FABARMBOY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Γεια σας παιδες,ειμαι ολοκαινουργιος στο χωρο του LINUX και θα ηθελα να μου δωσετε πληροφοριες!Θα ηθελα να ρωτησω στο desktop που εχουμε σπιτι μπορουμε να εχουμε 2 λειτουργικα!Το ενα να ειναι windows και το αλλο LINUX?Οποτε θελουμε να συνδεομαστε στο αλλο και να κανουμε εναλλαγες?Εαν ισχυουν τα παραπανω τοτε ποια εκδοση LINUX πρεπει να εγκαταστησουμε?Μηπως την LINUX ZEUS?Θα υπαρχουν ασυμβατοτητες μεταξυ των συσκευων και θα πρεπει να βρουμε και drivers για τις συγκεκριμενες αλλα για LINUX!Συγνωμη που σας κουρασα ανυπομονω να μου απαντησετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Θα ηθελα να ρωτησω στο desktop που εχουμε σπιτι μπορουμε να εχουμε 2 λειτουργικα!Το ενα να ειναι windows και το αλλο LINUX?NαιΕαν ισχυουν τα παραπανω τοτε ποια εκδοση LINUX πρεπει να εγκαταστησουμε?Μηπως την LINUX ZEUS?Όποια θέλεις εσύ. Θα σου πρότεινα να βάλεις Ubuntu ( www.ubuntu.com )Θα υπαρχουν ασυμβατοτητες μεταξυ των συσκευων και θα πρεπει να βρουμε και drivers για τις συγκεκριμενες αλλα για LINUX!Αυτό εξαρτάται από ποια διανομή και ποια έκδοση θα εγκαταστήσεις. Εμένα πάντως το Ubuntu τα βρήκε όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 16, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Σε ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις σου.Οποτε κανω boot απο cd των windows και επειτα που εγκαθιστουμε την εκδοση LINUX?Φανταζομαι πως οχι στο ιδιο σκληρο δισκο που ειναι εγκατεστημενα τα windows! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Οποτε κανω boot απο cd των windows και επειτα που εγκαθιστουμε την εκδοση LINUX?Υποθέτω ότι τα Windows είναι ήδη εγκατεστημένα. Οπότε κάνεις boot από το CD του Linux και κάνεις εγκατάσταση σε άλλο δίσκο. Αν δεν υπάρχει άλλος δίσκος, θα πρέπει να φτιάξεις 2 νέα partition στον υπάρχοντα δίσκο. Ένα swap partition και ένα /root partition. Εκεί θα εγκατασταθεί το Linux. Μετά την εγκατάσταση κάθε φορά που θα εκκινείς τον υπολογιστή θα εμφανίζεται ένας boot manager από όπου θα επιλέγεις αν θα boot-άρεις σε Win ή Linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 Καλα ειναι αρχαριος και του λες να φτιαξει partiotion linux (θα χασει την μπαλα με τα ext3 κλπ, το μονο που ξερει ειναι τον χοντρο32 και το ntfs).Λοιπον, κανε resize με καποιο windows utility (πχ Partition Magic) τα Windows. Πχ αν εχεις 80GB σκληρο και τα windows πιανουν και τα 80 τοτε κανε τα resize να δεσμευουν 40-50Gb. Τον υπολοιπο χωρο αφησε τον αδιαμορφωτο χωρις να δημιουργησεις καποιο partition. Τωρα βαλε το ubuntu και οταν ερθει η στιγμη, επελεξε να το εγκαταστησει στον κενο χωρο (ωστε να μην μπλεκεις με partition κλπ).SuSE ή Ubuntu Dapper Drake Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 Καλα ειναι αρχαριος και του λες να φτιαξει partiotion linux (θα χασει την μπαλα με τα ext3 κλπ, το μονο που ξερει ειναι τον χοντρο32 και το ntfs).Έχεις ένα Point. Απλά να σχολιάσω ότι σήμερα (κατά διαβολική σύμπτωση) μου πήρε 10 λεπτά να εξηγήσω σε δικηγορίνα φίλη μου (κοινώς άσχετη με partition κτλ) από το τηλέφωνο πώς να εγκαταστήσει το ubuntu σε σκληρό με 0 unpartioned space. Δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 18, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Λοιπον παιδες ubuntu και δεν συμμαζευεται εχω απλετο χωρο και 4 σκληρους!Να παιξω μπαλα λετε ή με τα 2 λειτουργικα θα εχουμε πυρκαγιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielis Αύγουστος 19, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Η λύση του live CD είναι αρκετά καλή! To live CD είναι απλά η διανομή "εγκατεστημένη" σε CD. Αφού κάνεις reboot το PC με το cd μέσα, μετά απο λίγο θα αρχίσουν να φορτώνονται τα Linux στη μνήμη και θα μπορείς να τα δουλεύεις απο εκεί. Δεν επηρεάζει κανένα δίσκο μια και τα δεδομένα φορτώνονται απ' ευθείας από το CD στη μνήμη του υπολογιστή. Είναι μια καλή λύση για να αρχίσεις να ασχολείσαι, χωρίς πειραματισμούς με partitions. Απλά βάζεις το live cd μέσα και κάνεις reboot!Όσο για το partition, τα είπαν οι παραπάνω!