mariosalice Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 Σκέφτομαι να αγοράσω την Samsung 244T Ποιά είναι η γνώμη σας - άλλες προτάσεις για 24" Wide TFT?Τεχνικά χαρακτηριστικά:Panel Type a-si TFT/PVAViewable Size 24.0"Pixel Pitch 0.270 mmBrightness (Typical) 500 cd/m2Contrast Ratio (Typical) 1000:1Response Time (Typical) 6 ms (G to G) Response Time (Typical) 16 ms (Β to W)Viewing Angle (Horizontal/Vertical, Typical) 178°/178°Native Resolution 1920 x 1200Aspect Ratio 16:10Maximum Color 16.7MInterface Analog/DigitalInput Video Signal Analog RGB, TMDS Digital Link, CVBS, S-Video, ComponentSync Type Separate H/V, Composite H/V, SOGInput Connectors 15-pin D-sub, DVI-D, CVBS, S-Video, ComponentUSB Ports 2 downstreams, 1 upstreamPower Consumption 100 watts (max.), 2 watts (DPMS mode)VESA Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 18, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Για την Dell 2407 δεν το σκεφτεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 18, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Έχοντας δουλέψει για καιρό με τις: SAMSUNG 213Τ, 214Τ, 243Τ (οθόνη στη δουλειά) και την DELL 2405 (οθόνη στο σπίτι) Θα πρότεινα την αρχική επιλογή σου (SAMSUNG 244Τ). Επί εποχής 243Τ vs 2405, η 243Τ είχε καλύτερη ποιότητα αλλά η διαφορά τιμής υπέρ της DELL ήταν μεγάλη. Τώρα πλέον που 244Τ έχει φτάσει να πωλείται και κανονικά (aka από επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία) στην Ελλάδα στα επίπεδα της 2407 (1.200 ), θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την Samsung (όχι πως η Dell δεν είναι καλή βέβαια). ΥΓ Συμβουλή: Αν καταλήξεις στην Samsung, προτίμησε να την πάρεις από Ελλάδα μιας και η τιμή είναι περίπου η ίδια και εδώ (δεν το έχω ψάξει - το υποθέτω από την τιμή που αναφέρεις η οποία υποθέτω ότι είναι από εξωτερικό) ενώ η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν φημίζεται για την ''ευελιξία'' της σε περίπτωση που την χρειαστείς (aka σε περίπτωση βλάβης / service) και η οθόνη δεν είναι αγορασμένη από Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Το Skroutz δίνει την καλύτερη τιμή στην pixmania.Μάλλον θα την προτιμήσω γιατί στην τιμή περιλαμβάνεται και γραπτή εγγύηση άμεσης επιστροφής χρημάτων για ένα έτος σε περίπτωση βλάβης, που είναι προσαρμοσμένη στους Ευρωπαικούς νόμους.Δηλαδή Τιμή + ΦΠΑ + εγγύηση + έξοδα αποστολής = 1.182,76 Η Dell έχει ίδιο panel αλλά θεωρώ καλύτερη τη Samsung.Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι οτι η οθόνη εμπίπτει στην κατηγορία 2 για προβληματικά pixels. Δηλαδή δεν θα μπορώ να την επιστρέψω αν έχει 4-5 στίγματα.Είναι καθαρά θέμα τύχης αλλά δεν νομίζω οτι έχω και άλλη επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:30] Το Skroutz δίνει την καλύτερη τιμή στην pixmania.Μάλλον θα την προτιμήσω γιατί στην τιμή περιλαμβάνεται και γραπτή εγγύηση άμεσης επιστροφής χρημάτων για ένα έτος σε περίπτωση βλάβης, που είναι προσαρμοσμένη στους Ευρωπαικούς νόμους.Δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωση γι' αυτό θα πρότεινα να ελέγξεις καλά αν υπάρχουν ''ψιλά γράμματα''.Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:30] Η Dell έχει ίδιο panel αλλά θεωρώ καλύτερη τη Samsung.Συμφωνώ.Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:30] Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι οτι η οθόνη εμπίπτει στην κατηγορία 2 για προβληματικά pixels. Δηλαδή δεν θα μπορώ να την επιστρέψω αν έχει 4-5 στίγματα.Είναι καθαρά θέμα τύχης αλλά δεν νομίζω οτι έχω και άλλη επιλογή. Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτό.