Koutsh_Maria Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Είναι μεγάλο κείμενο και κουραστικό, αλλά please κάντε τον κόπο να το διαβάσετε. :cry: Λοιπόν Πήρα το καλό μου το UPS. Το πέρασα, έβαλα και να επικοινωνεί με usb με το pc. Όλα μια χαρά. Περνάω και το software του . Όλα οκ. Ρίχνω και μια τεχνητή διακοπή ρεύματος, και πάλι όλα ok. Το UPS λειτούργησε κανονικά και το pc έμεινε ανοιχτό. Μετά κλείνω το pc και αποσυνδέω τον ένα sata και βάζω επάνω τον new sata 2 που αγόρασα. Όλα κανονικά. Τον βλέπει μια χαρά από το BIOS. Μετά όταν πάω να μπω στα xp που ήταν στον άλλο δίσκο εντελώς ξαφνικά τα έφτυσαν Την πρώτη φορά πήγαν να μπούνε αλλά έμειναν πόση ώρα στην μαύρη οθόνη που φορτώνει Μετά με τα χίλια ζόρια, μετά από κανά 10λεπτο που έκανε να φορτώσει μπήκα safe mode. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αργούσε να κάνει οτιδήποτε. Για 40min περίπου έμεινα εκεί, και στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων δεν κατάφερα να μπω να βγάλω το software του UPS το οποίο και θεώρησα ένοχο για το πρόβλημα Μετά κλείνω το pc από το power γιατί περίμενα κανά 10λεπτο να κάνει shutdown αλλά δεν βαριέσαι Υπομονής καράβι. Μετά ανοίγω το pc κάνει από μόνο του έλεγχο δίσκων, βρήκε πολλά λάθη και προβλήματα σε αρχεία. Τα διόρθωσε και καλά, και έκανε recover στα χαμένα. Μετά έκανε restart και από τότε βγάζει το παρακάτω: Τα windows δεν θα ξεκινήσουν γιατί λείπει το System32\drivers\Ntfs.sys Kαι μετά λέει τα σχετικά για repair... Έβαλα cd των xp να ρίξω ένα repair αλλά και πάλι τίποτα. Είτε κόλλαγε και βάραγε μπιπ μπιπ μπιπ συνεχόμενα (μάλλον θα με βρίζει!), είτε έβγαζε ότι cdboot: λείπει το ntdl κάτι τέτοιο. Δοκίμασα να περάσω τα xp στον new δίσκο, και έβγαλε πάλι το ίδιο message. Τι να κάνω? :( Thanks:cry:
tasosmos Αύγουστος 17, 2006 #2 Αύγουστος 17, 2006 Δοκιμασες να βγαλεις τον κανουργιο σκληρο πριν προχωρησεις? Μηπως κουνησες το καλωδιο του πρωτου σκληρου καθως εβαζες τον νεο?Ισως γινει κατι αν βρεις το αρχειο που σου βγαζει οτι λειπει (κλασικα ερευνα στα .cab με κειμενο το αρχειο) και το αντικαταστησεις με το χερι. Αν δεν γινει τιποτα μπες με live cd να δεις αν μπορεις να παρεις κανα backup και τραβα format.
jpavly Αύγουστος 17, 2006 #3 Αύγουστος 17, 2006 Μπιπ, μπιπ, μπιπ? Αρχεία των Win να χτυπανε? Μνημούλες μήπως?Γράψε σε ένα CDάκι το memtest και έλεγξε τις για αρχή.
Koutsh_Maria Αύγουστος 17, 2006 Author #4 Αύγουστος 17, 2006 Ναι έβγαλα τον new δίσκο όταν είδα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δοκίμασα και όλα τα καλώδια και είναι οκ. Επίσης έβγαλα τον δίσκο που είχε τα xp μέσα, και τον έβαλα στο άλλο μου pc και έσωσα ότι μπορούσα. Και εκεί φαίνεται να λειτουργεί σωστά ο δίσκος. Δοκίμασα να μπω στο system 32 αλλά δεν με έβαζε καν. Αυτό πιστεύω λογικό.Πάμε στα μετά. Στο pc που έχει το πρόβλημα άφησα μόνο τον δίσκο που είχε τα xp. Έβαλα κανονικά να κάνει boot απο cd-rom για να κάνω format και τίποτα! βγάζει αυτό που είπα παραπάνω. Κατάφερα μια φορά μόνο να μπω για να κάνω format, βασικά είπα να κάνω repair αλλά το pc κόλλησε πάλι... Έκανα δοκιμή με σκέτο τον new δίσκο να κάνω αυτόν format, αλλά από το σημείο που πατάς enter για να κάνει boot από cd-rom κολλάει απευθείας και αρχίζει τα beep, beep beep. Αυτό το κάνει και στο παλιό, όταν βγάλει το παραπάνω error και κάνεις restart, και πας πάλι να κάνεις boot από cd-rom αρχίζει τα beep.Τώρα το θέμα είναι , ότι ούτε format δεν μπορώ να κάνω! Τα δεδομένα ας πούμε ότι τα έσωσα. Αλλά δεν με αφήνει να κάνω format!οκ jpavly θα το δοκιμάσω και αυτό.
