Jump to content

ποιο αυτοκινητο πολης οεο? :)

morfeas-dsl-

Recommended Posts

Χαιρετω τους συμφορουμητες!

Καλα τα pc's αλλα καμια φορα χρειαζονται και αλλα για διασκεδαση:laughing:

Λοιπον επειδη εχω παρατηρησει πως πολλοι ξερουν εδω μεσα απο αυτοκινητα μπορει καποιος να προτεινει τι θα επερνε αυτος αν ηθελε καποιο μικρο για την πολη με το οποιο ομως να μπορεις και να μεταφερεις 4 ατομα και να βγεις εθνικη για το ταξιδι σου.

Επομενως αποκλειουμε αμεσως smart for two και αλλα διθεσια. Ισως τεινω σε ενα citroen c1 με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων που εχει και πολυ μικρη καταναλωση

Ολες οι προτασεις δεκτες :flower:

EDIT : ξεχασα να τονισω πως θα ηθελα να κανει οικονομια στα καυσιμα.

(φιλος μου πηρε mercedes slk με 30.000 και δεν εχει να την κινησει πανω απο δυο μερες τη βδομαδα ενω ο αλλος με το toyota aygo ειναι ολη μερα βολτα και χαλαει λιγοτερα !!!)

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Όμορφα είναι αυτά τα c1 - aygo - 107 (εγώ το 107 θα έπαιρνα, έχω ακούσει ότι το aygo είναι λίγο καλύτερο από τ'άλλα), αλλά πολύ μικρά. Δεν ξέρω πόσο άνετα θα είσαι, προσωπικά με τις δικές μου διαστάσεις με δυσκολία κάθομαι στη θέση του οδηγού.

Το βασικότερο θέμα είναι πόσα θες να δώσεις. Η οικονομία στη βενζίνη εξαρτάται και από το πώς οδηγάς.

Βασικα απο οτι ξερω το c1 ειναι σχεδον ολοδιο με το 107 (ιδιο πατωμα,ιδια πισω φωτα,ιδιο εσωτερικο,ιδιες τιμες)αφου φτιαχτηκαν και τα δυο απο κοινου με pegeuot,toyota και citroen.

Και το 107 ομορφο ειναι παντως και λειτουργικο

Ας πουμε οτι για πρωτο αυτοκινητο θα μου εδιναν εως 13κ. Το θεμα ειναι πως ειμαι κοντα στα 20,πριν λιγους μηνες εβγαλα διπλωμα και θελω κατι μικρο ωστε να μη με παιδευει οδηγικα αλλα και να καταναλωνει λιγο.

Για τις καθημερινες μετακινησεις μεσα στην πολη των ιωαννινων δεν εχω κανενα προβλημα με τους χωρους.Οταν μια φορα το μηνα, θα θελω να κατεβω αγρινιο ας ποιαστω και λιγακι δεν ειναι προβλημα :>

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά η όλη εμπειρία από Peugeot μέχρι σήμερα (σε όλα τα επίπεδα: Εμπορικό - Τεχνικό) ήταν τραγική.

Και μιλάμε για επαγγελματικό αυτοκίνητο όπου η εξυπηρέτηση είναι η Νο.1 ανάγκη.

Δεν θα πλησίαζα ποτέ ξανά αυτή την μάρκα.

Αρχική απάντηση από blade_pan

Ποσα χρηματα περιπου δεν ειπες...

Δες για το Suzuki Swift ειναι τελειο...

Ειπα βρε! 13.000.

Οντως ωραιο το swift. Θα το κοιταξω και με βαση το κοστος/αποδοση και βλεπουμε :>

Υγ. τοσο χαλια η peugeot ε? κριμα :<

Το corsa νομιζω σε λιγο αντικαθηστατε απο το καινουριο οποτε δεν αξιζει αλλα ειναι καπως μεγαλο. Στο μεγεθος του νομιζω το καλυτερο ειναι το νεο toyota yaris (με συστημα χωρις κλειδι, αυτοματες ταχυτητες και ενα σωρο περιφερειακα αν εχει καποιος ορεξη και χρημα να διαλεξει)

Κριμα να μη το συζητανε για μεταχειρισμενο. Πηρε ο φιλος μου απο γερμανια το νεο audi a3 με δερματινα κτλ στα 9.500 ευρωπουλα.

