Jump to content

Βοηθεια σχετικα με ALBATRON 7900 GX2 1GB

FRuLiS13_acg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ξερω πολυ καλα οτι δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος για ερωτησεις, γιατι πολλα απο τα μελη του φορουμ λειπουν σε διακοπες. Επειδη ομως η ζωη συνεχιζεται θα ηθελα απο οσα ατομα μπορουν και εχουν τον χρονο να βοηθησουν, να μου πουν την γνωμη τους για την συγκεκριμενη καρτα γραφικων. Μεχρι τωρα οσα ατομα εχω ρωτησει μου εχουν παρουσιασει μια εικονα 50-50 για το αν αξιζει. Επειδη παρακολουθω τακτικα τα οσα γραφονται στο φορουμ, εκρινα σκοπιμο να ρωτησω ολους εσας που σαφως θα ξερετε κατι παραπανω. Με απασχολει πολυ η γνωμη σας γιατι το κοστος της καρτας δεν ειναι σε καμια περιπτωση μικρο! Δεν ειμαι καποιος φανατικος gamer αλλα θελω να εχω μια αξιοπρεπει καρτα στο νεο μου μηχανημα. Οπως καταλαβαινετε δεν εχω περιθωρια για παραπανω λεφτα και προσπαθω να βρω καποια καλη λυση. Σας ευχαριστω προκαταβολικα για την οποιαδηποτε συμμετοχη & βοηθεια στο παραπανω θεμα.

φιλε μου εγω τι εχω και ειμαι πολυ ευχαρηστημενος απο αποψη επιδοσεων,το μονο μειον της ειναι οτι θελει μεγαλο κουτι για να χωρεσει κατα τα αλλα ειναι αψογη

καπου πηρε το ματι μου οτι οι X1950XTX θα εχουν καμμια 450-500$ και παει λιγο καλυτερα στα παιχνιδια απο την 7950GX2.

Παρολα αυτα ενοψη dx10 θεου θελοντως (<-spc help) οποτε βγει μοιαζει καπως ακαιρη η αγορα μιας ακριβης καρτας!

Βεβαια ειδικος δεν ειμαι σε high(est)-end καρτες αλλα μια πρωτη γνωμη σαββατιατικα λιγο πριν τον 15αυγουστο την πηρες!

Συνηθως την καρτα την καθοριζουν το budget πρωτα απο ολα...,τα παιχνιδια που παιζεις και την οθονη που εχεις!

Ποτε με το καλο σκοπευεις να παρεις μηχανημα?(ωστε να παρεις και τις αναλογες απαντησεις στο θεμα "καρτα".)

Πρωτα απο ολα θα ηθελα να σας ευχαριστησω και τους δυο (και φυσικα ολους οσους προσφερουν τις γνωσεις τους) που σπευσατε να βαλετε ενα χερακι βοηθειας. Το μηχανημα θα το στησω μετα τις 20/8 αλλα ηδη εχει ξεκινησει η ερευνα αγορας. Θα ολοκληρωθει μεχρι τις 20/9 (περιμενω μηπως παρουσιαστει καποια προταση απο DFI lan party για Conroe). Αρα λιγο πολυ καταλαβαινεις το χρονοδιαγραμμα που εχω στο νου μου. Σχετικα με το μονιτορ μου, παιζω σε ενα ΕIZO S1910. Ευχομαι μετα τις 15/8 να παρουσιαστουν και αλλες αποψεις σχετικα με την καρτα ωστε να εχω μια σφαιρικη αποψη. Καλη συνεχεια σε ολους.....:)

Για ρίξε μια ματιά εδώ. Αν όντως ισχύουν τα frequencies που γράφουν(που εγώ αμφιβάλλω ότι ισχύουν αλλά τσπ), τότε είναι πολύ καλή ευκαιρία. Θα έλεγα ότι έχει πάρα πολύ καλό perfomance/cost ratio γιατί είναι ουσιαστικά 2 7900gtx ενωμένες και κάνει μόνο 430euro.

