papafwths Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Γεια σας παιδιαΛοιπον θα ηθελα τα φώτα σας για αμεση αγορα TFT οθόνης που θέλω να κάνω.Θελω 17 TFT. Δινω μεχρι και 300 αντε αν βρεθει κατι καλο να φτασω μεχρι και 350 οχι παραπανω. Εδω θα γίνει και η πρώτη παρεξηγηση γιατι να μην παω για 19. Λοιπόν παιδιά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αρκεί να είναι με βαση τα λεφτα που δινω ΠΟΙΟΤΙΚΗ. Δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει πως θες >=400 για καλη 19".+++++++Ποια θα ειναι η χρηση++++++Η χρηση της θα ειναι 25 ωρες την μερα για γραψιμο κωδκα και εργασιες => την θελω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ξεκουραστη. Βεβαια οταν θελησω να δω κανα dvd να μπορω να το δω σχετικα καλα. Gaming κτλ δεν με αφορουν.+++++ Τι θελω να εχει +++++1. καλη γωνια θεασης, μιας και του φορητου μου ενα Toshiba Α100-192 δεν θα ελεγα οτι ειμαι ευχαριστ.2. καλη βεβαια απεικονηση χρωματων3. Τωρα να εχει και DVI δεν ξέρω αλλά πιστευω μιας και θελω να παρω νεο desktop τα χριστ. καλό θα ειναι4. Δεν θελω να ειναι φορτωμενη με ηχεία και να ειναι ογκοδης5. Τελος κατι θύρες USB που έχουν κάποια μοντέλα βοηθήστε με αλλά δεν ξέρω την χρησιμότητας τους++++++Τι να παρω;+++++++Δεν το κρύβω πως θελω να μπω στο κλαμπ της EIZO αν και ακριβες οθόνες από ότι έχω ακούσει είναι αρκετά καλές, με την γνωστη όμως μαπα εγγυηση σε σχέση με τις LG. Λοιπον εγώ βλεπω αυτην1. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162305&PHPSESSID=d8kathl0fbctt6ovussg3ipg64Για πειτε τπτ ρε παιδια ωστε να παιχτει καμια παραγγελία αύριο μεθάυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Αύγουστος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Η συγκεκριμενη εχει καλη οριζοντια γωνια θεασης αλλα πασχει στην κατακορυφη δλδ αν δεν σε ενδιαφερει να βλεπεις ταινιες απο μακρια πχ καναπες που θα εχεις προβλημα εισαι μια χαρα...Προσωπικα εχω μια eizo L557 η οποια ειναι φοβερη αλλα ειναι πιο ακριβη απο το budget που διαθετεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Αύγουστος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Εγω θα σου ελεγα να παρεις μια lg 1780Q που εχει 299 ευρω στο πλαισιο. Την εχω εδω και 5 μηνες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με ολα. Ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Αύγουστος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 εγω θα ελεγα μια samsung 930 bf.περιπου 350. νομιζω ειναι οτι πρεπει για αυτα που ζητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Αύγουστος 16, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Ωραία η EIZO αλλα δεν έχει DVI. Καλύτερα ειναι να την δουλέψεις πρώτα εσύ και μετά να αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Αύγουστος 16, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Εγώ θα σου πρότεινα την δικιά μου (ΕΙΖΟ L568) διότι: Πρώτον, έχει γωνία θέασης 178/178 καθαρά εκτός συναγωνισμού Δεύτερον, είναι αρκετά ξεκούραστη. Προσωπικά από τότε που πήρα την eizo και μετά, σηκώνομαι από τον υπολογιστή μόνο αν βαριέμαι, χωρίς πλέον να έχω κουραστεί. Συνδέεται με USB μέσω υπολογιστή, και έτσι μπορείς να την ρυθμίσεις άνετα και γρήγορα, χωρίς να ψάχνεις τα "κουμπάκια". Μπορείς