Dagalidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2006 Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε δίσκους ίδιας χωρητικότητας αλλά διαφορετικής μάρκας, και να τους βάλετε σε RAID 0 ? Eμένα μου έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένας WD 320GB και είπα να τον δοκιμάσω παρέα με τον SEAGATE 320GB που έχω σε RAID 0 για να δώ την τύχη μου, και πόσο καλά θα τα πάνε οι δυό τους...... Ο Seagate είχε μόνος του αυτές τις επιδόσεις με CNQ enabled - SATA II... O δε WD 320GB είχε λίγο ποιό αργές επιδόσεις σε Average Read .... κάπου 60ΜB/s και ελαφρά μεγαλύτερο Burst , αλλά από μαμακία μου δε κράτησα HDTach Screen πριν τους βάλω στο RAID 0.... Eτσι λοιπόν μετά το πάντρεμά τους επάνω σε NVIDIA RAID (Nforce 4) τα αποτελέσματα που πήρα ήταν τα κάτωθι.... Για πείτε μου .... τα πάνε καλά ή είναι μάπα ο γάμος ? :D Οχι τίποτα άλλο ..... να ξέρω εάν είναι να τους δώσω το διαζύγιο νωρίς πριν αρχίσουν τα δύσκολα και γεμίσουν GB me DATA ....
ergotelis Αύγουστος 12, 2006 #2 Αύγουστος 12, 2006 Ναι αλλά αν γίνεται πρόσεξε μήπως έχουνε κάποιο πρόβλημα δυσλειτουργίας μεταξύ τους!ΓΙατί πάνε μετά όλα τα δεδομένα!
ΝTG Αύγουστος 12, 2006 #3 Αύγουστος 12, 2006 dag ....εχεις δει μια ταινια "just my luck"??? Για καποιον λογο νομιζω οτι εισαι η κοπελα! απο περιεργεια τι cluster kai stripe εχεις?
Dagalidis Αύγουστος 12, 2006 Author #4 Αύγουστος 12, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 15:20] dag ....εχεις δει μια ταινια "just my luck"??? Για καποιον λογο νομιζω οτι εισαι η κοπελα! απο περιεργεια τι cluster kai stripe εχεις? :D Εεεεε ΟΧΙ και κοπέλα .... με μούσια βρε... 32/32 CL/ST
jogi Αύγουστος 12, 2006 #5 Αύγουστος 12, 2006 Εχεις πολύ μεγάλο access time. Γενικά καλα πάνε... Αν θές εφαρμογες που χρησιμοποιούν το μέγιστο δυνατό throughput se sequential τότε αστους, αλλιώς βάλτους χωριστα.
Maximus Αύγουστος 14, 2006 #6 Αύγουστος 14, 2006 Βάλτους χωριστά μην πάθεις καμιά στραβή καμιά μέρα από καμιά ασυμβατότητα, μην παίζεις με την τύχη σου! Πάντως τα νούμερα είναι πολύ ικανοποιητικά, το access είναι λίγο huge αλλά αν δεν έχεις 10Κ δεν πέφτει το ρημάδι :devil:
nicksoti Αύγουστος 21, 2006 #7 Αύγουστος 21, 2006 Γνώμη μου είναι ότι οι μετρήσεις σου, καθώς και το access time, είναι ικανοποιτικότατα. Ας πούμε εμένα οι 2 40άρηδες raptors, κάπου εκεί βγάζουν average speed.Είχα πολύ παλιά 2 20άρηδες σε raid, έναν IBM και έναν WD, και δεν μου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα
Teodor_ch Σεπτέμβριος 17, 2006 #8 Σεπτέμβριος 17, 2006 υπάρχει κανείς με nforce 570 sli να μου πεί πώς φαίνεται στη διαχείριση υλικού ο σατα κοντρόλερ του?έχω βάλει κανονικά όλα τα nforce drivers αλλά δε μου έχει τις επιλογές που έχει στην εικόνα στο πρώτο ποστ εδώ. (ξέρω ότι είναι διαφορετικό τσιπσετ αλλά δεν έχει να κάνω καν τεστ για sata I / II )
morpheus Σεπτέμβριος 17, 2006 #9 Σεπτέμβριος 17, 2006 Το access time λογικα θα καθορίζεται απο τον αργότερο απο τους δύο δίσκους, αφού ο άλλος θα τον περιμένει.Εγώ είχα επι εποχής Athlon XP και KT266A 2 40αρηδες, εναν maxtor και έναν IBM σε RAID 0 και δουλευαν μια χαρά. Μάλλιστα εδιναν και πολύ καλές επιδόσεις, ~75MBps average, που ηταν πολύ καλό για την εποχη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.