Αλλά προσοχή, οι 7900gx2 είναι γιγάντιες σε μέγεθος. Δες εδώ τη μεσαία κάρτα(7900gx2) και πόσο μεγάλη είναι σε σχέση με τη 7950 πάνω.

Επίσης οι 7900gx2 ήταν το αρχικό sli σε 1 κάρτα και χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από κατασκευαστές υπολογιστών(πχ alienware) και δεν πουλήθηκαν στην λιανική. Οι 7950 είναι το sli σε 1 κάρτα που έβγαλε η nvidia για τη λιανική αγορά. Οπότε ίσως αντιμετωπίσεις διάφορα προβληματάκια και ιδιοτροπίες με τη 7900gx2(όσον αφορά τους drivers, το mobo compatibility αλλά και τη σταθερότητα).

Εγώ προσωπικά δεν συνιστώ να αγοράσεις κάτι πολύ ακριβό. Το g80 είναι θέμα 2-3 μηνών να βγει και το r600 έρχεται. Παρόλα αυτά, η παραπάνω κάρτα είναι πάρα πολύ φτηνή και αν όντως χρειάζεσαι μια κάρτα γραφικών, το να δώσεις 430euro για 7900gx2(με τα παραπάνω frequencies) είναι ίσως καλύτερο από το να δώσεις 200euro για μία 7600gt(που είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να πάρεις αν θέλεις αξιοπρεπείς επιδόσεις).

Αξιζει σαν αγορα(σε καλη τιμη ειναι στο πλαισιο) αμα παιξεις με nf4...

Σε 975 μητρικες εχω συναντησει πολλες ασυμβατοτητες οπως να μου δειχνει οτι ειναι ενεργοποιημενο το SLI και να παιζει η μια καρτα(Intel 975 badaxe rev 304 + asus 975 premium και WS)...αμα δεν εισαι φανατικος gamer οπως λες θα σου ελεγα να περιμενεις για τις 1950 ή να επαιρνες καμια Χ1900ΧΤ με 300 τωρα που πεσανε οι τιμες...σε πολλα παιχνιδια η ATi θα ειναι καλυτερη....

Επισης εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο την 7950 , ενω σε επιδωσεις...με λιγο πουσαρισμα ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα...απο θερμοκρασιες , σαφως πιο κρυα απο την 7950(αμα προσεξεις γυρω απο τον πυρηνα εχει τρυπες για να περναει αερας και στην μεσα καρτα σε αντιθεση με τις 7950 που παιζουν idle στους 50-65 βαθμους)

Αυτα απο εμενα..:)

Που τη βρήκες τη x1900xt με 300euro; Μακάρι να κάνανε τόσα. 370-380euro είναι το ελάχιστο που μπορείς να τις βρεις στην Ελλάδα.

Αρχική απάντηση από NIB

Που τη βρήκες τη x1900xt με 300euro; Μακάρι να κάνανε τόσα. 370-380euro είναι το ελάχιστο που μπορείς να τις βρεις στην Ελλάδα.

310 την ειχε καποιος αλλα δεν την βλεπω ποια στο skroutz....βεβαια την εποχη που θα φτιαξει το pc το παιδι τοσο θα εχει....ισως και λιγοτερο...

Στην Αμερικη εχει ηδη 270

http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?DEPA=0&type=&Description=x1900xt&Submit=ENE&Ntk=all&N=0&minPrice=&maxPrice=&Go.x=0&Go.y=0

και με την απαντηση του αποπανω.....να συμπληρωσω ....οτι αν βρεις (που λογικα θα βρεις) μια Χ1900ΧΤ στα 300€ τσιμπα την και κρατα την για κανενα χρονο που θα σε βγαλει σιγουρα ασπροπροσωπο και σε 12 μηνες που θα εχει για τα καλα το dx10 αλλαζεις...

