Jump to content

Προτασεις-συμβουλες Αναβαθμισης

d0t

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από gdp77

Συγνώμη, αλλά η ώρα είναι δύσκολη και δεν την παλεύω για υπολογισμούς. Από ό,τι βλέπω όμως, οι μητρικές που προτείνεις

1) δεν υποστηρίζουν επίσημα Core 2 Duo

2) δεν υπολογίζεις κόστος gpu (Εγώ πρότεινα Nforce4 με integrated gpu)

3) δεν υπολογίζεις κόστος για τις μνήμες.

Εγώ έβγαλα 360€ ΚΟΜΠΛΕ συστηματάκι.

Σε παρακαλώ λοιπόν να δώσεις σύνολο με τιμές

α) μητρικής (με επίσημη υποστήριξη core 2 Duo)

β) cpu

γ) gpu

δ) μνήμες.

λαστ ποστ...

για το 1) ας πουμε οτι ειμαι χαζος και δεν καταλαβαινω αν και πηρες απαντηση απο chroma.

2) δεν υπολογιζω διοτι η ολη διαφωνια ειναι στο επεξεργαστη(και μητρικη) οποτε η gpu (αν ΔΕΝ ειναι ονβοαρδ θα ειναι κοινη....!Επισης η πρωτη (η φτηνη) μητρικη που εδωσα εχει gpu ονβοαρδ...αν και δεν α συμβουλευα καποιον να δουλευει με αυτην παρα μονο αν δουλευει word/excel κλπ.Το μηχανημα σερνεται..και η καρτα εχοντας ως μνημη μερος της ram επισης χαμοσερνεται...(tested με Χ300 οnboard.)

3) ουτε εσυ εβαλες μνημες στα 360....σκληρο εβαλες για το οποιον δεν διαφωνω και παραμενει ο ιδιος!.

Οντως παραηταν δυσκολη εκεινη η ωρα...δεν υπαρχει κατι στο προηγουμενο ποστ που να μην εχω βαλει τιμες!Στο τελος καθε προτασης ειναι και το συνολο τους...

(οποιος δυσκολευεται στις πραξεις-> windows logo(διπλα απο το αλτ)+R γραφεις calc και enter...(για να μη παιζεται με τα ποντικια)

Απλά τα είχες μπερδέψει με το τι έκανε ένα άλλο παιδί και το τι πρότεινες εσύ. Εγώ ήθελα ένα πινακάνκι στα πρότυπα του δικού μου π.χ.

Έχουμε και λέμε :

ASUS A8N-VM CMS (NV6150, s939) ---------------------------------------------> 80

SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB SATA2 NCQ --> 99

AMD ATHLON 64 X2 4200+ S939 --------------------------------------------------> 181

Σύνολο 360

Σήμερα!

Τα κομμάτια που βάζω είναι αυτά που ζητάει ο d0t στο ΑΡΧΙΚΟ του post. Απλά έκανα παρέμβαση στο συνδυασμό mobo/vga αφού είπε ότι δεν παίζει παιχνίδια και αγοράζει με βάση οικονομικά κριτήρια. Εσύ έβαλες και τροφοδικό κτλ και γι αυτό προσωπικά μπερδεύτηκα και ζήτησα ένα ξεκάθαρο πινακάκι με τιμές από σενα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να συγκρίνουμε.

Ο λόγος που δεν έβαλα μνήμες είναι ότι το παιδί ΕΧΕΙ μνήμες ενώ αν πάει σε Core 2 Duo θα πρέπει να αγοράσει.

Το ειρωνικό σου σχόλιο για το Calc το αντιπαρέρχομαι, όχι γιατί δεν θα μπορούσα να απαντήσω στο ίδιο ύφος, αλλά γιατί βαριέμαι να πλακώσουν πάλι οι mods και να με απειλούν με ban κτλ κτλ.

Μη μου συγχύζεσαι :)

Εγώ προτείνω κάτι σε δοκιμασμένο 939 ή εναλλακτικά ΑΜ2. Αν το παλικάρι στήνει μηχάνημα για δουλειά, δε νομίζω να έχει όρεξη να τρέχει με τις ασυμβατότητες και τα τερτίπια των ολοκαίνουριων C2D μητρικών. Ρεαλιστικά πάντα.

Αρχική απάντηση από gdp77

Ο λόγος που δεν έβαλα μνήμες είναι ότι το παιδί ΕΧΕΙ μνήμες ενώ αν πάει σε Core 2 Duo θα πρέπει να αγοράσει.

H asrock που έδωσα παραπάνω παίρνει DDR και DDR2.

Αρχική απάντηση από Chosen

Εγώ προτείνω κάτι σε δοκιμασμένο 939 ή εναλλακτικά ΑΜ2. Αν το παλικάρι στήνει μηχάνημα για δουλειά, δε νομίζω να έχει όρεξη να τρέχει με τις ασυμβατότητες και τα τερτίπια των ολοκαίνουριων C2D μητρικών. Ρεαλιστικά πάντα.

Εδώ συμφωνώ με chosenα.

H asrock που έδωσα παραπάνω παίρνει DDR και DDR2.

Οκ δεν το ήξερα... Μούφα μητρική όμως, + C2D με DDR1 δε θα είναι απαράδεχτες οι επιδόσεις σε σχέση με έναν 4200+ & NF4 ?

