Jump to content

DFI NF4 ULTRA D & sata boot prolem.(update-request)NDLTR Missing

Sakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ο δισκος ειναι ενας samsung 200gb σατα2 με 3 partition και εχει γινει ακριβεις αντιγραφη απο παλαιοτερο δισκο που ειχα με acronis.Ο δισκος δουλευε μια χαρα στο sli dr που ειχα,το ιδιο και στο asrock που εχω τωρα.

Ενας φιλος μου εδωσε ενα DFI NF4 ULTRA D να δοκιμασω αλλα οταν ειναι ο σατα επιλεγμενος ως first boot priority περνω το παρακατω λαθος στην φοτο.Καμια ιδεα;

post-1251-1416072733,4105_thumb.jpg

Λοιπον προφανως το λαθος ειναι το γνωστο NTLDR Missing,γιατι με το εργαλειο που βρηκα εδω http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm

Μπορεσα να μπω win.

Αν καποιος που εχει σατα δισκο win xp και dfi nf4 και μπορει να κανει κοπια το δικο του NTLDR,ας μου στειλει ενα πμ.Ευχαριστω προκαταβολικα.

Νομίζω ότι είναι στο C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 για όσους έχουν SP2.Επίσης έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστεί και το αρχείο ntdetect.com

Είναι κρυφό αρχείο στο C:\

Πολλές φορές εμφανίζεται το NDLTR Missing λόγο overclocking.

Δοκίμασε επίσης να bootαρις με το cd των windows, μπες σε recovery console και γράψε:

fix mbr

fix boot

Λοιπόν .. το πρόβλημα είναι υπαρκτό και επίμονο .

To εχω υποστεί κι εγώ πριν μέρες και τώρα που βρήκα χρόνο θέλω να μιλήσουμε λιγο γι αυτό.

Όταν έστησα το μηχάνημα . Πέρασα win και drivers και κράτησα ένα Acronis image .

Μετά άρχισα το O/Cing .

Κάποια στιγμή σκέφτηκα <<τέλος τα πειράματα >> ας στήσω το σύστημα με όλα τα προγράμματα μου .

Acronis λοιπόν και πάλι και νάτο το πρόβλημα με το << ntldr is missing >> .

Μπόρεσα να το λύσω κάνοντας boot με το CD των win και πατώντας R .

Αντέγραψα τα αρχεία << ntldr >> και < ntdetect.com>> από το CD των win στον C:

Μπήκα κανονικά στα win και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα με τα partitions όπως φοβόμουν .

Όμως λίγο πριν την είσοδο στα win είχα για 1sec μια οθόνη με κάτι ακαταλαβίστικα ιδεο-γράμματα που δεν μου έλεγαν τίποτα .

Κατά τα αλλα κανένα πρόβλημα .

Εμένα όμως δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και έτσι έκανα πάλι format και καθαρή εγκατάσταση .

Ο kostas578 λεει ότι γι αυτό το φαινόμενο φταίει το O/Cing .

Ναι λοιπόν .. όλα τα παραπάνω τα έκανα υπο συνθήκες O/Cing αλλά ήμουν και απόλυτα σταθερός .

Λέτε να φταίει το O/Cing ?

Και ποιες είναι οι προτάσεις σας ?

Σκέφτομαι ότι αν έκανα την διαδικασία της επαναφοράς στα defaults ίσως δεν υπήρχε το πρόβλημα .

Τι λέτε ?

Πάντως το Acrronis το χρησιμοποιούσα με το προηγούμενο σύστημα μου πάντα υπερχρονισμένο χωρίς κανένα πρόβλημα .

Παιδια ευχαριστω ολους.Εχουν δοκιμαστει ολα αυτα,οχι μονο αυτη την φορα αλλα και την τελευταια που την πατησα(2 φορες δηλ.)χωρις επιτυχια ομως,και τις 2 φορες αιτια δεν ηταν το overclock,ουτε τα καλωδια.Τεσπα με το fix ntldr που μπουταρα καταφερα να σωσω οτι ηθελα σε αλλο δισκο και μετα περαστηκε ενα παλαιωτερο image απο Acronis με μοναδικη απωλεια κατι email χωρις ιδιαιτερη σημασια.Παντως σας Ευχαριστω ολους.:)

kostas578 τα ειχα υπ'οψην μου ολα αυτα ....!

Το θεμα εδω ειναι οτι μπορω να μπουταρω απο CD αλλα και να κανω εγκατασταση των winXPsp2 .

To προβλημα μου παρουσιαστηκε οταν περασα το acronis .

Mπηκα win κανοντας :

copy e:\i386\ntldr c:\

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

To θεμα ειναι γιατι μας προεκειψε αυτο :confused:

Και αν θα το ξαναβρουμε μπροστα μας ......:cry:

Εσυ sakis ..... εκανες το τελευταιο acronis χωρις προβλημα ..... ενω ησουν o/ced ?

Αρχική απάντηση από bizimis

kostas578 τα ειχα υπ'οψην μου ολα αυτα ....!

Το θεμα εδω ειναι οτι μπορω να μπουταρω απο CD αλλα και να κανω εγκατασταση των winXPsp2 .

To προβλημα μου παρουσιαστηκε οταν περασα το acronis .

Mπηκα win κανοντας :

copy e:\i386\ntldr c:\

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

To θεμα ειναι γιατι μας προεκειψε αυτο :confused:

Και αν θα το ξαναβρουμε μπροστα μας ......:cry:

Εσυ sakis ..... εκανες το τελευταιο acronis χωρις προβλημα ..... ενω ησουν o/ced ?

Οπως ειπα και παραπανω καθολου overclock,πιστευω οτι κατι εχει να κανει με την αλλαγη μητρικης και σατα δισκου;η κατι τετοιο τελος παντων στην δικη μου περιπτωση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.