SLN Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Ο γνωστος φιλος μου αγορασε εναν 6300 με μια P5B Deluxe. Μετα απο 24 bios updates μπλα μπλα μπλα... δουλευουν ολα ρολοι... (γιατι ως γνωστον οι πλατφορμες Ιντελ ειναι υποδειγματα σταθεροτητας, δεν κολλανε ποτε, δεν εχουν bugs, ψηνουν καφε, πανε τα παιδια στο σχολεια, πλενουν τα πιατα κλπ) Ο φιλος δεν ασχολειται με benchia αλλα τα ατιμα εχουν μια χρησιμοτητα. Οταν αγοραζεις κατι καινουργιο, τα τρεχεις ετσι για να διαπιστωσεις οτι ολα πανε καλα... Ολα ομως δεν πανε καλα και του βγαζει την XFX 7900GT σε pcie x1 mode.... Αυτο δεν γινοταν ουτε με την 975X ουτε με το 945 που την εβλεπαν παντα Χ16. Βρεθηκε να γινει με το 965. Αλλαξε 4 NV οδηγους, (91.31, 91.45, 91.36) εβαλε και Win64 (91.36) τιποτα... Παλι στο χ1 η 7900GT. Παει για υπνο χτες με την καρτα στο χ1, ξυπναει, το βαζει μπροστα το μηχανημα, βλεπει χ16 την καρτα... Τρεχει ενα 06, οντως ειναι φυσιολογικα τα σκορια... Καποια στιγμη, κανει ενα reboot, ξαναγυρναει παλι στο χ1 η καρτα... Κανει 2ο reboot, παλι στο χ1 η καρτα... WTF??? Drivers? Bios? Σεληνη? Σεισμοι? Καταρες spc που δεν φωνισε ο φιλος τον 6300 απο αυτον? υ.γ. μη βγει κανεις και πει "σε ποια χ16αρα θυρα εχεις βαλει την καρτα γραφικων??" Ο υπολογιστης στηθηκε υπο την εποπτεια γνωστου επιφανους μελους του φορουμ, παρουσιαστη του MAD και υπαλληλου αλυσιδας καταστηματων υπολογιστων που "οι υπολογιστες ειναι η δουλεια τους". Δεν χωρανε "χοντραδες"
deadlock7 Αύγουστος 17, 2006 #2 Αύγουστος 17, 2006 To PEG LINK δεν αλλάζει?Δοκίμασες τις επιλογές που σου δίνει η P5B?
SLN Αύγουστος 17, 2006 Author #3 Αύγουστος 17, 2006 στο 0507 προφανως δεν εχω δει καποια επιλογη που να λεει χ8, χ16. Εχει μια βλακεις που λεει PEG LINK (auto, normal,slow, fast, faster) αλλα αυτο λενε οτι ειναι oc της καρτας. Στο faster παγωνει ο computeras με το που μπαινω win, στο fast, normal, slow, παλι χ1 την δειχνει, οποτε το αφησα στο auto.
SLN Αύγουστος 17, 2006 Author #4 Αύγουστος 17, 2006 Μυριζει για mobo οδηγους ρε Νιονιο, αλλα δυστυχως οι 8.01.1002 ειναι οι μοναδικοι που υποστηριζουν το 965 προς στιγμη, οποτε δεν παιζει να αλλαχθουν.Πως αλλαζει η ταχυτητα του pcie απο rivatuner? Το σκεφτηκα, αλλα δεν βρηκα τιποτα.
Athens2004 Αύγουστος 17, 2006 #5 Αύγουστος 17, 2006 Εμενα με ιδιο μομπο μια χαρά 16Χ το λέει - παιζει
NoDsl Αύγουστος 17, 2006 #6 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 18:34] Πως αλλαζει η ταχυτητα του pcie απο rivatuner? Το σκεφτηκα, αλλα δεν βρηκα τιποτα. Του έριξα μια ματια και στο δικό μου πισι και είδα οτι έιπα μλκια οπότε έριξα BAn στο ποστ μου. Καλό κουράγιο αλλιώς εξορκισμό(δεν ξέρω γρί απο ιντελ)... give a shot και στους 81.85 του athens μπας και είναι χαζοί οι 91.xx(Πολύ πιθανό) Υποθέτω οτι εδώ είναι ετσι ε?