Το Linux δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται! Είναι εύχρηστο και με πολλές δυνατότητες. Στην αρχή θα δυσκολευτείς. Ωστόσο δεν δυσκολεύτηκες όταν χρησιμοποίησες για πρώτη φορά Windows;;Είναι θέμα συνήθειας Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 19, 2006 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Λοιπον παιδες ubuntu και δεν συμμαζευεται εχω απλετο χωρο και 4 σκληρους!Να παιξω μπαλα λετε ή με τα 2 λειτουργικα θα εχουμε πυρκαγιες?Βάλε το CD, διάλεξε έναν από τους σκληρούς που είναι ελεύθερος και κάνε εγκατάσταση ΑΦΟΒΑ. Welcome to Ubuntu world! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 19, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Ποιο cd βρε παιδες αφου θα το κατεβασω!Ακαταλαβα μετα πρεπει να το περασω σε cd για να κανω boot απο εκει!Λοιπον σημερα θα το βαλω να κατεβαει μεχρι το πρωι το ubuntu!Zητω το UBUNTU!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Αύγουστος 19, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Παιδια ...... το UBUNTU ειναι 64bit OS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Αρχική απάντηση από bizimis Παιδια ...... το UBUNTU ειναι 64bit OS ? Υπάρχει και σε 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Παιδες το κατεβασα το ubuntu,πειτε μου βημα βημα τι κανω τωρα οποιος δεν βαριεται!Βασικα ειναι ζιπαρισμενο να το ξεζιπαρω και να το γραψω σε cd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Για να εγκαταστήσεις το Ubuntu :https://help.ubuntu.com/community/InstallationΈνας καλός guide για αρχάριους :https://help.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide/C/index.htmlΌ,τι άλλο χρειαστείς :https://help.ubuntu.com/community Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 20, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2006 Δεν μου λετε στα ελληνικα οδηγιες δεν εχει γιατι λεει μαλθακιες στα αγγλικα και ειναι πολυ μπερδεγουει κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 20, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2006 Αρχική απάντηση από FABARMBOY Δεν μου λετε στα ελληνικα οδηγιες δεν εχει γιατι λεει μαλθακιες στα αγγλικα και ειναι πολυ μπερδεγουει κατασταση. Lower έχεις ;Κοιταξε τα PM σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 21, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 Eχω laoura! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omen34 Αύγουστος 31, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2006 Ρε παιδιά για βοηθήστε λίγο και μένα τον άσχετο.Λοιπόν όταν κάνω εγκατάσταση Suse ή Ubuntu (σε συστημα με XP), όταν τελειώνω την εγκατάσταση και κάνω reboot για να μπει από τον σκληρό μου βγάζει Error 17 και δεν μου εμφανίζει Bootloader με συνέπεια να μην μπορώ να μπώ ούτε στα Windows και το πρόβλημα δεν φτιάχνει ούτε με fixmbr ή fixboot (recovery console).Αναγκαστηκά πάω για Format , Βαρέθηκα, γιάτι μου το κάνει αυτό ;PLEASE HELP !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Σεπτέμβριος 3, 2006 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2006 Κατι ασχετο, αλλα καλυτερα να δημιουργησεις τα partitions απο τα Windows , και συγκεκριμενα με το Partition Magic (αν το εχεις). Καλο ειναι να φτιαξεις και ενα τριτο partition για το /home σου (σε περιπτωση που θελησεις να αλλαξεις διανομη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Σεπτέμβριος 3, 2006 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από omen34 [31-08-2006 14:18] Ρε παιδιά για βοηθήστε λίγο και μένα τον άσχετο.Λοιπόν όταν κάνω εγκατάσταση Suse ή Ubuntu (σε συστημα με XP), όταν τελειώνω την εγκατάσταση και κάνω reboot για να μπει από τον σκληρό μου βγάζει Error 17 και δεν μου εμφανίζει Bootloader με συνέπεια να μην μπορώ να μπώ ούτε στα Windows και το πρόβλημα δεν φτιάχνει ούτε με fixmbr ή fixboot (recovery console).Αναγκαστηκά πάω για Format , Βαρέθηκα, γιάτι μου το κάνει αυτό ;PLEASE HELP !!!!! Μαλλον δεν εγκατασταθηκε καλα ο Grub. Την εχω πατησει πολλες φορες ετσι. Προς θεου, μην κανεις format. Δοκιμασε ξανα και ξανα εγκατασταση του SuSE και δωσε προσοχη στις επιλογες εγκαταστασης του bootloader. Κατι εκει παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.