Η Samsung έχει από τους καλύτερους ποιοτικούς ελέγχους και τα καμένα pixel είναι πολύ σπάνια (ειδικά δε σε τόσο μεγάλες αναλύσεις είναι και τόσο μικρά που 1-2 είναι πράγματι αμελητέα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Αύγουστος 18, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 επισης το pixmania εχει σαν ορο αν δεν μεινεις ικανοποιημενος απο το προιον εχεις δικαιωμα να το επιστρεψεις σε μια εβδομαδα!Αν το ψαξεις θα το βρεις....αν δε το βρεις εδω ειμαι..(ουτε εκει να δουλευα).Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και αν κρυβει παγιδες παντως το αναφερουν...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Αύγουστος 18, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Πρόσεξε, γιατί και εγώ πριν από καιρό (πριν πάρω την 2405) ήμουνα στην ίδια κατάσταση. Τη Samsung την έχει ο Φουρλής στην Ελλάδα. Πήρα τηλέφωνο ρωτώντας τί γίνεται στην περίπτωση που η 243T αγοραστεί από εξωτερικό και μου απάντησαν ρητά ότι δεν καλύπτεται στην εγγύηση. Τι κι αν τους είπα για Ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκιο του καταναλωτή κτλ, ήταν ανένδοτοι. Στην Pixmania, οι άνθρωποι ομολόγησαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα σε περιπτώσεις όπου οι εταιρείες λένε τις ίδιες π@π@ρ!ές. Μου έδωσαν και το τηλέφωνο του ΙΝΚΑ μπας και βρω καμιά άκρη. Έχοντας πικρή εμπειρία με (παρα)εισαγωγείς/αντιπροσώπους στην Ελλάδα (άρε Rainbow, δε θα περάσω καμιά φορά από Αθήνα ; ) προτίμησα την 2405 αν και ήμουν ορκισμένος εχθρός της Dell Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 18, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Αρχική απάντηση από gorg Πρόσεξε, γιατί και εγώ πριν από καιρό (πριν πάρω την 2405) ήμουνα στην ίδια κατάσταση. Τη Samsung την έχει ο Φουρλής στην Ελλάδα. Πήρα τηλέφωνο ρωτώντας τί γίνεται στην περίπτωση που η 243T αγοραστεί από εξωτερικό και μου απάντησαν ρητά ότι δεν καλύπτεται στην εγγύηση. Τι κι αν τους είπα για Ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκιο του καταναλωτή κτλ, ήταν ανένδοτοι. Στην Pixmania, οι άνθρωποι ομολόγησαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα σε περιπτώσεις όπου οι εταιρείες λένε τις ίδιες π@π@ρ!ές. Μου έδωσαν και το τηλέφωνο του ΙΝΚΑ μπας και βρω καμιά άκρη. Έχοντας πικρή εμπειρία με (παρα)εισαγωγείς/αντιπροσώπους στην Ελλάδα (άρε Rainbow, δε θα περάσω καμιά φορά από Αθήνα ; ) προτίμησα την 2405 αν και ήμουν ορκισμένος εχθρός της Dell Αυτό που έλεγα παραπάνω...Η κακή νοοτροπία μερικών Ελληνικών εταιριών.... Αλλά τότε, που λες και εσύ και όπως γράφω και πιο πάνω, η 2405 ήταν και πολύ φθηνότερη από την 243. Γι αυτό και την προτίμησα κιόλας (για το σπίτι - στο γραφείο κράτησα την 243). Τώρα όμως που και οι 2 (244 - 2407) έχουν την ίδια τιμή και επίσης η 244 ίδια τιμή Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί να μην πάρει κάποιος την 244 από Ελλάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 19, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 To συμβόλαιο εγγυημένης αγοράς ισχύει για 12 μήνες και είναι αυτό:http://aka.fotovista.com/dev/gui_web/grafx/multipays/services/pdf/formulaire/pdf_CAT_gr.pdfΜου φαίνεται λιτό, καθαρό, σαφές, χωρίς ψιλά γράμματα.Επιπλέον θα έχω τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο 100% σε περίπτωση που δεν μείνω ικανοποιημένος από το προιόν ακόμα και αν δεν έχει βλάβη μέσα σε 14 μέρες από την αγορά.Αναφέρονται και κάποιοι κοινοτικοί νόμοι που εφαρμόζονται, οπότε νομίζω οτι όλοι θα έπρεπε να πουλούν με αυτούς τους όρους από το Internet και απλά είναι παράνομοι όσοι δεν τους εφαρμόζουν.http://www.pixmania.com/gr/gr/conditions.html#11Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου L 121-20 του Κώδικα Κατανάλωσης, έχετε στη διάθεσή σας 14 ημέρες για να μας επιτρέψετε ένα προϊόν που δε σας ικανοποιεί. