Jump to content

6300 + asrock 945 low budget conroe test vs msi 965

voudas

Recommended Posts

αρχικά φοβόμουν ότι ζορίζονται οι υπόλοιπες και καβαλάει η 12άρα... αλλά και εκτός μητρικής 13v δίνει...

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Mischeif

Καμια εξελιξη με τη μητρικη???

θα πάρω και μια msi 965 να παίξω...

πάντως η asrock μια χαρά παίζει σε ότι κι αν δοκίμασα. απλά >300=no go...

update: μόλις παραλήφθηκε η msi p965 neo-f στα 122 ευρώ

θα δοκιμαστεί κι αυτή. χωράει οριακά στο budget για το οποίο προορίζεται (γιαυτό μη ρωτήσετε γιατί δεν πάω σε gigabyte ds3/ds4 κλπ)

οπότε θα ποστάρω συγκριτικό στα ίδια settings 945vs965

επίσης απόσο κατάλαβα διαβάζοντας, έχει κι αυτή κόφτη αλλά στα 333...

post-33-1416072737,6973_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από def

καλοριζικη Κωστα:)

thanks;)

Αρχική απάντηση από bezdim

Μα τι πάθανε οι όλοι και βάζουνε διαστημόπλοια στις συσκευασίες:tomato: :tomato: :tomato:?

ενώ αν έβαζαν ένα γαϊδούρι με κάρο θα πήγαινε πιο πολύ?:p

ενώ αν έβαζαν ένα γαϊδούρι με κάρο θα πήγαινε πιο πολύ?:p

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Αρχική απάντηση από Voudas

update: μόλις παραλήφθηκε η msi p965 neo-f στα 122 ευρώ

sky is the limit.....

(το οποιο την παρουσα στιγμη -16ωρες πριν δω θαλασσα- μεταφραζεται σε "αν δεν παει πανω απο 350 πεταξε την οσο πιο ψηλα μπορεις!":hehe: )

Kαλοριζικια και τουτη...:T:

thanks!

λοιπόν... μόλις μπούταρα, παρέα με 2-3 redbull...

1. είναι λίγο μεθυσμένη... πρώτο boot και διαβάζει 7χ66 στην εκκίνηση!!! το core center στα win βλέπει 9χ207=1.86 και το cpuz διαβάζει 6χ266!!!! έλεος:tomato:

2. μπήκα με την ίδια εγκατάσταση με την άσροκ, κανένα προμπ, πέρασα drivers, είδε τις νέες συσκευές, όλα οκ χωρίς να βαρέσει πουθενά...

3. σε λίγο μπεντς...

4. μα τί τσίπηδες που είναι στην msi... η άσροκ είχε 4 σάτα μέσα καλώδια και πολλά ακόμα... η msi πάλι καλά που είχε τη μητρική στο κουτί...

ιδού:

post-33-1416072737,8287_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Vadergr

Καλοταξιδη!

να δω που θα ταξιδέψει... σε κανα κάδο ίσως?

το speedstep enabled ακόμα και αν το κλείσω από bios.. τελικά αλλάζοντας 1-2 ακόμα ρυθμίσεις ξεμουλάρωσε... όμως μπουτάρει τις μνήμες 4:5 με το ζόρι...

edit: επιτέλους είδα 1:1... χαδάκια ήθελε...

Αρχική απάντηση από Voudas

90 ευρώ για 299 fab , 122 για 333....

Καλά , με το ευρώ χρεώνουν το 1 Mhz?

:D

Πέραν τις πλάκας , ελπίζω να πάει καλύτερα από την προηγούμενη , γιατί αν το σκεφτείς , και για τις δύο μαζί έδωσες περισσότερα απ' όσο κοστίζει η gigabyte

Βέβαια , οι δοκιμές των low budget μητρικών που κάνεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες από όλους μας :)

Τελικά απ' ότι βλέπω τo budget-conroe σύστημα είναι άκυρο?

ο voudas βρίσκεται στα 122 (μητρική) + 210 (6300) = 332

Δε θα ήταν καλύτερη επιλογή η παρακάτω :

ASROCK AM2NF4G-SATA2 63 + 4600+ x2 233 = 296 ?

Και πιο φτηνά και ΝF4 (λογικά θα ανέβει στα 2.6-2.8). Και αν δε θες και παιχνίδια, δε χρειάζεται να πάρει video card γιατί έχει integrated.

Εδώ λέμε για Low Budget Conroe.. Αν ήθελε γενικών low budget, θα έπαιρνε Sempron :p

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

90 ευρώ για 299 fab , 122 για 333....

Καλά , με το ευρώ χρεώνουν το 1 Mhz?

:D

Πέραν τις πλάκας , ελπίζω να πάει καλύτερα από την προηγούμενη , γιατί αν το σκεφτείς , και για τις δύο μαζί έδωσες περισσότερα απ' όσο κοστίζει η gigabyte

Βέβαια , οι δοκιμές των low budget μητρικών που κάνεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες από όλους μας :)

δε θα πάει χαμένη η 2η μωρέ. υπάρχει θέση και για αυτή. οπότε δε χαλάει το budget.

η msi δεν είναι κακή απλά είναι πιο περίεργη...

