Jump to content

Fanless x850xt

Jpp

Recommended Posts

Εχω μια x850xt powercolor ο ανεμιστηρα της ειναι σπαστικος και κοιταξα στα site: zalman , thermatake.

Βρηκα πολλα και διαφορα μοντελα. Τα μοντελα ειναι :

Zalman :

zm17-cu

zm80d-hp

zm80c-hp

zm80a-hp

zm50-hp

Thermaltake :

cl-g0009.

Δεν με ενδιαφερει το overclock απλα θελω ησυχια :devil: . Εχει βαλει κανεις καποια απο τις παραπανω ή ξερει καποια αλλη ή υποψιαζεται ποια θα μπορουσε να ειναι πιο καλη;

Ευχαριστω.

το atitool με το που το κανω install αρχιζει ενα σφυριγμα. Εβγαλα τους drivers της ati και το ati tool και τα ξαναβαλα αλλα παλι το ιδιο. Με speedfan δε εκανα δουλεια και το rivatunner δε το ριχνει κατω απο 25%.

Eτοιμαζεται η revoltec να βγαλει μια πολυ καλη ψυκτρα με fins και pipes που πιανει ολη την καρτα μπρος πισω(7800-7900-1800-1900) με ενα μικρο fan...και ειναι πολυ αθορυβη , αλλα δεν ξερω ποτε θα την κυκλοφορησει...:(

• 1 month later...
Αρχική απάντηση από jpavly

Εγώ με την Χ800XL μου ησύχασα με το ΑTiTool. Δοκίμασε το :)

Eβαλα το καινουργιο atitool και δεν ειχα τα προβληματα που ειχα με την προηγουμενη εκδοση. Παρολα αυτα το ανεμιστηρακι παει μεχρι 4% που παλι ειναι πολυ ενοχλητικο.

Εσυ ποσο το εχεις;

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Eτοιμαζεται η revoltec να βγαλει μια πολυ καλη ψυκτρα με fins και pipes που πιανει ολη την καρτα μπρος πισω(7800-7900-1800-1900) με ενα μικρο fan...και ειναι πολυ αθορυβη , αλλα δεν ξερω ποτε θα την κυκλοφορησει...

κανενα νεο;

• 3 weeks later...

Ξεκιναω το διαβασμα και επανερχομαι με ερωτησεις. ( ειχα εξεταστικη και αμελησα το fanless project)

Βασικα παω για αθορυβο συστημα με φανς.

Στους 80mm που εχει πανω το xaser στα 21dB τους εβαλα ολους στα 7V..

Στο cpu εχω CNPS7000B-AlCu το οποιο λεει 18dB στις 1350rpm εχω το εχω στις 1200.

Στο chipset εβαλα να φυσαει ενας 92mm στις 400rpm δε ακουγεται ακομα και να τον πλησιασεις.

Το τροφοδοτικο ειναι το enermax noisetaker ~18dB πρεπει να ειναι.

Για την x850xt θελω κατι σε passive και αν χρειαστει βιδωνω πανω στην passive ψηκτρα κανενα 80-92 silentx η τπτ τετοιο.

To κουτι θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ανοικτο.

Στο http://www.checkmate.gr/products.php?cid=8

Εχει και πολλες passive αλλα και στο site της zalman. Αν και μου φαινεται οτι πρεπει να βρω κατι απο Ελληνικο μαγαζι για να υπαρχει διαθεσημοτητα.

edit: εκλεισα τελειως το fan της καρτας για 30λεπτα η θερμοκρασια εφτασε 67C με θερμοκρασια δωματιου 25,6 C.

edit2: απο το atitool δε παει κατω απο 4% το φαν της καρτας το οποιο κανει παρα πολυ βαβουρα ακομα και στο 4% ! Στο 4% ειναι στους 46C.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.