Jump to content

Προβλημα με seagate και windows

giorgos_cupra

Recommended Posts

Eχω το προβλημα οτι ενας απο τους δυο δισκους μου δεν εμφανιζεται στο tag "ο υπολογιστης μου".Οταν ειχα παλιοτερα το ιδιο προβλημα,εβαλα με jumper τον δισκο με το λογισμικο master και τον αλλο slave και δεν ειχα κανενα προβλημα.Τωρα εχω δοκιμασει τα παντα...Αλλαξα jumper,αλλαξα την σειρα των ide καλλωδιων,αλλαξα ρυθμισεις απο το bios και παλι τιποτα.Το περιεργο ειναι οτι τα windows τον βλεπουν κανονικα.Δηλαδη στη διαχειριση συσκευων υπαρχει ο δισκος και μου λεει οτι λειτουργει και κανονικα,αλλα συνεχιζει να μην εμφανιζεται...Ξεχασα να αναφερω οτι αυτο εγινε μετα απο format.Δεν ξερω ρε παιδια,μπορει να ειναι και κατι απλο που μου διαφευγει τωρα αλλα.....

Θα ακουστεί κουλό, αλλά δοκίμασε να ανταλλάξεις και τα καλώδια τροφοδοσίας των 2 σκληρών γιατί μου έχει τύχει κι αυτό...

Σε τι filesystem έκανες το φορμάτ; Και για τί λειτουργικό σύστημα μιλάμε; Αν είναι ΧΡ, δοκίμασες service pack 2?

Αρχική απάντηση από downfoot

Θα ακουστεί κουλό, αλλά δοκίμασε να ανταλλάξεις και τα καλώδια τροφοδοσίας των 2 σκληρών γιατί μου έχει τύχει κι αυτό...

Σε τι filesystem έκανες το φορμάτ; Και για τί λειτουργικό σύστημα μιλάμε; Αν είναι ΧΡ, δοκίμασες service pack 2?

Εχω αλλαξει και καλλωδια τροφοδοσιας.Τον φορμαρισα σε NTFS με XP.Δεν νομιζω να εχει προβλημα με SP γιατι πριν το format παλι χωρις SP ετρεχα.

Αρχική απάντηση από jogi

Δεξί κλικ στο my comouter -> manage -> disk management και δες αν ειναι mounted, initialised klp

Κατσε γιατι με μπερδεψες.Εννοεις διαχειριση συσκευων,και αν ειναι ενεργος ο δισκος?

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 12:46]

Δεξί κλικ στο my comouter -> manage -> disk management και δες αν ειναι mounted, initialised klp

Ok καταλαβα τι εενοεις.Στη διαχειριση δισκων την μονη επιλογη που μου εδινε,ηταν η δημιουργια διαμερισματος.Εφτιαξα διαμερισμα και εβαλα το δισκο στο βασικο ή ενεργο,δεν θυμαμαι ακριβως και μου τον εμφανισε,αλλα οταν παω να τον ανοιξω,μου λεει να τον κανω διαμορφωση.Επισης στη διαχειριση δισκων τον διαβαζε ως 100% ελυθερο!Δηλαδη επειδη εσβησα το διαμερισμα σβηστηκαν και τα αρχεια που ειχα μεσα??Αν σβηστηκαν τα αρχεια που ειχα μεσα,παει,ειμαι να με κλαιν οι ρεγγες...:rip:

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra

Ok καταλαβα τι εενοεις.Στη διαχειριση δισκων την μονη επιλογη που μου εδινε,ηταν η δημιουργια διαμερισματος.Εφτιαξα διαμερισμα και εβαλα το δισκο στο βασικο ή ενεργο,δεν θυμαμαι ακριβως και μου τον εμφανισε,αλλα οταν παω να τον ανοιξω,μου λεει να τον κανω διαμορφωση.Επισης στη διαχειριση δισκων τον διαβαζε ως 100% ελυθερο!Δηλαδη επειδη εσβησα το διαμερισμα σβηστηκαν και τα αρχεια που ειχα μεσα??Αν σβηστηκαν τα αρχεια που ειχα μεσα,παει,ειμαι να με κλαιν οι ρεγγες...:rip:

Διαμόρφωση = Format.

