Jump to content

δυτερος σκληρος που δεν ειναι sata

o polonos

Recommended Posts

Για χαρα παιδια εχω μια απορια. Λοιμπον εχω εναν σκληρο δισκο 160 gb sata II και θα ηθελα να βαλω αλλον εναν που δεν ειναι sata αλλα βλ. φοτο Τωρα στην μητρικη μου εχω μια ταινια που παει στα 2 dvd και δεν εχει αλλη θυρα εισοδου για τετοιο καλοδιο. Προτον πως μπορω να συνδεσω των σκληρο? Πρεπει να βγαλω το ενα dvd? Και αν οχι τι να κανω για να βλεπουν τα windows και τους δυο μαζι? Γιατι βασικα των δευτερο των θελω μονο για back up. Ευχαριστω για των χρονο σας:D αυτα....

post-4643-1416072737,453_thumb.jpg

O 2ος δίσκος (όπως και τα CD/DVD) είναι IDE (το πιο κλασικό πρωτόκολλο).

Ψάξε λίγο και θα βρεις πανεύκολα τα πάντα γι' αυτό.

Για μία 1η απάντηση στο αν θα πρέπει να βγάλεις κάποιο οπτικό για να βάλεις το δίσκο, πες μας το μοντέλο της μητρικής σου.

Αν δε θέλεις να βγάλεις ένα cd/dvd μπορείς να βρεις στο εμπόριο μετατροπέα από IDE>SATA ώστε να τον βάλεις σε μιά θέση SATA (http://www.satasite.com/sata-ide-converter.htm). Επίσης, υπάρχουν tray που παίρνουν IDE και συνδέονται σε SATA ώστε να έχεις και δυνατότητα να αλλάζεις δίσκους (έχω τέτοιο, αλλά δε βρίσκω το link)

Απλά αναιρώντας μια οπτική συσκευή και τον τοποθετείς στη θέση της.. αν ο δίσκος λειτουργεί κανονικά και έχει δημιουργημένο partition θα τον δεις στις μονάδες δίσκων δεν είναι καμιά φιλοσοφία

Τη λύση του ανταπτορα ide/sata δε τη συνιστώ, δεν έχει φανεί αξιόπιστη σε εμένα τουλάχιστον πριν από κάποια χρονιά που την είχα δοκιμάσει σε ένα δίσκο μου

Η λύση του USB εξωτερικού δίσκου είναι πολύ καλή και η ταχύτητα του usb 2δε νομίζω να σε απογοητεύσει η καλύτερη λύση για backup

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 20:04]

Απλά αναιρώντας μια οπτική συσκευή και τον τοποθετείς στη θέση της.. αν ο δίσκος λειτουργεί κανονικά και έχει δημιουργημένο partition θα τον δεις στις μονάδες δίσκων δεν είναι καμιά φιλοσοφία

Τη λύση του ανταπτορα ide/sata δε τη συνιστώ, δεν έχει φανεί αξιόπιστη σε εμένα τουλάχιστον πριν από κάποια χρονιά που την είχα δοκιμάσει σε ένα δίσκο μου

Η λύση του USB εξωτερικού δίσκου είναι πολύ καλή και η ταχύτητα του usb 2δε νομίζω να σε απογοητεύσει η καλύτερη λύση για backup

θα κανω αυτο που ειπες Ευχαριστω πολυ ολους:p :p :p :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.