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν με δικά σας έξοδα, συνοδευόμενο από την απόδειξη αγοράς και το δελτίο επιστροφής πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.Όσο για την αγορά από την αντιπροσωπεία της Samsung στην Ελλάδα, ούτε τους ξέρω, ούτε έχω βρει κατάστημα ή τιμή για το προιόν, ούτε με νοιάζει αν θέλουν να δεχτούν πίσω το προιόν και να εφαρμόσουν το νόμο μετά τον δεύτερο χρόνο (η pixmania αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά για 2 χρόνια).Αν η fourlis είναι πραγματικά η επίσημη αντιπροσωπεία θα εκτελέσει την εγγύηση σε περίπτωση βλάβης τον τρίτο χρόνο.Αν πάλι δεν είναι, θα στείλω την οθόνη στο εξωτερικό, όπου μου πει η Samsung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Δεν είναι όμως βλακεία να δώσεις 1200 ευρώ για μια οθόνη τη στιγμή που η τιμή της παίζει στα $800? (για την 2407 λέω). Εγώ αρνούμαι να πληρώσω 500 ευρώ νταβατζιλίκι στην Ελληνική - Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, το θεωρώ κοροϊδία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΌσο για την αγορά από την αντιπροσωπεία της Samsung στην Ελλάδα, ούτε τους ξέρω, ούτε έχω βρει κατάστημα ή τιμή για το προιόν Προφανώς δεν θα αγοράσεις από την αντιπροσωπεία αλλά από κατάστημα που συνεργάζεται μαζί της.Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες ότι δεν την βρίσκεις γιατί υπάρχει κανονικά. Δεν είναι τίποτα μυστήριο.Αρχική απάντηση από sotiris Δεν είναι όμως βλακεία να δώσεις 1200 ευρώ για μια οθόνη τη στιγμή που η τιμή της παίζει στα $800? (για την 2407 λέω). Εγώ αρνούμαι να πληρώσω 500 ευρώ νταβατζιλίκι στην Ελληνική - Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, το θεωρώ κοροϊδία. Μιλάμε για την DELL Ευρώπης / DELL Ελλάδας.Είναι η ίδια η εταιρία εδώ και όχι κάποιος αντιπρόσωπος.Οπότε γι' αυτό το νταβατζηλίκι, όπως το λες, υπεύθυνη είναι η ίδια η DELL και DELL είναι μία εταιρία.Τα παράπονά σου λοιπόν στην (ίδια) εταιρία που (όπως πολλές άλλες) έχει άλλες τιμές για USA και άλλες για Ευρώπη.ΥΓ Ο Μάριος πάει για την Samsung, οχι την DELL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από spcΜιλάμε για την DELL Ευρώπης / DELL Ελλάδας. Είναι η ίδια η εταιρία εδώ και όχι κάποιος αντιπρόσωπος. Οπότε γι' αυτό το νταβατζιλίκι, όπως το λες, υπεύθυνη είναι η ίδια η DELL και DELL είναι μία εταιρία. Τα παράπονά σου λοιπόν στην (ίδια) εταιρία που (όπως πολλές άλλες) έχει άλλες τιμές για USA και άλλες για Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται παράπονα, απλά όταν θα θελήσω να αγοράσω θα αγοράσω από τη φτηνότερη χώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 12:57] Δεν είναι όμως βλακεία να δώσεις 1200 ευρώ για μια οθόνη τη στιγμή που η τιμή της παίζει στα $800? (για την 2407 λέω). Εγώ αρνούμαι να πληρώσω 500 ευρώ νταβατζιλίκι στην Ελληνική - Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, το θεωρώ κοροϊδία. Δεν έχεις άδικο αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.Η Dell έχει την 2407WFP με μαυρη οθόνη και TCO99 στα 969,00 που με το ΦΠΑ και τα μεταφορικά η τιμή ανεβαίνει στα 1184,05.http://dellware.euro.dell.com/dellstore/dellware/config/default.asp?s=grbsd&l=en&c=gr6198&cu=grbsd&v=d&b=Dgr_200-38595Τώρα αν μου λες οτι στο εξωτερικό ίσως την βρίσκεις φθηνότερα, το έψαξα αρκετά και κουμπώθηκα.