Αν δεν γίνει format, σωστά δεν το βλέπει ο Explorer (αλλά μόνο το ''management'').

Aν σβήσεις το διαμέρισμα = partition, χάνεις το δεδομένα.

Η μόνη λύση μετά είναι πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων. Ψάξε λίγο στο lab και θα βρεις πολλά.

Αν πάντως απλώς έχεις σβήσει το partition και δεν έχεις κάνει και άλλα (πχ να δημιουργήσεις νέο μετά στον ίδιο δίσκο) με το partition recovery κατά πάσα πιθανότητα θα ανακτήσεις όλα σου τα δεδομένα.

SPC το ξερω οτι η διαμορφωση ειναι το format.Format ομως σ αυτο το δισκο δεν μπορω να κανω γιατι ειναι ο δευτερος και τον εχω για backup.δηλαδη εχω πραγματα που χρειαζομαι μεσα.Οσο αφορα τα διαμερισματα,αρχικα ειχε ενα μικρο των 8mb.Το εσβησα γιατι μ ε εδειχνε 3 σκληρους μαζι με το διαμερισμα.Μετα εφτιαξα ενα νεο διαμερισμα και μετα το ξανασβησα:o .Παει το back up μου δηλαδη....?

SPC το ξερω οτι η διαμορφωση ειναι το format.Format ομως σ αυτο το δισκο δεν μπορω να κανω γιατι ειναι ο δευτερος και τον εχω για backup.δηλαδη εχω πραγματα που χρειαζομαι μεσα.Οσο αφορα τα διαμερισματα,αρχικα ειχε ενα μικρο των 8mb.Το εσβησα γιατι μ ε εδειχνε 3 σκληρους μαζι με το διαμερισμα.Μετα εφτιαξα ενα νεο διαμερισμα και μετα το ξανασβησα:o .Παει το back up μου δηλαδη....?

Με έχεις μπερδέψει....

Δεν σου είπα να κάνεις format απλώς απάντησα στο γιατί σου ζητάει να κάνεις format.

Αν είναι ήδη formaρισμένος και έχεις δεδομένα τότε κανονικά δεν πρέπει να σου ζητάει format.

Αν όμως έχεις ''παίξει'' με τα partition τότε μπλέκεται το πράγμα.

Αν σβήσεις ένα partition, χάνονται τα δεδομένα, δεν έχει σημασία αν ήταν format ήδη - Πως να στο πω το partition είναι ''πάνω'' από το format.

To 8αρι partition είναι reserved νομίζω από default. Δεν πρέπει νομίζω να το πειράζεις και δεν ξέρω τι γίνεται αν το σβήσεις (όπως λες ότι έκανες).

Τεσπα, έτσι μπλεγμένα που είναι τα πράγματα δοκίμασε το partition revovery καταρχήν και μετά, αν χρειαστεί, κάποιο άλλο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων.

Κατσε να τα ξεδιαλυνω λιγο.Ο δισκος αυτος δεν εχει φορμαριστει.Εχει δεδοενα λογω backup.Ο αλλος δισκος ειναι φορμαρισμενος,ο πρωτος.Διαμερισμα ειχε μονο των 8mb στο οποιο δεν μου επιτρεποταν και η προσβαση.Αυτο εσβησα.Ο δισκος εξ αρχης ειχε χωρο "περισσιο" 8mb αλλα οχι σε διαμερισμα.Μετα εφτιαξα ενα διαμερισμα των 57gb ΧΩΡΙΣ να το φορμαρω,και μετα το εσβησα:blink::o .

Τον δισκο τον εβαλα και σε 2ο pc με τα ιδια αποτελεσματα.Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα...Εκανα ενα φορματ ρουτινας οπως κανω χρονια,με το ιδιο hardware και την ιδια μεθοδολογια αλλα δεν αναγνωριζει τον ενα δισκο:boxed:

Κατσε να τα ξεδιαλυνω λιγο.Ο δισκος αυτος δεν εχει φορμαριστει.Εχει δεδοενα λογω backup.Ο αλλος δισκος ειναι φορμαρισμενος,ο πρωτος.Διαμερισμα ειχε μονο των 8mb στο οποιο δεν μου επιτρεποταν και η προσβαση.Αυτο εσβησα.Ο δισκος εξ αρχης ειχε χωρο "περισσιο" 8mb αλλα οχι σε διαμερισμα.Μετα εφτιαξα ενα διαμερισμα των 57gb ΧΩΡΙΣ να το φορμαρω,και μετα το εσβησα:blink::o .