tasosmos Αύγουστος 17, 2006 #5 Αύγουστος 17, 2006 Ψαξε να βρεις στο manual ή στο σιτε της μητρικης σου τι σημαινουν τα μπιπ, αναλογως πως ακουγονται υπαρχει το αντιστοιχο σφαλμα. Υποθετω οτι δοκιμασες να βαλεις το πισι απευθειας στην πριζα χωρις το ups ενδιαμεσα. Αν εβγαλες τον καινουργιο δισκο και δεν εγινε τιποτα και ο παλιος παιζει σε αλλο πισι τοτε οντως μαλλον φταινε οι μνημες ή η μητρικη. Δοκιμασε να τις αλλαξεις αν μπορεις.Τελος, αν και ειναι μαλλον απιθανο μπορει να επαθε κατι το τροφοδοτικο.
Koutsh_Maria Αύγουστος 18, 2006 Author #6 Αύγουστος 18, 2006 Λοιπόν έκανα και το Memtest. Και δεν έβγαλε τίποτα στραβό. Oλα ok.tasosmos να πω την αλήθεια τεμπέλιασα να αποσυνδέσω το UPS και να ξαναβάλω τα άλλα καλώδια... αλλά θα το κάνω και αυτό.Όσον αφορά τα beep beep, θα το ψάξω. Είναι συνεχόμενα beep με σταθερό γρήγορο ρυθμό.Δοκίμασα να ξανακάνω format, έκανε boot στο cd και τώρα μου είπεi386/biosinfo.inf could not be loaded. The error code is 8192Έψαξα λίγο στον google για το error αλλά λέει άλλο πράγμα.Mετά στο restart μου είπε πάλι απευθίαςCDBOOT: Couldn't find NTLDR Κάτι μου λέει ότι τα έχει φτύσει το motherboard.
downfoot Αύγουστος 18, 2006 #7 Αύγουστος 18, 2006 βγάλε μνήμες και ξεκίνα το, αν κάνει το ίδιο μπιπ, προφανώς είναι μνήμες. αν λέω μπούρδες, ας με διορθώσει κάποιος... βασικά θα βόλευε 1 δεύτερο παρόποιο μηχάνημα (πχ φίλου) για να κάνεις δοκιμές...
jpavly Αύγουστος 18, 2006 #8 Αύγουστος 18, 2006 Αφού δεν είναι οι μνήμες, πάμε παρακάτω.Συνεχόμενα beeps είναι οι μνήμες σε όλα τα BIOS, αλλά απ'οτι κατάλαβα στο κάτι μετά το BIOS εσένα? :...: Να δοκιμάσεις 2-3 πράγματα ακόμα, αλλαγή καλωδίου σε δίσκο και οπτικό, αλλαγή Windows setup disk, εγκατάσταση linux.
Koutsh_Maria Αύγουστος 18, 2006 Author #9 Αύγουστος 18, 2006 downfoot έχω και 2ο μηχάνημα... Έκανα δοκιμές και όλα εκεί παίζουν μια χαρά. Και το καλώδιο του sata και οι μνήμες. Κάτι άλλο δεν δοκίμασα. Στο άλλο μηχάνημα ο δίσκος φαίνετε να λειτουργεί μια χαρά.jpavly έβαλα άλλο δισκάκι μέσα, και εκεί στο setup κόλλησε το pc. και την άλλη φορά πριν μπει στην διαδικασία αναγνώρισης συσκευών έβγαλε το παραπάνω error, για biosinfo που λέει. Για εγκατάσταση Linux δεν το έχω κάνει. Και το κακό είναι ότι δεν έχω κάποια έκδοση. ίσως κατεβάσω κάποια. Ποια προτείνεις να κατεβάσω για να δοκιμάσω? ιδανική για την περίπτωση?