spc Αύγουστος 17, 2006 #7 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από SLNΚαταρες spc που δεν φωνισε ο φιλος τον 6300 απο αυτον? Παίζει και αυτό (αν και δεν αγόρασε ούτε την μητρική από spc) αν και χθες ήταν απασχολημένος Τι λες να έφταιγε στην περίπτωση του;Κατάρες SLN που δεν του έδωκε φιλάκι χθες ή που δεν έκανε ακόμα RMA τον πόντικά του (που επίσης δεν αγόρασε από spc) ;Αρχική απάντηση από SLNΟ υπολογιστης στηθηκε υπο την εποπτεια γνωστου επιφανους μελους του φορουμ, παρουσιαστη του MAD και υπαλληλου αλυσιδας καταστηματων υπολογιστων που "οι υπολογιστες ειναι η δουλεια τους". Δεν χωρανε "χοντραδες" Ε, πες το τόση ώρα βρε άνθρωπε!Ο τύπος δεν ξέρει να στήσει όχι μόνο win64 αλλά ούτε να περάσει drivers σε μία XFi.Αν μάλιστα σου προμήθευσε και το Hardware (αφού είναι η δουλειά του), τότε έδεσε το γλυκό.Επί της ουσίας πάντως και τα δικά μου ντράβαλα με κάνουν να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της ωριμότητας της Intel (αν και ανεξαρτήτως των αρχικών κουφών, το μηχάνημα πετάει).
greekfragma Αύγουστος 17, 2006 #8 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 18:08] υ.γ. μη βγει κανεις και πει "σε ποια χ16αρα θυρα εχεις βαλει την καρτα γραφικων??" Ο υπολογιστης στηθηκε υπο την εποπτεια γνωστου επιφανους μελους του φορουμ, παρουσιαστη του MAD και υπαλληλου αλυσιδας καταστηματων υπολογιστων που "οι υπολογιστες ειναι η δουλεια τους". Δεν χωρανε "χοντραδες" απο εγκυρες πηγες μαθαινω οτι το εν λογω μελος σου ''λάδωσε'' με γυροπιτόλαδο τον ιντελα για να κλοκαρει καλυτερα......εμαθα επισης οτι σου ζητησε να λαδωσει και το Bios με τις ευλογιες της Πρασινης Μαμας αλλα αρνηθηκες κατηγορηματικα............στο τελος ομως δακρυσες και νοσταλγησες τις μερες του ενδοξου DFI NF4 που ηξερες τι σου ξημερωνει και ΠΩΣ να αντιμετωπισεις ολες τις καταστασεις,............εκλεινες θερμοσιφωνο αναβες το λαμπατερ ή χαιδευες στοργικα τα κατω δεξια μοσφετ του αξεχαστου 939 socket.αυτο ομως που σιγουρα μπορω να σου μεταφερω σαν μηνυμα ειναι......υπομονη μικρε και αμυαλε προδοτη ιντελα.καποια στιγμη σε κανα μηνα-2 λιγες μερες πριν πας φανταρακι θα φροντισει η Ιντελα να σου βγαλει τους σωστους οδηγους για την βιτζοκαρτα σου:daisy:
unseen Αύγουστος 17, 2006 #9 Αύγουστος 17, 2006 αφου βρε τρισαθλιε noobα Intelα δεν σε παει γιατι το παιδευεις... Πηγαινε σε dfi + amd τωρα που ειναι φτηνοι να ησυχασουμε!!
Chosen Αύγουστος 17, 2006 #10 Αύγουστος 17, 2006 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα η Intel τι φταίει;Αφού βρε χλιμίντζουρα, ξέρεις τι μανίκια τρώνε οι early adopters, τι τον θες τον Conroe;Πήραμε εμείς που είμαστε μαζόχια και ξέρουμε τι εστί "πάω για ύπνο και ελπίζω να ξυπνήσω και να έχει βγάλει η Gigabyte το F5 που λύνει τα 14 bugs".Η Intel και το 965 της, είναι αυτό που είναι. ’λλες μητρικές το υλοποιούν σαν ατσάλι, κι άλλες σαν λαπά. Αν ο φλώρος δεν θέλει να έχει προβλήματα, να πάρει 939 ή Ρ4 να ξαλαφρώσει, εδώ και οι πέτρες το ξέρουνε ότι κάθε καινούρια πλατφόρμα έχει προβλήματα.Αλλά κάτι τέτοια μου θυμίζουνε τα τούβλα τα όρθια που μπαίνουνε στο XS και κάνουνε threads του στυλ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΗΡΑ Ε6600 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΑ 400Χ9 (αλλά δείξτε κατανόηση γιατί το προηγούμενο PC μου ήταν ΡΙΙΙ 933 σε ΒΧ"...Ρε ουρτ λέμε, δημόσιο λιθοβολισμό για παραδειγματισμό!
Κοπρίτης Αύγουστος 17, 2006 #11 Αύγουστος 17, 2006 ακομα ενα απιστευτο thread με την dream team του lab σε μεγαλες στιγμες - σχεδον κινηματογραφικο...- μην σταματατε
NoDsl Αύγουστος 17, 2006 #12 Αύγουστος 17, 2006 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=204181#post204181
sotiris Αύγουστος 17, 2006 #13 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από unseen αφου βρε τρισαθλιε noobα Intelα δεν σε παει γιατι το παιδευεις... Πηγαινε σε dfi + amd τωρα που ειναι φτηνοι να ησυχασουμε!! Ο conroe στο chem studio 2007 βγάζει το NMR του CH3COONa 1,0532 φορές γρηγορότερα από 939 opteron. Πλάκα του κάνεις του ανθρώπου? Δ Ο Υ Λ Ε Υ Ε Ι στο pc του, δεν το έχει για bench!