Τον δισκο τον εβαλα και σε 2ο pc με τα ιδια αποτελεσματα.Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα...Εκανα ενα φορματ ρουτινας οπως κανω χρονια,με το ιδιο hardware και την ιδια μεθοδολογια αλλα δεν αναγνωριζει τον ενα δισκο:boxed:

Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχω καταλάβει (:p), μάλλον το πρόβλημα είναι ότι έσβησες το ''reserved'' 8αρι (αλήθεια πως σου προέκυψε αυτή η - καταστροφική ( ; ) - ανάγκη ; ).

Δοκίμασε αυτά που σου είπα παραπάνω (εκτός αν κανείς (πχ καμιά γριά mod (Chosen)) ξέρει τι παίζει με το 8αρι και πως αυτό αποκαθίσταται - αν τελικά έχω καταλάβει τι έχει γίνει και εάν αυτό είναι το πρόβλημα).

Τον εκανα φορματ τον δισκο και τον βρηκε κανονικα.Το προβλημα μου ειναι οτι εχασα ολο το back up που ειχα.Δεν πειραζει,να μαθω να ειμαι τσιγκουνης στα DVD:shifty:

Να σου πω την αλήθεια το έχω πάθει και γω αυτό το πράγμα. Έχω το GHOST για back up των δεδομένων μου και ξαφνικά ο δεύτερος δίσκος που είχα το back up του υπολογιστή μου εξαφανιζόταν. Ούτε στην διαχείριση δίσκων φαινόταν παρά μόνο στο bios(ο άλλος μου δίσκος με το λειτουργικό και τα προγράματά μου φαινόταν παντού κανονικά).

Δεν πείραξα τίποτα από καλώδια κτλ παρά μόνο περίμενα μια δυο μέρες να δουλεψει ο υπολογιστής για να δω αν συνεχιζόταν το ίδιο βιολί. Για μια βδομάδα, μία εμφανιζόταν και την άλλη εξαφανιζόταν. Ώσπου κάποια στιγμή σταμάτησε και δε το χει ξανακάνει εδώ και πολύ καιρό(χτύπα ξύλο).

Τώρα, δε σου λέω ότι το δικό σου πρόβλημα θα λυθεί περιμένοντας, απλά παραθέτω τη δικιά μου περίπτωση η οποία μοιάζει με τη δικιά σου(δεύτερος δίσκος με μόνο back up δεδομένα άφαντος).

Πάντα πίστευα ότι αυτό που συνέβη σε μένα είχε να κάνει με το GHOST(έκανε το δεύτερό μου σκληρό "φάντασμα'' κανονικά), μάλλον κάποιο conflict του προγράματος του συγκεκριμένου με τα windows. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο και απ τη στιγμή που δε μου το χει ξανακάνει δε μ απασχολεί κιόλας. Πάντως όποιος έχει καμία ιδέα για το τι μπορεί να συνέβη θα τον άκουγα ευχαρίστως!

Τον εκανα φορματ τον δισκο και τον βρηκε κανονικα.Το προβλημα μου ειναι οτι εχασα ολο το back up που ειχα.Δεν πειραζει,να μαθω να ειμαι τσιγκουνης στα DVD:shifty:

Μάστα....

Καθόμαστε και ποστάραμε τόση ώρα για να βρούμε τι έχει και το πως θα σωθούν τα δεδομένα και στο τέλος πετάς ένα format.....

I rest my case.

Αρχική απάντηση από spc

Μάστα....

Καθόμαστε και ποστάραμε τόση ώρα για να βρούμε τι έχει και το πως θα σωθούν τα δεδομένα και στο τέλος πετάς ένα format.....

I rest my case.

Αρχική απάντηση από spc

Μη το ταλαιπωρείς.

Η επόμενη κίνηση θα είναι low level format.