Βεβαια εκει παιζουμε σε αλλα μεγεθη αυτοκινητου και καταναλωσης

βασικα αν υπολογισεις το χρηματικο και σε yaris να παω παλι τον χιλιαρη θα βαλω :<

Το c1 παντως με τον χιλιαρη εχει 12,5 δευτερολεπτα για τα 100 χιλιομετρα.δεν εινα ασχημα :>

Ομορφο δε λεω αλλα παραειναι μικρο, δε θελω καν να φανταστω πως θα ειναι στο δρομο...

Προσωπικα για κατι ομορφο, αξιοπιστο, και πρακτικο εξυπηρετικο πρωτινω το Fiat Panda.

Σε αυτα τα λεφτα το swift πιστευω ειναι ισως η καλυτερη επιλογη, εγω παντως ειμαι πληρως ευχαριστημενος απο το δικο μου, αν και σε καταναλωση θα ειναι παραπανω απο αυτα που σκεφτεσε.

Την λιγότερη κατανάλωση την έχω δει σε Yaris 1000 ακόμα κι όταν το πήγαινα σπασμένο στα 160 που αγκομαχούσε.. απίστευτο πράμα.. δε ρουφάει τίποτα. Από την άλλη το Astra που έχω κάθε γκαζιά πονάει.. και να είχα και κανά κτήνος κινητήρα.. 1400 είναι όλα κι όλα.

Θα πρότεινα κάτι σε Yaris,Swift.Το Colt το 3θυρο είναι επίσης καλό( το 5θυρο είναι λίγο άσχημο).Σαν κάτοχος Yaris,το προτέινω για το καλό και αξιόπιστο μοτέρ(1300) και για το όμορφο εσωτερικό.Αν θές κάτι σε μεγαλύτερο,κοίτα και το Grande Punto.Έίναι επίσης καλό αυτοκίνητο.

αμα θελεις ψαξε για κανενα yaris 2003-05 ειναι σκυλια εχει ενα η μανα μου που το περνει και ο αδερφος μου και του πινει το αιμα ολη την ωρα και δεν εχει κανει κηχ(το μονο που θελει ειναι βενζινα,λαδια και κανενα servie που και που)

morfeas, ολα που αναφερεις aygo. 107, c1 ειναι αυτοκινητα κοινοπραξιας δηλαδη ειναι ολοιδια με καποια διαφορετικα setups. Einai αριστα, βαζοντας ενα βημα πιο μπροστα το toyota μιας και ειναι toyota και εχει 6 χρονια εγγυηση.

Απο αποψη εμφανισης..καθαρα υποκειμενικο, προσωπικα μου αρεσει to smile των γαλλικων.

Αν θελεις ενα αυτοκινητο που θακανει ταξιδι με 4 ατομα, κοιτας σε αλλη κατηγορια, κατηγορια μικρομεσαιου δλδ τυπου golf.

An πολης τοτε αυτες ειναι οι καλυτερες επιλογες σου.

Βεβαια αποως λες εχεις ενα budget ττων 13000 αρα περιοριζεσαι δραστικα. Το αυτοματο ειναι πολυ καλη φαση για πολη, αλλα πρεπει να ξερεις οτι συνηθως σε τετοιου ειδους mini, βγαζουν προβληματακια. Πχ. τα αυτοματα που ειχαν τα clio καππου στα 70-80κ βγαζανε προβληματα, αρα αλλαγη, αρα αντιφατικο με την λογικη "να παρω ενα μικρο κ οικονομικο στη συντηρηση αυτοκινητο"

Αν σκεφτεσαι για αυτοματο, πηγαινε σε ενα συνεργειο να τους ρωτησεις αν εχουν φερει κανενα με προβλημα.

κατεμε το καλυτερο παντρεμα πολης, χαμηλης συντηρησης-καταναλωσης , κ παω ενα ταξιδι ειναι το yaris.btw. διαβαζα σε μια εφημεριδα οτι το yaris ειναι το πιο δυσκολο αυτοκινητο να παραβιαστει θελοντας 20+ λεπτα, ριχνοντας λασπη σε E-class, X5, A8 klp.

Πληροφοριακα η e-class θελει 4 λεπτα, το Χ5 8.5, Α8 στα 10 και η και καλα μουρατη κλανι@, το smart 1.5'.

edit> χ5 και Α8 στα προαναφερθεντα λεπτα, σταματησε η δοκιμασια διαρηξης.

οπως ακριβως το εθεσες σκεφτομαι. χαμηλο κοστος συντηρησης καταναλωσης, μεσα στην πολη 90% και αν θελω το αλλο 10 % να παω ενα ταξιδι να μπορω.

ευχαριστω πολυ θα τα ξανατσεκαρω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.