Jump to content

Γνωμες για το aquagate της coolermaster

a4dtm

Recommended Posts

Σκεφτομαι για υδροψυξη και εριξα μια ματια στο e-shop και ειδα τη λυση που προτεινει η coolermaster σε πολυ καλη τιμη θα ελεγα.Τι λετε αξιζει ο κοπος?

Σιγουρα ειναι αθορυβο και πολυ καλυτερο απο καθε αεροψυκτρα...αλλα ανοικει στα entry level waterkits..

Αμα εισαι αρχαριος...στην τιμη που ειναι , ειναι οτι πρεπει...οταν με το καλο πειραματιστεις αρκετα και δεις οτι δεν τραβαει αλλο...πηγαινε για ενα custom made...:D

Μια ψηφος απο μενα για το κιτακι αυτο...:T:

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Σιγουρα ειναι αθορυβο και πολυ καλυτερο απο καθε αεροψυκτρα......

Με 1 80αρη fan αμφιβαλλω αν μπορει να ξεπερασει μια καλη αεροψυκτρα

Το μπλόκ κουμπώνει κατευθείαν, δε θέλει τπτ κόλπα, σε s939 τουλάχιστον. Το είχε πάρει ενα φίλος αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, και μετά χάλασε και η αντλία του και έγινε ανταλλακτικά το κιτάκι. Έχει σωλήνες 10mm και ψυγειάκι 8εκ, δεν είναι καθόλου αποδοτικό θα έλεγα, δε μου γέμισε το μάτι, εκτός κι αν το θες μονο για ησυχία...επίσης στα αρνητικά του το θορυβώδες (σε max στροφές) fan...

Ρίξε ενα βλέφαρο και εδώ για έτοιμα κιτάκια.

Αν παμε για αναβαθμιση σε ΑΜ2 προσεχως το block ψυξης της cpu θα μπορει να αλλαξει με το υπαρχον κιτ;Τι ειναι καλυτερο τελικα γιατι κολλησα!:confused: :confused:

Αρχική απάντηση από unstoppable

Με 1 80αρη fan αμφιβαλλω αν μπορει να ξεπερασει μια καλη αεροψυκτρα

+1

Μπορώ να σου πω ότι μια XP-120 με έναν 12 αρη ανεμιστήρα που δε ξεπερνά τις 1500rpm θα είναι αποδοτικότερη και πιο ήσυχη...

Και από ότι είδα υπάρχουν πολλές άλλες ωραίες ψυκτρουλες στο e-shop που θα μπορούσαν να φέρουν τα ιδία και καλυτέρα αποτελέσματα...

Από την άλλη δε ξερώ είναι πολύ μούρη το άτιμο το aquagate.. αν θες να δώσεις 100ε για μόστρα λέει πολύ.

Αν είναι να πας σε υδροψυξη, φτιάξε την κομμάτι-κομμάτι με ένα ψυγείο που θα έχει τουλάχιστον 2 θέσεις για 12 ’ρηδες δίπλα δίπλα.. τότε θα έχεις σαφές προβάδισμα από την καλύτερη αερόψυκτα.

βρηκα και αυτο το κιτακι της thermaltake και μου φαινεται αποδοτικο και αρκετα καλο απο τα review που ειδα:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650503&PHPSESSID=2iaa9bjei4m268uv6jcc4i4s13

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 13:34]

+1

Μπορώ να σου πω ότι μια XP-120 με έναν 12 αρη ανεμιστήρα που δε ξεπερνά τις 1500rpm θα είναι αποδοτικότερη και πιο ήσυχη...

Και από ότι είδα υπάρχουν πολλές άλλες ωραίες ψυκτρουλες στο e-shop που θα μπορούσαν να φέρουν τα ιδία και καλυτέρα αποτελέσματα...

Από την άλλη δε ξερώ είναι πολύ μούρη το άτιμο το aquagate.. αν θες να δώσεις 100ε για μόστρα λέει πολύ.

Αν είναι να πας σε υδροψυξη, φτιάξε την κομμάτι-κομμάτι με ένα ψυγείο που θα έχει τουλάχιστον 2 θέσεις για 12 ’ρηδες δίπλα δίπλα.. τότε θα έχεις σαφές προβάδισμα από την καλύτερη αερόψυκτα.

με xp-120 και 1500rpm fan πανω κατω τα ιδια παιζει...

