Jump to content

6300 + asrock 945 low budget conroe test vs msi 965

voudas

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από KPap13

Αν ο σκοπός είναι το low budget conroe γιατί δεν βάζεις στο παιχνίδι και την ASUS P5VD2-MX με 69 , ή την ASUS P5V-VM DH με 79 με WiFi kai remote control απο το Πλαίσιο που είναι οι φτηνότερες conroe mobo?

Αλήθεια το chipset τψν 2 αυτών είναι απαγορευτικό για o/c? Γιατί απορρίπτονται;

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από spc

Ενώ όλες οι άλλες έχουν ''αναμενόμενες'' τιμές, η S3 είναι η μόνη με υπερβολικά χαμηλή τιμή και επίσης η μόνη μη διαθέσιμη (''κατόπιν παραγγελίας).

Κάτι μου λέει ότι απλώς έχει γίνει λάθος στην τιμή της και όταν την φέρουν και αυτοί δεν θα είναι τόσο φθηνή αλλά καμιά 30ρια ακριβότερη.

Aπ'οσο μπορεσα να ενημερωθω...η τιμη της θα ειναι 109 και θα ειναι διαθεσιμη ~σε 1 εβδομαδα...:)

Σοκι ωραιος.Δυστυχως ομως δεν εχει την 965 S3 αλλα την 965 DS3.Φαινεται και απο την διαφορα στους πυκνωτες στις φωτο.Η 945 S3 χτυπησε 350!!εγω θυμαμαι ειχα δοκιμασει το απλο το ασους το 945 και δεν πηγαινε βημα:TD: (με 930 εννοειται)

αντε να ερθει η 965...με 109 ευρακια θα γινει η δουλεια!:D

H DS3 παιζει να μην του πηγε λογω 6700...

1) Σύμφωνα με αυτά που είδαμε εδώ και όσα έχουμε μέχρι τώρα ακούσει όλα τα low cost mobo C2D βρίσκουν τοίχο στα 300~, άρα εάν κάποιο δεν διαθέτει κάποιο mod για κάτι παραπάνω όλα στο ίδιο καζάνι βράζουνε. Το δικό μου λοιπόν συμπέρασμα από αυτό το συγκριτικό του VOUDA είναι ότι αφού όλες οι mobo αυτής της κατηγορίας παίζουν πάνω κάτω στα ίδια θα προτιμούσα αυτή που με τα λιγότερα χρήματα μου δίνει τα περισσότερα από πλευράς εξοπλισμού και βέβαια το σύνολο των υποσυστημάτων και το όνομα του κατασκευαστή εγγυάται ένα σταθερό σύνολο.

2) Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα συστήματα είναι η πολύ κακή παθητική έως και ανύπαρκτη ψύξη των north & south bridge. Μήπως κατά την διάρκεια των τεστ είδες έστω με το χέρι τις θερμοκρασίες που ανέβασαν? Μπορείς να δοκιμάσεις να ανεβάσεις λίγο παραπάνω το fsb ψύχοντας ταυτόχρονα το board μήπως οι σένσορες του winbond κόβουν λόγω θερμικής προστασίας?

Πάντως μετα το τεστ του VOUDA ξέρουμε τι μπορούμε να πάρουμε από ένα low cost C2D σύστημα.

πάντως η msi (δεν μου άρεσε κ πολύ όμως) είχε 333fsb αλλά η 965 s3 αν έχει έστω κ τα 350 με 109 ευρώ (αντί 122 της msi) μαζί με περισσότερες ρυθμίσεις για ρεύματα κλπ, νομίζω είναι πολύ value επιλογή...

στην 945 s3 με χαλάει το cpu utilization που είδα για την giga lan της...

• 2 weeks later...

6300

Gigabyte 965 S3 F4 Bios

2X1Gb micron D9DQT Fatbody

Fortron 550W

Μεχρις στιγμης ενα αρνητικο που εχω δει ειναι οτι με πανω απο 2 βολτ στην ραμ μου κανει κουλα(Η ραμ ειναι δοκιμασμενη μεχρι 2.6-2.7)..@δεν ανοιγει.Την εχω στα 5αρια για να δω που πανε τα αλλα αλλα θελει και αλλο ρευμα,Με 2.4 θυμαμαι ειχε τα 530 πανω κατω με 5αρια...ποσο να παει με 2 βολτ???

