Jump to content

Enermax Liberty 620W, γνωμες, αποψεις & σχολια.

FRuLiS13_acg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παντα πιστευα και θεωρουσα (και ακομη το πιστευω) οτι η επιλογη ενος τροφοδοτικου πρεπει να γινεται προσεκτικα οταν ενα συστημα στηνεται. Οπως καταλαβαινετε αυτη την περιοδο ετοιμαζομαι να στησω ενα νεο PC και θελω την γνωμη σας για το τροφοδοτικο που εχω επιλεξει για αγορα. Μετα απο μια με δυο μερες ψαξιματος εχω καταληξει στο Enermax Liberty 620W.

Οφειλω να παραδεχτω οτι δεν ειμαι ο power user που θα παρει το μηχανημα και θα αρχισει να το κλοκαρει, οπως επισης δεν ειμαι ο σκληροπυρηνικος gamer που θα φτιαξει την απιστευτη SLI συνθεση. ΟΜΩΣ ειμαι ενας απο αυτους που θελω να βασιζομαι σε απροσκοπτη λειτουργια του τροφοδοτικου μου ανεξαρτητα απο το ποσο χρονικο διαστημα μπορει το μηχανημα μου να λειτουργει με "full" τις μηχανες. (υπολογιζω σιγουρα να βαλω σε περιπου ενα μηνα καποια πολυ δυνατη καρτα γραφικων)

Αυτο που μου τραβηξε την προσοχη στο συγκεκριμενο τροφοδοτικο ηταν η σχετικα ησυχη λειτουργια του & τα καλα σχολια που ακουσα απο καποιους γνωστους μου.

Θεωρω και πιστευω οτι αρκετοι χρηστες του φορουμ εχουν τις γνωσεις γυρω απο τον τομεα "τροφοδοτικο", για αυτο θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το παραπανω PSU.

α. Το θεωρειται καλο σαν επιλογη `η μπορει να θεωρηθει υπερβολικη η αγορα του?

β. Ειναι αξιοπιστο?

γ. Αν μπορουσατε να επιλεξετε καποιο αλλο τροφοδοτικο, ποιο θα ηταν αυτο?

Ευχαριστω προκαταβολικα οσους μπορεσουν να αφιερωσουν λιγο χρονο για να πουν την γνωμη τους.

Έχω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό εδώ και λίγο καιρό , και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του

Δίνει άριστες τάσεις , ακόμα και όταν τρέχω τον 3Ghz Pent στα 4.5 και under load

Ο ανεμιστήρας του είναι αθόρυβος , έχει προσθαφαιρούμενα καλώδια και γενικώς είναι ένα εξαίρετο τροφοδοτικό

Μοναδικό του μειονέκτημα είναι τα καλώδιά του , των οποίων οι επαφές εναλλάσονται μεταξύ molex και Sata , με αποτέλεσμα πολλές φορές να σε δυσκολεύει στην σύνδεση πολλών συσκευών σε ένα καλώδιο , και να σε αναγκάζει να τραβάς νέο καλώδιο (πχ όταν θέλω να συνδέσω τους 3 σκληρούς μου , αναγκαστικά τραβάω και 2ο καλώδιο , καθώς τα connectors στο ένα δεν φτάνουν , παρόλο που το καθένα φέρει από 2 Sata και 2 molex)

Τώρα , αν είναι υπερβολική η αγορά του , αυτό εξαρτάται από τα οικονομικά του καθενός

Με αρκετά λιγότερα χρήματα παίρνεις το Hiper TypeR 580W , το οποίο είναι επίσης άριστο ως προς τις τάσεις που δίνει , έχει και αυτό προσθαφαιρούμενα καλώδια , και κοστίζει και 60~70 ευρώ λιγότερο

Και τα δύο τροφοδοτικά τα έχω δουλέψει και με άφησαν με άριστες εντυπώσεις

Τώρα , αν το Enermax αξίζει τα 60 παραπάνω για 40W , εσύ θα το κρίνεις

Κατ' εμέ πάντως άξιζε :)

Έχω το συγκεκριμένο PSU περίπου 1-1/2 μήνα ενω πριν είχα το μικρότερο Liberty των 500W. Ο λόγος που το άλλαξα ειναι επείδή μετά την προσθήκη της Χ1900ΧΤ (αντί της 7800GT που είχα πριν) αλλά και κάποιου άλλου σκληρου μάλλον δεν τα έβγαζε πέρα αφού καμια φορα μου πεταγε κανα restart.

Και για τα 2 τροφοδοτικά μόνο καλά λόγια έχω να πώ. Είναι σταθερότατα, αθόρυβα και γενικότερα άψογα. Το 500αρι δεν το έδωσα και το έβαλα στο 2ο pc που έχω αφου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την συγκεκριμένη σειρά της Enermax.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.