jpavly Αύγουστος 18, 2006 #10 Αύγουστος 18, 2006 Απ'ότι βλέπω όλα περιστρέφονται γύρω από τη μητρική σου. Δεν έχει μείνει τίποτε άλλο (εκτός του optical drive). Bios update έκανες? Καλό είναι όλες αυτές τις δοκιμές να τις κάνεις χωρίς πολλά πολλά επάνω στο PC σου, μόνο με τα απαραίτητα. Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι όλα ξεκίνησαν με το UPS.. Edit: ’λλαξε και τον τίτλο σε κάτι κατατοπιστικό, μπας και ασχοληθεί και κανένας άλλος
kaynd Αύγουστος 18, 2006 #11 Αύγουστος 18, 2006 ^ Πράγματι κάτι με τη μητρική παίζει... clear cmos έκανες? αν και είναι κάτι το βασικό και πιστεύω ότι θα το έχεις κάνει ήδη.Είναι πολύ απίθανο για αυτά τα σφάλματα να φταίει το UPS, πιστεύω ότι απλά φανερώθηκε κάποια αδυναμία της μητρικής με το ψαχούλεμα κατά την διάρκεια της προσθήκης του νέου δίσκου... Πρόσεξε την διάρκεια του κάθε μπιπ και ανάφερε την.
Koutsh_Maria Αύγουστος 18, 2006 Author #12 Αύγουστος 18, 2006 Jpavly bios update δεν έχω κάνει εδώ και καιρό. Πριν 2 χρόνια είχα κάνει Αυτή εδώ είναι τα μέλη του pc μου: motherboard MSI 865PE NEO2, CPU P4 pres"HOT" στα 3,2 ghz, Μνήμες 2 x 512mb corsair στα 400mhz, VGA nvidia nx6800 128mb, seagate baracuda 300gb + 120gb + wd sata 120giga + sumsung HDD 120gb, Tροφοδοτικό Akasa 460watt , creative live audigy 2 . Σαν δίσκο με xp είχα τον wd sata 120giga . Πριν λίγο έφτιαξα ακόμα ένα δισκάκι με xp prof with sp2 και άρχισα πάλι την διαδικασία μήπως και βρώ άκρη. Έκανε boot από cd-rom , άργησε αρκετά στο να αναγνωρίσει τις συσκευές. Μπήκα για format , F6 μετά, και όταν διάλεξα partition για να κάνω format, άργησε αρκετά, σαν να κόλλησε και έβγαλε αυτό το sms: An error occurred while Setup was updating partiotin information on: 114471 MB Disc 0 at ID 0 on bus 0 on atapi (MBR). Setup cannot continue. To quit setup, press F3 Πριν κάνω την παραπάνω δοκιμή έλεγξα: Ρεύματα οκ. Καλώδιο οκ. Ένας δίσκος μόνο επάνω (ο κανονικός wd 120gb sata 1 που ήταν και από πριν ο boot δίσκος με τα xp). Καμία pci (μόνο κάρτα γραφικών) Έβγαλα το ups και έδωσα τροφοδοσία απευθείας από πολύμπριζο. Σε αυτό το pc έχω μόνο ένα dvd-r . Αλλά σε επόμενο test θα βγάλω από το άλλο pc ένα άλλο για να το δοκιμάσω Kaynd δεν έκανα clear cmos Αλλά θα το κάνω και αυτό στην επόμενη δοκιμή. Τα beep τώρα τα κάνει μόνο άμα βάλω τον sata 2 Οπότε δεν το ξανάβαλα και ησύχασε το κεφάλι μου. Πριν βέβαια τα είχε κάνει και ενώ ήταν ο sata 1 επάνω μόνο. Και τα beep είναι πανομοιότυπα, συνεχόμενα με σταθερό χρόνο, και σχετικά με γρήγορο ρυθμό πάνε. Υ.Γ. Πάλι της ιστορία της ζωής μου έγραψα!
jpavly Αύγουστος 18, 2006 #13 Αύγουστος 18, 2006 Κάνε ένα BIOS update για καλό και για κακό.Όταν λές "έφτιαξα ακόμα ένα δισκάκι με xp prof with sp2" τι εννοείς? Ελπίζω όχι κάποια slipstreamed έκδοση ή κάτι custom έτσι?