επίσης να την προγραμματίσεις να αλλάζει ρυθμίσεις ανάλογα με το αν βλέπεις μια ταινία, διαβάζεις ένα κείμενο, ή παίζεις ένα παιχνίδι. Έχει ιδιαίτερα βολική βάση, μπορεί δηλαδή να ρυθμιστεί ξεχωριστά για το ύψος και την κλίση της. Κατά την γνώμη μου είναι η βολικότερη βάση στην κατηγορία των 17". Είναι ιδιάιτερα λεπτή και με επίσης λεπτό πλαίσιο. Χαρακτηριστικό της σειράς Slimedge. Όσον αφορά στην απεικόνιση χρωμάτων, έχει αντίθεση 1000:1 η οποια σε συνδυασμό με τον πολύ "ψιλό" κόκκο (0.264mm) προσδίδει ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα απεικόνεισης. Η οθόνη κάνει γύρω στα 400Ε, τσουχτερή τιμή, αλλά να είσαι σίγουρος ότι το αξίζει και με το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasim Αύγουστος 16, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 ’ν σ ενδιαφέρει η ποιότητα σε μια οθόνη, η EIZO είναι αγορά μονόδρομος! Απλά δεν κατάλαβα το σημείο που αναφέρεις τη φράση "...με την γνωστη όμως μαπα εγγυηση σε σχέση με τις LG". Εγώ ξέρω ότι η EIZO είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε σχέση όχι μόνο με την LG αλλά και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που δίνουν 3 χρόνια εγγύηση.Για μένα το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι δεν έχει έξοδο DVI αλλά και πάλι αυτό είναι στην κρίση σου γιατί εξαρτάται από το πόσο καιρό θα κάνεις να αγοράσεις και μία κάρτα γραφικών με έξοδο ανάλογη(δε ξέρω αν ήδη έχεις).Επίσης στην σελίδα με τις οθόνες στο eshop υπάρχει και μια άλλη οθόνη με πολύ καλές επιδόσεις σε φωτεινότητα, αντίθεση και ομοιόμορφη κατανομή φωτεινότητας. Η NEC 1770 NX είναι ακετά καλή και καλύπτει αυτά που ζητάς.Αξίζει να της ρίξεις μια ματιά.Εγώ πάντως έχω μια EIZO flexscan M1700 εδώ και 9 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Επίσης η οθόνη που προτείνει ο Bedzim είναι κορυφαία, καθαρά επαγγελματική και πόσο μάλλον για κάποιον με τις ανάγκες τις δικιές σου όπως γράφεις.Και να σου πω την αλήθεια η αγορά οθόνης είναι πολύ σημαντική υπόθεση οπότε αξίζει να σπρώξεις και 100 ευρώπουλα παραπάνω γιατί τα ματάκια μας έχουν ανεκτίμητη αξία!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
papafwths Αύγουστος 16, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Φιλε Jasim περι χρημάτων δεν έχεις καθόλου άδiκο. Αλλά να εγω δεν έχω εμπειρία καθόλου με TFT πλην όπως σου είπα του laptop μου. Για να φανταστείς δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα Pixel μπορει να καεί; Π.χ είχα ακόυσει πως μετά τους 6 μήνες δύσκολα καίγεται αλλά πως μπορεί ένα Pixel να καει δεν έχω ιδέα.Thanks boys για τις προτάσεις σας, όσον αφορά την L568 είχα ακούσει από αυτό το forum ότι ναι μεν είναι καλή αλλά παρουσιάζει ghosting λόγω του μεγάλου R.T ναι μεν αυτό δεν με ενδιαφέρει αλλά είπμε 400 ευρο κάνει η οθονούλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Αύγουστος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 17αρα οθονη εν ετη 2006 κριμα λεφτα για εμενα. οπωσδηποτε μεγαλυτερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 16, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά , 19άρα είναι πλέον μονόδρομος Η οθόνη που παρέθεσες έχει κατά 99% ΤΝ panel , με όλα τα κακά που αυτό συνεπάγεται