(η οθονη καλη ...αλλα μηπως με Χ1900 να επαιρνες καμμια 20αρα?)

Παιδια διαβασα προσεκτικα τα οσα μου επισημανατε και νομιζω πως εκανα παρα πολυ καλα που εθεσα το θεμα στο φορουμ. Θα ηθελα να ευχαριστησω το φιλο που ανεφερε το θεμα σχετικα με το μεγεθος της καρτας (αν και δεν θα εχω προβλημα με το κουτακι μου). Ελαβα σοβαρα υποψη μου την προταση για Χ1900ΧΤ. Νομιζω πως ειναι εξισου πολυ δυνατη. Τσεκαρα λιγο στο Πλαισιο για τιμη αλλα ηταν λιγο πιο πανω απο οτι νομιζα. (Παντως πιστευω οτι μπορω να περιμενω μεχρι τον Σεπτεμβριο που θα πεσει λιγο η τιμη της). Επισης κατι που με προβληματισε, ηταν η αναφορα του GoriLLakou για πιθανη ασυμβατοτητα - μικροπροβληματα με καποιες μητρικες! Αν δεν παρουσιαστει κατι απο DFI λεω να παρω απο ASUS την P5B Deluxe. Λετε να εχω καποιο προβλημα?:unsure:

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

ενω σε επιδωσεις...με λιγο πουσαρισμα ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα...

Αν και δεν το έχω ψάξει πολύ, να ρωτήσω αν είσαι σίγουρος γι' αυτό;

Γιατί, απ' όσο θυμάμαι, διαφορά επιδόσεων 7900GX2 - 7950GX2 δεν υφίσταται (σύμφωνα και με την ίδια την Nvdia) αλλά μόνο βελτίωση στο σχεδιασμό (μικρότερο pcb κλπ).

(για τα ορθογραφικά σου έχω πλέον παραιτηθεί μικρό, γλυκό γοριλλάκι μου :p)

Γενικά αν θες τη γνώμη μου:

1. Η Χ1900ΧΤ όντως είναι πολύ καλή για τα λεφτά της αλλά είναι σε έλλειψη πολύ καιρό τώρα και δεδομένης της άφιξης των 1950, διατηρώ μία αμφιβολία για το πότε και αν θα ξαναέρθει.

Τα περί περεταίρω πτώσης τιμής συνήθως δεν ισχύουν καθώς το μοντέλο συνήθως απλώς εξαφανίζεται και δεν εξευτελίζεται η τιμή του.

2. Οι 7900/7950 GX2 όπου γίνεται χρήση και της 2ης κάρτας και σε απαιτητικά παιχνίδια + αναλύσεις είναι πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο και δεν νομίζω ότι οι 1950 θα μπορέσουν να τις πλησιάσουν.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όπου δεν γίνεται χρήση της 2ης κάρτας, χάνουν σε σχέση με μία 1900.

Αν λοιπόν μιλάς για αναλύσεις μέχρι ~1600*1200, η αγορά μίας 1900/1950 αποτελεί μάλλον πιο "'safe'' λύση.

Αρχική απάντηση από spc

για τα ορθογραφικά σου έχω πλέον παραιτηθεί μικρό, γλυκό γοριλλάκι μου

Eτσι ετσι....εχει καιρο να πατησει ο αγαπητος σου στο φορουμ και εχεις αρχισει να με γλυκοκοιτας....:p

Που εχω ορθογραφικα ''καλε 'συ '' ??

Eτσι ετσι....εχει καιρο να πατησει ο αγαπητος σου στο φορουμ και εχεις αρχισει να με γλυκοκοιτας....:p

Τι να πω....έχεις παρεκτραπεί..... :p

Που εχω ορθογραφικα ''καλε 'συ '' ??

ενω σε επιδωσεις...

Επιδόσεις και όχι ότι δώσει ο ύψιστος! :p

Για πες και τίποτα περί 7900/50 GX2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.