Koutsh_Maria Αύγουστος 18, 2006 Author #14 Αύγουστος 18, 2006 Έχουμε πρόοδο. Έβαλα new cd-rom και σταμάτησε να βλέπει τον δίσκο. Γενικά κάπως έχασε επαφή Έβγαλε και 1,2 error ακόμα. Έκανα clear cmos. Και βλέπει τον δίσκο, έκανα format, και τώρα κάνω και install τα xp. Προχωράει κανονικά. Χωρίς να σέρνετε. Τελικά τι έγινε? Δεν μπορώ να καταλάβω Μετά να ξαναδοκιμάσω να βάλω πάλι τον sata 2? Ή θα πάθει κρίση πάλι το pc? :cry:
kaynd Αύγουστος 18, 2006 #15 Αύγουστος 18, 2006 Πάντα να κανείς clear cmos πριν από κάθε άλλη ενεργεία όταν δε ξέρεις τι ακριβώς έχει συμβεί στο PC σουΔηλαδή τώρα λειτουργεί με τον παλιό δίσκο sataΓια δες ο sataΙΙ δίσκος σου έχει jumper εκεί που παλιά όριζες master-slave κλπ..Σε αυτούς ορίζεις stata 1 ή 2 Διάβασε με προσοχή τι γραφεί στην ετικέταΌρισε sata1 γιατί η μητρική σου δεν υποστηρίζει sata2 αν δε κάνω λάθος
Koutsh_Maria Αύγουστος 18, 2006 Author #16 Αύγουστος 18, 2006 Nαι όντως πάντα χρειάζεται το clear cmos, αλλά αυτά που έκανε με παραπλάνησαν. Νόμιζα ότι έφταιγαν άλλα ντι άλλων! Ναι λειτούργησε με τον παλιό sata. Περάστηκαν κανονικά τα xp. Από την αρχή τον είχα βάλει σαν sata 1 από το jumperaki πίσω Λοιπόν υπάρχουν εξελίξεις. Είπα να ξαναβάλω επάνω τον δίσκο τον sata II , με το cd-rom το παλιό, το pionner. Όχι με το asus που έκανα install τα xp πριν. Αποτέλεσμα να ξανακολλήσει το pc στο boot και να αρχίσει τα beep beep Έβγαλα τo pioneer και ξανά έβαλα το asus επάνω. Αποτέλεσμα όλα ok! Eκανα format κανονικά τον sata II και πέρασα και τα xp, και σε χρόνο ρεκορ μάλιστα. Συμπέρασμα ο sata II δεν μπορεί να συνεργαστεί με το pionner dvd-r 109 κουφό αλλά αυτό φαίνεται να τα προκάλεσε όλα. Γενικά και με τον άλλο δίσκο τον sata Ι δεν μπορούσα να περάσω τα xp Mαλλον ετοιμάζετε να παραδώσει πνεύμα το pioneer. Είχε καεί και παλαιότερα, και μου το αλλάξανε. Ας καεί και τώρα να μου στείλουν new πάλι Ποτέ ξανά δεν αγοράζω pioneer Τhanks παιδιά. Βασικά υπάρχει ακόμα ένα προβληματάκι, που άμα δεν διορθωθεί θα επανέλθω για help. Θέλω να πιστεύω ότι έφταιγαν τα προηγούμενα xp που πέρασα.
jpavly Αύγουστος 23, 2006 #18 Αύγουστος 23, 2006 Αρχική απάντηση από Diogenhs Τι είναι το clear cmos ? Με απλά λόγια για να καταλάβεις, CMOS φαντάσου ότι είναι η μνήμη του BIOS, δηλαδή όλες οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις. Κάνοντας το clear, γυρίζεις το BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Diogenhs Αύγουστος 23, 2006 #19 Αύγουστος 23, 2006 Με αλλα λογια restore to factory defaults το BIOS ?
jpavly Αύγουστος 23, 2006 #20 Αύγουστος 23, 2006 Αρχική απάντηση από Diogenhs Με αλλα λογια restore to factory defaults το BIOS ? Υπάρχει κάποια τέτοια επιλογή στο BIOS, αλλά δεν τα κάνει Reset όλα. Το clear cmos κάνει reset στα πάντα, μέχρι και ημερομηνία/ώρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.