο το διαφορετικό μέγεθος 23" vs 24"τη στιγμή που έχουν την ίδια ανάλυση οι δύο οθόνες.

Αν έχεις βρει κάποιο συγκριτικό δώσε URL.

Ένα καλό review για την Philips νομίζω οτι είναι αυτό

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=5235

Πάντως μέχρι στιγμής παραμένω στην απόφαση για τη Samsung από Pixmania μάλλον γιατί μου κόλλησε κάπως και όχι για άλλους λόγους.

Ας πούμε οτι από κάποιο σημείο και μετά λειτουργώ με τη διαίσθηση.

Αν και η συγκεκριμένη οθόνη της Philips σίγουρα μου κίνησε έντονα το ενδιαφέρον και ίσως τελικά να αποτελεί πράγματι καλύτερη λύση.

Το backlight bleeding αναφέρετε στο ότι οι παλιές s-ips είχαν πρόβλημα και όχι PVA.

Εδώ δείχνει ότι μία απλή S-ips έχει καλύτερες γωνίες από την dell 2407.Αν κοιτάξεις την πισίνα θα δείς ότι χάνει το χρώμα της στην Dell.

H Philips δεν είναι απλή S-IPS αλλά ΑS-IPS όπως η NEC 20WGX2.

Δεν είχα δει support στις agp αλλά μόνο στις pci-e, γι' αυτό με έχουν ζώσει τα φίδια.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά AGP - PCI-EX.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Το μόνο στο οποίο υπερέχει η samsung είναι στο καλύτερο μαύρο.

Το οποίο ίσως όμως είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό.

Θα συμφωνήσω με τον Μάριο, ότι από ένα σημείο και πέρα παίζουν σημαντικό ρόλο προσωπικά / ίσως και υποκειμενικά κριτήρια που έχουν να κάνουν με την προσωπική προτίμηση / εμπιστοσύνη σε εταιρία κλπ.

Για τον λόγο αυτό και επειδή δεν με έχει απογοητεύσει καμία Samsung οθόνη μέχρι σήμερα, θα πρότεινα και εγώ Samsung (εξάλλου οι +1 δεν είναι και λίγο πράγμα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.