Jump to content

A disk read error occured Επειγον

o polonos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για χαρα παιδια το προβλημα μου ειναι αυτο που φραφει στο θεμα., Σημερα το προι ηθελα να ανοιξω το πισι κανει το μπιπ του κανονικα αλλα μετα μου βγαζει μια μαυρη οθονη που γραφει A disk read error ooccurredd Press Ctrl+Alt+Del to restart του κανω restart αλλα παλι τα ιδια πειτε μοτ τι να κανω:cry:

μπαίνει κανονικα και τα βλεπει ολα μετα το παραθυρο του bios βγαινει η μαυρη οθονη:wall: :wall:

Δοκίμασες να κάνεις boot απο κανενα cd με διαγνωστικά εργαλεία για μνημες, δισκους κτλ?

Τότε κανε load setup defaults μπας και ξεκολήσει και βγάλε κάθε είδος overclocking αν έχεις κάνει! Τα πάντα να είναι default.

εκανα load default system setup αλλα τπτ. Για τα διαγνωστικα εργαλεια που λετε δεν το εχω κανει. του εβγαλα την βαταρια του mobo αλλα παλι τπτ. Λετε να εχει παραδοσει πνευμα? Α και δεν ειναι καθολου κλοκαρισμενος:cry:

Aφού ούτε εκεί έγινε τίποτα και αφού δεν έχεις κάνει overclocking, πας μάλλον σε format... η σίγουρη λύση! Είναι θέμα σκληρού πάντως, οπότε κάνε ένα format στα windows και τα λέμε. Αλλιώς περίμενε μήπως κάποιος σου πει κάτι άλλο καλύτερο.

ρε παιδια δεν μπορω να κανω φορματ γιατι δεν μπορω να χασω αυτα που εχω πανω στον σκληρο. Καμμια αλλη λυση??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Δυστηχώς όχι. Εχουν χαλάσει τα windows. Δοκίμασε να μπείς στο recovery console απο το cd των XP και να γράψεις fixboot και fixmbr αλλα δεν το βλέπω να δουλεύει. Η λύση ειναι μία -> boot με linux live cd, αντιγραφή ότι δεδομένων θές σε cd/dvd/flash και μετά φορματ.

Βάλε το σκληρό σε άλλο pc μπας κι ανοίξει και αν σου πει και στο άλλο boot failure... εγώ μόνο format ξέρω..!

Φίλε jogi πληροφοριακά ποια η διαφορά του linux live cd από αυτό των xp?? Γιατί xp φαντάζομαι θα έχει. Δε γνωρίζω πολλά περί linux γι'αυτό ρωτάω!!

Γιατι με το linux live μπορεί να μπουτάρει το μηχάνημα και να μπεί κανονικά σε λειτουργικό (λινουξ) χωρίς να χρειάζεται να κάνει εγκατάσταση του λειτουργικού. Τα xp αντιθέτως πρεπει να τα κάνεις εγκατάσταση για να παίξουν.

Δοκίμασε να τον βάλεις σε κάποιον άλλον υπολογιστή αλλα μην μπουτάρεις απο αυτόν. Ετσι θα παίξει κατα πάσα πιθανότητα.

αποι που μπορω να το κατεβασω? γιατι κατεβασα ενα αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο το κατεβασα απο http://www.linux-live.org/ λες να το γραψω σε cd και να το μπουταρω και θα μπορεσω να κατεβασω ολα μου τα δεδομενα?

Αν εχει χαλασει το format του δισκου τοτε θα χρειαστεις και ενα recovery προγραμμα για τα XP τουλαχιστον...

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 10:05]

Δυστηχώς όχι. Εχουν χαλάσει τα windows. Δοκίμασε να μπείς στο recovery console απο το cd των XP και να γράψεις fixboot και fixmbr αλλα δεν το βλέπω να δουλεύει. Η λύση ειναι μία -> boot με linux live cd, αντιγραφή ότι δεδομένων θές σε cd/dvd/flash και μετά φορματ.

εβαλα το cd των windows εγραψα fixboot και τωρα φορτονει κανονικα βγαζει παραθυρο των xp και κανει μονο του restart τι να κανω???

μπορειτε να μου πειτε καποιο προγραμμα recovery για να παρω τα αρχεια μου αν μπορειτε βαλτε και κανενα λινκ. Ευχαριστω

Να το πάρουμε από την αρχή μήπως?

Κάνε boot με το CD των WinXP και πάτα R στην αρχή που σου λέει για recovery console.

Από εκεί κάνε ένα CHKDSK /F . Μετά ένα FixBoot. FixMBR μην κάνεις γιατί έχουν ειπωθεί περιπέτειες με το filesystem μετά από αυτό.

Αν επιμείνει το πρόβλημα, κάνε πάλι boot με το cd των WinXP, και προχώρα κανονικά ΣΑΝ να θέλεις να κάνεις νέα εγκατάσταση. Δηλαδή περνάς το σημείο του "Press R... for Recovery Console". Λογικά (δεν συμβαίνει πάντα) θα σου δώσει την επιλογή μετά να κάνεις Repair στα Windows, πάλι πατώντας το R, αλλά αυτή τη φορά αυτόματα.

Αν το παραπάνω δεν ισχύει στην περίπτωσή σου, μπες πάλι από το CD των WinXP και κάνε μία νέα εγκατάσταση, ΑΛΛΑ χωρίς Format. Δηλαδή θα επιλέξεις στο τέλος την επιλογή "Leave the filesystem intact" (Να αφήσει δηλαδή το προηγούμενο σύστημα ακεραιο). Θα σου πει ότι θα χάσεις τα δεδομένα σου, αλλά στην ουσία μένουν απλά μένουν κρυμμένα.

Όταν με το καλό τελειώσει η εγκατάσταση, δώσε διαφορετικά ονόματα από τα προηγούμενα σου (στο owner name, computer name και username). Μόλις μπεις στα Windows, όλα σου τα αρχεία είναι στο C:\Documents & Settings\ με τα παλιά σου usernames :D

ηθελα να του κανω την εγατασταση χωρις φορματ αλλα μου ειπε οτι το διαμερισμα εχει καταστραφει και πρεπει να γινει διαμορφοση για να μπορει να παει παρα κατω τι να κανω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.