Μπορεί να είναι και καλύτερα, χωρίς να ξέρω τι κάνει η συγκεκριμένη μητρική. Συγκρίνοντας μούφικες DDR2 533 5-4-4 σε σχέση με απλές DDR 400 2.5-3-3, μάλλον οι απλές θα είναι μπροστά από ό,τι έχουμε δει μεταξύ 939 και ΑΜ2 που ο πυρήνας δεν αλλάζει. Πρέπει να πέσουν τα latencies και να ανεβουν αρκετά τα mhz για να δείξουν οι DDR2.

οκ, μαλλον παω λυση για 939, για εναλλακτικη μητρικη εκτος της asus με ενσωματωμενη καρτα γραφικων κοιταω και την SAPPHIRE PURE PERFORMANCE PP-A9RS480 (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523004&PHPSESSID=47bhtf34qlt8tumuneu649p1q3), προτιμω να υπαρχει και tv-out, δεν ξερω τπτ για το chip που φοραει...

Για μητρική, θα σου πρότεινα την A8R32-MVP deluxe, εξοπλισμένη σαν αστακός, στα 69 ευρώ την έχει στο Πλάισιο. Εγώ την πήρα πριν 15 μέρες 100. Σε σχέση με την Saphire, έχει το πιο καινούριο R580, 2xpciexpress 16x, 6 sataII(η μία εξωτερική), 8κάναλο ήχο με 2 ψηφιακές εξόδους (coaxial, optical), 2xgigabit lan, θεωρώ ότι πρόκειται για ευκαιρία.

Για ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, μην τη σκέφτεσαι για μένα, πάρε μια φτηνή ξεχωριστή. Καμιά x800gto την βρίσκεις πλέον σε ξεφτίλα τιμή μεταχειρισμένη, ενώ αν σε παίρνει και πας σε χ1600, μπορείς αργότερα να κάνεις και crossfire, χωρίς ειδική crossfire κάρτα και αντάπτορες, ενώ με το AVIVO, θα συμπιέζεις ταινίες σε απίστευτα μικρό χρόνο.

Αρχική απάντηση από nicksoti

Για μητρική, θα σου πρότεινα την A8R32-MVP deluxe, εξοπλισμένη σαν αστακός, στα 69 ευρώ την έχει στο Πλάισιο. Εγώ την πήρα πριν 15 μέρες 100. Σε σχέση με την Saphire, έχει το πιο καινούριο R580, 2xpciexpress 16x, 6 sataII, 8κάναλο ήχο με 2 ψηφιακές εξόδους (coaxial, optical), θεωρώ ότι πρόκειται για ευκαιρία.

η συγκεκριμενη προφανως δεν εχει On board καρτα γραφικων

Έχω μια pp-a9rs480 και να ξέρεις οτι δε δίνει vdimm ρύθμιση και πας για περιορισμένο overclocking μέχρι 300 fsb από bios. Είναι σταθερή μέχρι τα 275 περίπου με έναν 3000+.

τελικα εγινε παραγγελια σημερα απο megamarket:

AMD ATHLON 64 X2 4200+ S939

Gigabyte K8NF-9

Samsung SP2504C 250GB (ο seagate 7200.10 εχει εξαντληθει, στο mgmanager βγαινει ακριβος)

συνολο 327

για καρτα γραφικων παω για 6600gt μαλλον, στα 115

Καλορίζικα φίλε. Καρτούλα σε συμβουλεύω πάρε μια λίγο καλύτερη από την 6600GT, δεν θα το μετανιώσεις.

Αρχική απάντηση από nicksoti

Καλορίζικα φίλε. Καρτούλα σε συμβουλεύω πάρε μια λίγο καλύτερη από την 6600GT, δεν θα το μετανιώσεις.

θα το μετανιωσω γιατι δεν ειμαι και πολυ των παιχνιδιων

Αρχική απάντηση από d0t [22-08-2006 19:52]

θα το μετανιωσω γιατι δεν ειμαι και πολυ των παιχνιδιων

Το λέω, διότι και τα 115 δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό, γιατί ας πούμε μην δώσεις πχ 130-140 για κάτι καλύτερο. Κάποτε πχ για μια X800XL ήθελες 230 ευρώ, ενώ τώρα την βρίσκεις με 150. Αντίθετα, η τιμή της 6600GT δεν έχει πέσει πολύ, γι αυτό δεν τη θεωρώ καλή αγορά.

Κι εγώ δεν είμαι "των παιχνιδιών", αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα "κολήσεις" με κανα βρωμοπαίχνιδο. Εγώ για τα μάτια του COD2 έσκασα 200 σε μια μέρα, ενώ αν παλιότερα αντί της 9550 είχα πάρει πχ μια 9600ΧΤ, ίσως να μην χρειαζόταν.

Τέσπα, ότι και να πάρεις καλορίζικο και καλοδούλευτο.

τελικα εγινε αλλαγη σχεδιου, ακυρωθηκε η Gigabyte, παω για την asus a8r32 mvp (την ειχε το πλαισιο ως χθες 69 και πηγε σημερα 99!!!) και καρτα γραφικων GECUBE ATI X800 GTO 256 MB στα 99.

Πήγε πάλι 99? Μα καλά τι είναι μετοχή; Ούτε το post να παρακολουθούσαν.....

Επειδή την έχω κι εγώ, βάλε το bios 404, αν διαπιστώσεις τίποτα προβληματάκια.

Για την GTO συγχαρητήρια, άριστη αγορά στα 100 ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.