H 568 που επίσης αναφέρθηκε έχει 25ms response , οπότε Dvd τα ξεχνάς (εκτός και αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις ως προς την κίνηση στην εικόνα) Η LG 1780Q είναι το μικρό αδερφάκι της 1980Q την οποία και διαθέτω αρκετό καιρό . Είναι ξεκούραστη σαν οθόνη , αλλά από χρωματικές αποδόσεις (και ειδικά στο μαύρο) χάνει αρκετά Πιστεύω πως την συγκεκριμένη περίοδο μία είναι η οθόνη , και αυτή είναι η Philips 200W6 , κοντά στα 420 ευρώ Την έχουν πάρει πάρα πολλά παιδιά από εδώ μέσα και έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις Εκτενές thread συζήτησης για την οθόνη μπορείς να βρεις στο παρακάτω link http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=21715 Κατά τη γνώμη μου , συμφέρει να κάνεις λίγο οικονομία (ή να περικόψεις από κάπου αλλού) και να πάρεις καλή οθόνη . Ούτως ή άλλως , είναι το μοναδικό κομμάτι του υπολογιστή που μας συντροφεύει για αρκετά χρόνια Edit: Να υποθέσω πως αυτή είναι το καινούργιο μοντέλο της 200w6? http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2323&v_Item=4068 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Αύγουστος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 η 200w6 παει. σταματησε να βγαινει. θα κυκλοφορησει η 200wp7(εγω αυτην περιμενω..) εγω παντως δεν βλεπω το λογο να μην παρεις μια 19αρα αντι 17αρα. εγω οι περισσοτεροι περνουν 20+ τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 16, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN η 200w6 παει. σταματησε να βγαινει. θα κυκλοφορησει η 200wp7(εγω αυτην περιμενω..) Thx Όταν με το καλό την παραλάβεις , κάνε και ένα σχετικό review / παράθεση εντυπώσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Αύγουστος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Σήμερα, στις 02:16] Thx Όταν με το καλό την παραλάβεις , κάνε και ένα σχετικό review / παράθεση εντυπώσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
papafwths Αύγουστος 16, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 ρε παιδια με 350 ευρω βρίσκω 19 με ποιότητα και πες βρήκα, πιστεύω ότι οι 19 και πάνω απευθύνονται σε κανα γραφίστα ή σε άτομα που βλέπουν DVD πράγματα τα οποία δεν ειναι μες στις αμεσες προτεραιότητες μου. Μήπως είτστε λίγο υπερβολικόι; Εγώ σαν προγραμματιστής πιο πολύ με ενδιαφέρει να έχω 2 17 πάνω στο γραφείο παρά μια 19 ή 20. Σας ευχαριιστώ πάντως για τις προτάσεις σας ήδη μελετώνται και αύριο θα σας πω που αρχίζω να τίνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Gonzo Αύγουστος 17, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 Αρχική απάντηση από papafwths ρε παιδια με 350 ευρω βρίσκω 19 με ποιότητα και πες βρήκα, πιστεύω ότι οι 19 και πάνω απευθύνονται σε κανα γραφίστα ή σε άτομα που βλέπουν DVD πράγματα τα οποία δεν ειναι μες στις αμεσες προτεραιότητες μου. Μήπως είτστε λίγο υπερβολικόι; Μια οθόνη ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλη οι διαστάσεις συνηθίζονται σε 1-2 μέρες, πίστεψέ με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Αύγουστος 17, 2006 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 ετσι.σε μια δυο μερες θα λες πωωω να ειχα μεγαλυτερη. εγω παω σε 20 επειδη θα δωσω μονο μεχρι 500.αν παιζανε παραπανω εφευγα για μεγαλυτερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