:p

(no offence giorgos_cupra ;) )

Λοιπον κοιταξε να δεις,αφου εσβησα το partition των 8mb ο δισκος εμφανιζοταν ως αφορμαριστος.Μετα απο απροσεξια μου εκανα full partition και οχι των 8.Σβηνοντας λοιπον αυτο το partition σβηστηκαν και τα δεδομενα ετσι δεν ειναι?

Συγνωμη αν καταλαβα λαθος και συγνωμη και για το χρονο που αδικως αφιερωσες σ αυτο το thread spc

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Σήμερα, στις 15:01]

Λοιπον κοιταξε να δεις,αφου εσβησα το partition των 8mb ο δισκος εμφανιζοταν ως αφορμαριστος.Μετα απο απροσεξια μου εκανα full partition και οχι των 8.Σβηνοντας λοιπον αυτο το partition σβηστηκαν και τα δεδομενα ετσι δεν ειναι?

Συγνωμη αν καταλαβα λαθος και συγνωμη και για το χρονο που αδικως αφιερωσες σ αυτο το thread spc

Κάπως έτσι πρέπει να έγινε, όντως.

Νομίζω ότι και να ξαναέκανες το 8αρι πάντως δεν θα κέρδιζες κάτι καθώς η ζημιά έγινε όταν το έσβησες (εκείς έπρεπε να χρησιμοποιήσεις το partition recovery).

Δεν σημαίνει όμως ότι και τώρα έχεις χάσει τα πάντα. Κοίτα κάποιο από το προγράμματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δεν υπάρχει πρόβλημα και λόγος για συγνώμη απλώς στενοχωρήθηκα γιατί προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και ενώ μπορούσες να γλυτώσεις τα δεδομένα (πιο εύκολα απ' ότι τώρα) ακολούθησες άλλο δρόμο. ;)

και μιας και οδευουμαι για το low level format.. να κανω και εγω μια ερωτηση?

Αυτα τα 8μβ καταλαβε κανεις ποτε τι ειναι?

ΠΡιν πολλα χρονια νομιζω στο partition magiq εκει που εφτιαχνες παρτιτιον οταν ελεγες οτι θες το παρτιτιον χωρις λειτουργικο (δεν θα εβαζες δλδ) τοτε σου πετουσε και τα 8 απο πισω.Ενω αν ελεγες ναι δεν σου εφτιανχε το 8αρη.Φυσικα εκανες οτι ηθελες το παρτιτιον.

Και με την παλια κλασσικη δισκεττουλα των 98 δεν θυμαμαι να δημιουργει 8αρη παρτιτιον!

Βεβαια τα χρονια ηταν πολλα (οπως προειπα) και δεν θυμαμαι καλα..(πλεον στα γηρατεια μου:hmm: )

Kαμμια αποψη πανω σε αυτα?

Αρχική απάντηση από ΝTG

και μιας και οδευουμαι για το low level format.. να κανω και εγω μια ερωτηση?

Αυτα τα 8μβ καταλαβε κανεις ποτε τι ειναι?

ΠΡιν πολλα χρονια νομιζω στο partition magiq εκει που εφτιαχνες παρτιτιον οταν ελεγες οτι θες το παρτιτιον χωρις λειτουργικο (δεν θα εβαζες δλδ) τοτε σου πετουσε και τα 8 απο πισω.Ενω αν ελεγες ναι δεν σου εφτιανχε το 8αρη.Φυσικα εκανες οτι ηθελες το παρτιτιον.

Και με την παλια κλασσικη δισκεττουλα των 98 δεν θυμαμαι να δημιουργει 8αρη παρτιτιον!

Βεβαια τα χρονια ηταν πολλα (οπως προειπα) και δεν θυμαμαι καλα..(πλεον στα γηρατεια μου:hmm: )

Kαμμια αποψη πανω σε αυτα?

Κατόπιν συνεννόησης με γνωστό τσιλιβηθροαδμίνη (:p):

The 8MB unpartitioned part is for Windows XP to store data on the HDD parameters/layout

Το 8αρι δημιουργείται αυτόματα όταν κάνεις setup και δημιουργήσεις παραπάνω από ένα partition / partition μικρότερο από το σύνολο του δίσκου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.