Jump to content

Πως γινεται να δοσω περισσοτερα volt στα fan??

o polonos

Recommended Posts

Για χαρα παιδια εχω αυτη την ερωτηση που αναγραφεται στο θεμα. Να σας πω μονο οτι δεν εχω κανενα fan controler και θα ηθελα περισσοτερη δυναμη στα fan που εχω πανω στο ψυγειο μου. Αυτα.....:D

......

αν δουλεψει οτιδηποτε πες μας και σε εμας...

Σαν μονη λυση που σκεφτομαι ειναι να τα πουλησεις και να παρεις αλλα....πιο δυνατα!

Εξαιρειται η τρελλη περιπτωση που εχεις καποιους sunon* που δουλευουν και με 24volt οποτε απο 12 σε οτιδηποτε μεγαλυτερο απο 14 δεν θα τα καψει...!

*Νομιζω η sunon εβγαλε τετοιους ανεμηστηρες...δεν μου ερχεται αλλη εταιρια.

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 12:44]

Βάλ'τα στην πρίζα!:p

Πέρα απ'την πλάκα υπάρχει κίνδυνος να καούν,οπότε δε θα στο συνιστούσα εκτός αν δε σε νοιάζει πολύ.Μπορείς να πάρεις ρεύμα απ'το Molex..πχ.12αρα+5αρα=17ν

Λάθος μεγάλο.....

Οταν παίρεις +12V από την μία άκρη και +5V από την άλλη άκρη δημιουργείς μεταξύ τους όταν έχουν κοινό - , διαφορά δυναμικού 12-5 = 7V και ΟΧΙ το άθροισμά τους

Εαν θέλεις 17V πρέπει να διαλέξεις 12V & -5V έτσι ώστε να έχεις διαφορά δυναμικού 17V , αλλά νομίζω ότι η γραμμή των 5V είναι πολύ χαμηλή σε παροχή ρεύματος και ίσως έχεις πρόβλημα.....

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις έιναι να αγοράσεις ανεμηστήρα με περισσότερες στροφές => μεγαλύτερος θόρυβος , ή μεγαλύτερης διαμέτρου σε ίδιες στροφές => ποιό ήσυχος από αυτόν που έχεις τώρα.... :T:

Από το μολεξάκι το υψηλότερο ρεύμα είναι το +12.

Τσιμπάς από το τροφοδοτικό σου την +12 και τη γειώνεις στην -5 = 17 βολτ. Ή χρησιμοποιείς εξωτερικό τροφοδοτικό που είναι και αυτό που είχα κάνει εγώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.