gr_cthulhu Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2006 Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους-(ις) εορτάζοντες. Θα' θελα να ρωτήσω αν έχει καταφέρει κανείς να δουλέψει dvd-rw sata πάνω στον controller 3114raid της Silicon Image. Εχω την μητρική ASUS A8N-SLI Premium και θέλω να πάρω το Plextor 760SA και αφού έχω τιγκάρει τον nvidia controller (2 raid0 + 2 non-raid), μόνη λύση είναι ο 3114. Να βγάλω τον 1 non-raid δίσκο και να τον βάλω στον 3114 δεν λέει αφού για να παίξει πρέπει να πάει σε JBOD (just a bunch of disk) mode που σημαίνει, bye-bye δεδομένα. Το SATA DVD-RW το θέλω, γιατί μελλοντικά θα πάω σε P965 chipset (1 ΜΟΝΟ IDE controller - άλλη μ@λ@κί@ και αυτή) και δεν θέλω να έχω στο ίδιο channel DVD-Rom και DVD-RW.Καμιά ιδέα;ΥΓ. Ας απαντήσουν όσοι έχουν την συγκεκριμένη μητρική και κάποιο από τα SATA DVDRW της Plextor(712, 716, 755, 760), είτε άλλη μητρική με τον controller 3114.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Αρχική απάντηση από gr_cthulhuP965 chipset (1 ΜΟΝΟ IDE controller - άλλη μ@λ@κί@ και αυτή) Αν δεν κάνω λάθος 965=ICH8=0 IDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 ΥΓ. Ας απαντήσουν όσοι έχουν την συγκεκριμένη μητρική και κάποιο από τα SATA DVDRW της Plextor(712, 716, 755, 760), είτε άλλη μητρική με τον controller 3114.Ευχαριστώ To 716sa, μου δούλεψε κανονικά στον Sil 3114 (μητρική GB K8N ultra-SLi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr_cthulhu Αύγουστος 16, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:25] Αν δεν κάνω λάθος 965=ICH8=0 IDE Ναί, έχεις δίκιο. Αλλά όσες μητρικές έχω δεί στα αντίστοιχα sites των κατασκευαστών τους, δίνουν και έναν ξεχωριστό controller (συνήθως με 2 sata channels και ένα IDE channel).Χάθηκε ο κόσμος να βάλουν και ένα δεύτερο;Ακόμη και τα Bluray / HDDVD drives για PC που έχουν ανακοινωθεί θα έχουν IDE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr_cthulhu Αύγουστος 16, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Τελικά το είδε με την μία ο controller. Κάνει και boot άμα του βάλεις bootable disk. Το μόνο κουλό είναι ότι στο boot menu της asus το βλέπει σαν Legacy LAN Επίσης για να τρέξει το setup των XP θέλει την δισκέτα με τους drivers της silicon, γιατί από μια στιγμή και μετά (αφού έχει φορτώσει όλους τους drivers του setup) σου πετάει μια μεγαλοπρεπέστατη blue screen την στιγμή που λέει κάτω στο status bar "Windows is loading". Τώρα περιμένω από e-shop τα καινούργια DVD+R 16x της Taiyo Yuden που λέει ότι τα γράφει σε 18x. Τα αντίστοιχα 8x τα γράφει μόνο μέχρι 12x, ενώ το NEC4550 τα γράφει σε 16x. Το οποίο NEC τώρα θα εκτελεί χρέη reader, αφού του έχω βάλει hacked firmaware για να μην είναι riplocked. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.