SLN Αύγουστος 17, 2006 Author #14 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 20:15] Εγώ πάλι δεν κατάλαβα η Intel τι φταίει;Αφού βρε χλιμίντζουρα, ξέρεις τι μανίκια τρώνε οι early adopters, τι τον θες τον Conroe;Πήραμε εμείς που είμαστε μαζόχια και ξέρουμε τι εστί "πάω για ύπνο και ελπίζω να ξυπνήσω και να έχει βγάλει η Gigabyte το F5 που λύνει τα 14 bugs".Η Intel και το 965 της, είναι αυτό που είναι. ’λλες μητρικές το υλοποιούν σαν ατσάλι, κι άλλες σαν λαπά. Αν ο φλώρος δεν θέλει να έχει προβλήματα, να πάρει 939 ή Ρ4 να ξαλαφρώσει, εδώ και οι πέτρες το ξέρουνε ότι κάθε καινούρια πλατφόρμα έχει προβλήματα.Αλλά κάτι τέτοια μου θυμίζουνε τα τούβλα τα όρθια που μπαίνουνε στο XS και κάνουνε threads του στυλ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΗΡΑ Ε6600 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΑ 400Χ9 (αλλά δείξτε κατανόηση γιατί το προηγούμενο PC μου ήταν ΡΙΙΙ 933 σε ΒΧ"...Ρε ουρτ λέμε, δημόσιο λιθοβολισμό για παραδειγματισμό! R U sirrriuuuussss??????Δηλαδη εσενα σου φαινονται λογικα αυτα τα πραγματα και δεν πρεπει να κατηγορησουμε την μαμα Ιντελ?????Νιωθεις????Βγαζει την καρτα σαν Χ1!!!Την ξαναβγαζει Χ16 αμα γουσταρει...και το ξανακανει Χ1 οποτε ταυλωσει!! Δηλαδη γιατι πρεπει να δειξω ανοχες στην υπερτατη αυτη εταιρια και να πω... "Καλησπερα, αγορασα αυτο κι αυτο. Τρεχει η καρτα μου στα x1, αναβοσβηνει 4 φορες σε καθε reboot αλλα κατα τα αλλα ειμαι πολυ χαρουμενος! Τρομερη αισθηση! Μπραβο!!"Υπαρχει κανονας που παραβιασα που λεει "μην κατηγορειτε την εταιρια αν δεν περασουν 4 μηνες απο την ημερα κυκλοφοριας της" Σαν τον Τομ, κι εγω περασα ενα διαστημα 10-20 reboot (20-40+ αφου ολα πλεον ειναι διπλα και τριδιπλα) οπου ψιλομαθαινεις τι της αρεσει στα κλοκια και τι δεν της αρεσει, και δεν κλαφτηκα για κατι τετοιο. Αλλα οταν βλεπεις 5000 στο '05 κατι παει στραβα και αρχιζεις να ψαχνεσαι.
chroma Αύγουστος 17, 2006 #15 Αύγουστος 17, 2006 Με κάθε αναβάθμιση του γνωστού φίλου έχουμε και το αντίστοιχο γνωστό thread. Σπαω.
NoDsl Αύγουστος 17, 2006 #16 Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 20:53] "Καλησπερα, αγορασα αυτο κι αυτο. Τρεχει η καρτα μου στα x1, αναβοσβηνει 4 φορες σε καθε reboot αλλα κατα τα αλλα ειμαι πολυ χαρουμενος!
SLN Αύγουστος 17, 2006 Author #18 Αύγουστος 17, 2006 Ωπα παιδια... Εκανα reboot και ξαναβρηκε το Χ16!!!Κατσε καλα... Φοβερη εταιρια η Ιντελ. Παιρνω πισω οτι κακο εχω πει!! (Καλοπιανω το μηχανημα μην ξαναμουλαρωσει)Λοιπον το να το κρατησει στο Χ16 δινει 2.80 το να το ξαναπαει στο Χ1 δινει 1.50Το να "κληρωσει" αλλη pcie ταχυτητα (X2, X4, X8) δινει 5.50Πολλα βαζετε, πολλα παιρνετε!! Faites vos jeux
unstoppable Αύγουστος 17, 2006 #20 Αύγουστος 17, 2006 Ελα μωρε, προβλημα στον χρηστη ειναι, αφου ο φιλος του ειναι ασχετος....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.