papafwths Αύγουστος 18, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Λοιπον παίδες αρχίζω και καταλίγω σιγά σιγά αλλά θα ήθελα και πάλι την βοήθεια σας 1. Παω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε 17" θα στενοχωρίσω κάποιους φίλους αλλά παραπάνω είναι εκτός των αναγκών μου. 2. Λοιπόν θέλω πλέον να έχει και είσοδο DVI (εκτός D-sub) τώρα εάν πρέπει να κοιτάξω DVI-I ή DVI-D δεν έχω ιδέα. Μάλλον για D πρέπει να είναι καλύτερο. Αλήθεια οι νέες κάρτες γραφικών βγάζουν ψηφιακή έξοδο; το λέω αυτό γιατι για λαπτοπ που πήρα πρόσφατα δεν έπαιζε. Επίσης αν δέχεται δύο εισόδους μπορώ να συνδέσω 2 pcia δεν θα έχω πρόβλημα καλά δε τα λέω; 3. καλό θα ήταν να έπαιζε και κανά usb αν κατάλαβα καλά μπορώ να βάλω σε αυτό flashakia κοκ κλασσικό usb δηλ. για πείτε ρε παιδιά μην λέω μαλ@@@ιες 3. Μάλλον με ψίσατε να αυξήσω λίγο το budget συνεπώς πάμε για 400 πιο πανω δεν παει παμε μεσα Συνεπώς η πρώτη η Eizo που πρότινα αρχικά έχει μέινει πίσω και τώρα παίζω μπάλα σε 2 που προτείνατε -> Eizo L568 -> Eizo M1700 Στα χρώματα είναι και οι δύο στα ίδια, στις γωνίες θέασης νικάει η πρώτη, στο RT τα σκάει η δεύτερη στην πρώτη αν φοράνε το ίδιο panel το οποίο ναι μεν τις πρώτης είναι PVA της δεύτερης δεν το βρήκα Για πείτε ρε παιδιά εσείς που τις έχετε, με κριτήριο την ποιότητα και να είναι ΑΝΕΤΟΤΑΤΗ στα ματάκια ποιά να πάρω να ξεμπερδεύουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Αύγουστος 18, 2006 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Εγώ σου προτείνω την L568 ανεπιφύλακτα αφου δέχεται δυο εισόδους ξεχωριστά όπως ζητάς. Σημείωσε όμως πως η L568 έχει "καλύτερα χρώματα" από τη Μ1700 αφού προσφέρει αντίθεση 1000:1, σε αντίθεση με την Μ1700 η οποία προσφέρει 700:1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasim Αύγουστος 18, 2006 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Λοιπόν εγώ όπως σου είπα έχω την Μ1700 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και οι δύο έχουν δύο ξεχωριστές εισόδους, μία αναλογική και μία ψηφιακή, δεν υπάρχουν usb θύρες σε καμία απ τις δύο(που να σου πω την αλήθεια αν δεν κάνω λάθος οι usb θύρες πίσω από οθόνες χρειάζονται μόνο για σύνδεση πληκτρολογίου ή ποντικιού για απ ευθείας έλεγχο των ρυθμίσεων της οθόνης αντί με το χέρι),και οι δύο έχουν το ίδιο πάνελ με τη διαφορά ότι η Μ1700 έχει πιο μεγάλο τον κάτω οριζόντιο άξονα λόγω του ότι περιλαμβάνει και ηχεία σ αυτό το σημείο(τα οποία προσωπικά σε μένα είναι άχρηστα και δε τα χρησιμοποιώ ποτέ αφού έχω κανονικά ηχεία συνδεδεμένα και ακουστικά ενίοτε).Τώρα γωνίες θέασης,φωτεινότητες και αντιθέσεις η L568 υπερτερεί έστω και ελάχιστα.Και λέω ελάχιστα γιατί, κακά τα ψέματα παιδιά αλλά στα μάτια τα δικά μας σε σχέση πάντα μ ενός επαγγελματία, οι διαφορές αυτές δε πιστεύω ότι φαίνονται.Η απόφαση είναι δική σου φίλε Papafwths αλλά ρίξε και μια ματιά εδώ για L568 http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=4και εδώ για Μ1700 http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=8Πάντως όποια και να πάρεις να θυμάσαι ότι παίρνεις EIZO και αυτό φτάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.