με ultra 120 και sunon υπολειπεται γυρω στους 10 βαθμους σε 100% load

το κακο που εντοπισα ειναι οτι με καμια ωρα συνεχους stressing λογω δοκιμων

κραταγε θερμοκρασια το τανκ με αποτελεσμα να μπουταρει με ψηλες temps...

αν το αφηνες να ηρεμησει συμπεριφεροταν πολυ καλυτερα

στη ρυθμιση για low rpm ειναι αθορυβο (η αντλια ακουγεται, το fan καθολου...)

στη 3η ρυθμιση παιρνει αυτια χωρις ομως να προσφερει τπτ ιδιαιτερο σε σχεση με τη δευτερη κλιμακα

γεγονος που επαληθευει τις υποψιες μου οτι και delta να ειχε παλι ιδιες temps θα εβγαζε

πιθανοτατα επειδη το τανκ "κρατα θερμοκρασια"

το μπλοκακι του ειναι πραγματικα πολυ ομορφο και προσεγμενο

οι σωληνες δυστυχως ειναι πολυ ακαμπτοι...

η συσκευασια ειναι πληρης (εχει και ενα μπλε υγρο για ενα γεμισμα

που απο τη μυρωδια και μονο καταλαβαινεις οτι περιεχει κατι σε οινοπνευμα...)

θα ηθελα να ειχε και αυτοματη ρυθμιση στροφων ανεμιστηρα αναλογα με τη θερμοκρασια που θα του οριζες αλλα μαλλον πολλα ζηταω....

το καλο της υποθεσης ειναι οτι πωλειται σε αλλο καταστημα της Στουρναρη προς

70 αυτη τη στιγμη

οποτε απο θεμα κοστους συγκρινεται καλλιστα με ενα συνδυασμο καλης αεροψυκτρας και ποιοτικου fan

(σαν επιδοσεις ξαναλεω, ειναι αξιοπρεπεστατο αλλα και παλι υπολειπεται σε σχεση με Zalman 9500, Scythe, Thermalright Ultra κτλ...)

και επειδη καπου εδω επεισερχεται και ο παραγοντας πουλ-μουρ...

αφηνω το θεμα για τους ενδιαφερομενους

μιας και περι ορεξεως....

για μια περιοδο επεσε στα χερια μου το εν λογω κιτ.ετσι απο περιεργεια μιας κ το αποκτησα used σε τιμη μιας αεροψυκτρας "περιπου"..

οπως ηρθε εφυγε..

ειχα ιδιες temps(αντε με το ζορι κερδισα 1-2 βαθμους με τερμα στροφες το ανεμηστηρι του) με τη μαμα ψυκτρα,απλα σε full load το κιτ ειχε πιο χαμηλο "ταβανι" περι τους 4-5 βαθμους απο την μαμα..

το φουρφουρι του κανει φασαρια πανω απο 2Κ στροφες,οι σωληνες ακαμπτοι ,δεν "καθοταν" καλα το ψυγειο στη θεση του πισω 12αριου που εχει το hec κουτι μου και χαλαγε ολο το air flow του κουτιου καθως αερας δεν εβγαινε απο πισω παρα ελαχιστος..

αυτα..:TD:

Αρχική απάντηση από sofix [Χθες, στις 14:43]

για μια περιοδο επεσε στα χερια μου το εν λογω κιτ.ετσι απο περιεργεια μιας κ το αποκτησα used σε τιμη μιας αεροψυκτρας "περιπου"..

οπως ηρθε εφυγε..

ειχα ιδιες temps(αντε με το ζορι κερδισα 1-2 βαθμους με τερμα στροφες το ανεμηστηρι του) με τη μαμα ψυκτρα,απλα σε full load το κιτ ειχε πιο χαμηλο "ταβανι" περι τους 4-5 βαθμους απο την μαμα..

το φουρφουρι του κανει φασαρια πανω απο 2Κ στροφες,οι σωληνες ακαμπτοι ,δεν "καθοταν" καλα το ψυγειο στη θεση του πισω 12αριου που εχει το hec κουτι μου και χαλαγε ολο το air flow του κουτιου καθως αερας δεν εβγαινε απο πισω παρα ελαχιστος..

δηλαδη φιλε sofix το review του techpowerup ειναι αναληθη ή καποια αλλα που διαβασα ειναι και αυτα αναληθη;:upside:

Αρχική απάντηση από sofix [Σήμερα, στις 00:43]

οπως ηρθε εφυγε..

μαλλον αναφερεσαι στο aquagate R120/80 με το μονο 8/12αρι ψυγειο

και οχι στο κιτ του λινκ που ποσταρε ο Γιωργος στη αρχη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.