Εδώ πράγματι συμφέρει να αγοράσει κανείς από την επίσημη αντιπροσωπεία της DELL αν αποφασίσει να πάει στην 2407WFP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΕδώ πράγματι συμφέρει να αγοράσει κανείς από την επίσημη αντιπροσωπεία της DELL αν αποφασίσει να πάει στην 2407WFP. Ναι γιατί η DELL δεν είναι η κλασική περίπτωση εταιρίας με αντιπροσωπεία. Λειτουργεί με άλλη λογική. Δουλεύει κατά βάση απευθείας με τελικούς καταναλωτές αποφεύγοντας ενδιαμέσους. Αρχική απάντηση από sotiris Δεν νομίζω ότι χρειάζονται παράπονα, απλά όταν θα θελήσω να αγοράσω θα αγοράσω από τη φτηνότερη χώρα Εφόσον μπορείς να το κάνεις και επίσης μπορείς να διασφαλίσεις και την σωστή υποστήριξη στη χώρα σου (που στην περίπτωση της DELL είναι εξασφαλισμένη), πολύ καλά θα κάνεις (κοίτα μην μπλέξεις όμως σε ιστορίες όπως άλλοι που ναι μεν έβγαλαν άκρη με το rma αλλά εξακολουθούν να μην έχουν αποδεικτικό αγοράς της οθόνης). Εγώ απλώς απάντησα στο ''νταβατζηλίκι'' υπενθυμίζοντάς σου ότι μιλάμε για την ίδια εταιρία και όχι κάποιο ''αντιπρόσωπο''. That's all. EDIT νταβατζηλίκι και όχι νταβατζιλίκι (δεν είναι τζατζίκι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Συγγνώμη για το ορθογραφικό.Εμένα μου έχει κολλήσει πάντως αυτή η τιμή, και μάλιστα με 0 pixel έλεγχο (δεν το έχω δοκιμάσει να ξέρω αν ισχύει).linkΘυμάμαι πάντως και τον συμ-φορουμίτη (τον crmaris νομίζω) που είχε παιδευτεί, αλλά μιλάμε για σχεδόν μισή τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisΘυμάμαι πάντως και τον συμ-φορουμίτη (τον crmaris νομίζω) που είχε παιδευτεί, αλλά μιλάμε για σχεδόν μισή τιμή. Σε αυτό ακριβώς αναφερόμουνα:Αρχική απάντηση από spc(κοίτα μην μπλέξεις όμως σε ιστορίες όπως άλλοι που ναι μεν έβγαλαν άκρη με το rma αλλά εξακολουθούν να μην έχουν αποδεικτικό αγοράς της οθόνης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 19, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Από το συγκεκριμένο link που έδωσες δεν βγάζω άκρη ούτε από ποιόν αγοράζω, ούτε αν είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, ενώ βρίσκεται και στην άλλη άκρη του κόσμου ο clearestpacificblue που υποτίθεται οτι πουλάει σε αυτή την τιμή.Είπαμε να αγοράζουμε φτηνά αλλά με ασφάλεια, με απόδειξη πληρωμής, εγγυήσεις και όλα τα καλά.Διαφορετικά πάμε γυρεύοντας να φάμε τα μούτρα μας με απατεώνες. Συγκρίνω λοιπόν τιμές από επίσημα μαγαζιά και γνωστά sites που ασχολούνται με την Ελλάδα και όχι από ύποπτες πηγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 19, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Από το συγκεκριμένο link που έδωσες δεν βγάζω άκρη ούτε από ποιόν αγοράζω, ούτε αν είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, ενώ βρίσκεται και στην άλλη άκρη του κόσμου ο clearestpacificblue που υποτίθεται οτι πουλάει σε αυτή την τιμή.Είπαμε να αγοράζουμε φτηνά αλλά με ασφάλεια, με απόδειξη πληρωμής, εγγυήσεις και όλα τα καλά.Διαφορετικά πάμε γυρεύοντας να φάμε τα μούτρα μας με απατεώνες. Συγκρίνω λοιπόν τιμές από επίσημα μαγαζιά και γνωστά sites που ασχολούνται με την Ελλάδα και όχι από ύποπτες πηγές. Αν ήξερες από 1ο χέρι την ιστορία του crmaris, δεν θα πίστευες πόσο μέσα έπεσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Η τιμή στο άλλο άκρο του ατλαντικού εκεί κυμαίνεται πάντως:wide dell lcd Στην καλύτερη περίπτωση βγάζει $100 ο τύπος από το ebay. Στην χειρότερη είναι όντως κλέφτης, δεν μπορώ να το ξέρω.Κι εγώ θα ήθελα να την πάρω Ελλάδα με τιμές Αμερικής + ΦΠΑ. $700+ΦΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 19, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Εμένα με ενδιαφέρουν συσκευές που προορίζονται για την Ευρωπαική αγορά και υπόκεινται στους Ευρωπαικούς νόμους.’λλη αγορά η Αμερική άλλη η Ευρώπη.Πολλές εταιρίες εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική στις τιμές σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα.Συχνά βλέπουμε διαφορές στις προδιαγραφές μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής σε σημείο που να μην δουλεύει στην Ευρώπη μια συσκευή που προορίζεται για Αμερική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.