1.3 βολτ στον Cpu,οσο δινει στο τσιπακι.Στοκ ψυξη ατσαλα βαλμενη γιατι δεν εχω ceramique.Θελει ψαξιμο ακομα.Τα πρωτα δειγματα ειναι θετικα για μητρικη των 125 Ε(τελικα τοσο εχει λιανικη)

dual prime 95 stable

post-243-1416072771,2631_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

6300

Gigabyte 965 S3 F4 Bios

2X1Gb micron D9DQT Fatbody

Fortron 550W

Μεχρις στιγμης ενα αρνητικο που εχω δει ειναι οτι με πανω απο 2 βολτ στην ραμ μου κανει κουλα

με γειες! και πάλι τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά, fsb ΟC, πολύ συμφέρουσα αγορά :)

χμμμ με χαλάει αυτό που λες για τη μνήμη όμως... xs κοίταξες για τίποτα παρόμοιο? Είμαι ανάμεσα σε αυτή και στη p5b την απλή που δίνει και αυτή μόνο 2.1V αλλά φαίνεται να έχει απλό vdimm pencil mod.

το δοκιμασα..μολις βαλω +0.3 V στην ram(2.1) εχω παγωματα και ιστοριες.Θα κοιταξω στο XS,vr-zone και θα σας πω νεοτερα.

To setaki ASROCK +6300 βγαινει ιδια λεφτα με ASROCK NF4 (45E περίπου) και 4600 AM2 (240E περίπου) (με τιμες απο eshop). Όλα τα άλλα παραμένουν ίδια

Με δεδομενο οτι προορίζεται για ελαφρά multimedia (αντε να encodαρει κανα mp3) χρήση, γραφειοδουλειές και ελαφρά παιχνίδια (συγκεκριμενα το Falcon 4 για παράδειγμα), ποιος ειναι καλύτερος;

Θεωρώ οτι ο Intel έχει το πλεονέκτημα σε κατανάλωση αλλα νομίζω οτι ο AMD θα ειναι πιο δυνατός στις περισσότερες περιπτώσεις. Απο την αλλη σκέφτομαι οτι και οι δυο ειναι υπεραρκετοι για τη χρήση, οποτε χώνω εναν 3800 Χ2 η και εναν 3500 και τα ρεστα σε πιο απτα πράγματα (δισκο κλπ)

Για overclocking ουτε λόγος.

Σαφως ειναι γρηγοροτερος ο Κονροε αλλα πιστευω αν εισαι στα 300 ευρω για επεξεργαστη μητρικη παρε 6300+ΜΟΒΟ αλλιως πηγαινε στα 250 Ε για 3800+Χ2+ΜΟΒΟ(καλη οχι μουφα ΑΣΡΟΚ)

Καλυτερα να παρεις ΔΦΙ ΙΝΦΙΝΙΤΥ με 109 Ε για ΑΜ2 και τον 3800+ παρα τον 4200.Και σαφως αξιζει τα 20-30 ευρω διαφορα η gigabyte απο την ΑΣΡΟΚ 945.

THX για τις ευχες παιδια.

Τωρα ειμαι 445 χωρις προβληματα.Και εδω να τερματησει ειναι 66% o/c...πολυ ευχαριστημενος μενω.:D

Ρευμα στο cpu δινει αρκετο προβλημα δεν θα εχετε.Τσιπακι+0.3 λογικα 1.5

μνημες +0.6 δηλαδη 2.4 αλλα η δικια μου με πανω απο 2.0 βολτ στις μνημες κανει τα δικα της..

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Aπ'οσο μπορεσα να ενημερωθω...η τιμη της θα ειναι 109 και θα ειναι διαθεσιμη ~σε 1 εβδομαδα...:)

τλκ μηπως ηρθε η ds3?

Διαβασα σχεδον ολο το threat και απλα ηθελα να πω και εγω οτι δε ενδιαφερει ολους να κανουν τρελο overclock, ακομα δε εννοειται οτι θα παρεις ενα cpu στα 1.86 και θα θες να τον πας στα 3.0 .

Φιλικα παντα :innocent: .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.