στο bios για να σε αφήσει να βάλεις διαιρέτη θέλει τα timings από auto να τα βάλεις σε manual. αν όμως δε διαλέξεις και συγκεκριμένα timings τότε δε το κρατάει και μπουτάρει όπως θέλει (εμένα 4:5 γιατί έβλεπε ότι είχα 667άρες μνήμες)

και το tRas στο bios βάζω 12 (4-4-4-12) και αυτή βάζει 20 και το ξαναλλάζω από memset

άλλο που δε μου άρεσε ήταν ότι από μόνη της έβαλε πολύ ψηλότερο vcore στον 6300... η asrock έδινε 1.28 και αυτή παίζει από 1.32-1.39

πάντως δε διαμαρτυρήθηκε καθόλου... 3 boots έκανα... 266-300-330 ούτε κιχ

edit: τί μάπας... ως 333 δίνει το bios και εγώ μπήκα κ τα έτρεξα όλα στα 330... φτου!

Αρχική απάντηση από gdp77

Τελικά απ' ότι βλέπω τo budget-conroe σύστημα είναι άκυρο?

ο voudas βρίσκεται στα 122 (μητρική) + 210 (6300) = 332

Δε θα ήταν καλύτερη επιλογή η παρακάτω :

ASROCK AM2NF4G-SATA2 63 + 4600+ x2 233 = 296 ?

Και πιο φτηνά και ΝF4 (λογικά θα ανέβει στα 2.6-2.8). Και αν δε θες και παιχνίδια, δε χρειάζεται να πάρει video card γιατί έχει integrated.

α) 196 έκανε ο 6300

β) πόσα watt ο 6300 πόσα ο 4600. θα τα βγάλει τα λεφτά του εκεί, για 24/7 πάει...

γ) με νοιάζει απόδοση στα default, άσε που εδώ τα κλοκάρω για να δούμε τι λένε οι μητρικές

δ) κάνε σχόλιο αν θες για αυτά που βλέπεις. το να μου λες τί δεν πήρα χωρίς να ξέρεις τπτ είναι λίγο άκυρο

Απλά σχολίασα το "low budget" part. Συγνώμη αν ήμουν off topic.

α) δεν αλλάζει κάτι

β) Ξέρεις και την κατανάλωση σε W του συστήματος? Πόσα W θερμότητας εκλύει το NB του Conroe ?

γ) ερώτηση : στα default είναι ταχύτερος ο ο 6300 του συστήματός σου σε σχέση με έναν 4600+ με NF4?

δ) απλά θέλω να συνδυάσω τα ευρήματά σου σε σχέση με ένα low budget ΑΜD σύστημα. Δε σου προτείνω να πάρεις κάτι διαφορετικό ούτε και κατακρίνω ό,τι έκανες.

Αρχική απάντηση από gdp77

Απλά σχολίασα το "low budget" part. Συγνώμη αν ήμουν off topic.

α) δεν αλλάζει κάτι

β) Ξέρεις και την κατανάλωση σε W του συστήματος? Πόσα W θερμότητας εκλύει το NB του Conroe ?

γ) ερώτηση : στα default είναι ταχύτερος ο ο 6300 του συστήματός σου σε σχέση με έναν 4600+ με NF4?

δ) απλά θέλω να συνδυάσω τα ευρήματά σου σε σχέση με ένα low budget ΑΜD σύστημα. Δε σου προτείνω να πάρεις κάτι διαφορετικό ούτε και κατακρίνω ό,τι έκανες.

γενικά δεν έχω αποκλείσει τον amd... αλλά θα ήθελα conroe έστω κ με μικρή διαφορά.

όχι στα default είναι χειρότερος από τον 4600. αλλά καλύτερος από τον 4200...

και μάλλον την άσροκ προτιμώ γιατί έπαιξε με τη μία out of the box, χωρίς παραξενιές κλπ και είναι ή ίση ή πιο γρήγορη (!!) ανάλογα το bench, οπότε βάλε 90 στην εξίσωση

Λοιπον, θα τοποθετηθω και εγω μιας και λιγο πολυ ολοι μας ξερουμε τι εστι PC και overclock.

1ον Σιγουρα ο 6300 ειναι καλυτερος απο εναν 4600+.

2ον Ειναι καινουργιοτερος μπλα μπλα μπλα, και φυσικα πολυ γρηγοροτερος clock per clock σε σχεση με τον 4600+.

3ον Η τιμη του προσοπικα πιστευω πως τα αξιζει μιας και κλοκαρει πολυ, μα παρα πολυ.

4ον Δε μας ενδιαφερουν οι στοκ καταστασεις. θα το κλοκαρουμε οσο παει και ΣΕ ΚΑΘΕ περιπτωση παει πολυ πιο πανω απο οποιοδηποτε σεταπ με AMD.

5ον Φιλε gdp77 μη νωμιζεις πως απασχολει τον Voudas ποσο ζεστο ειναι το chipset. Θα το ψυξει και θα τελειωσει η μπουγαδα. Εκει θα κολησουμε? θα βαλουμε ενα φανακι να κανουμε τη κατασταση καλυτερη.

Μπορω να σκεφτω πολλα να γραψω, και πραγματικα ειναι η πρωτη φορα που τοποθετουμαι σε ιντελο-θρεντακι. Ειμαι AMDας απο παντα, αλλα αυτη τη φορα η Ιντελ την εκανε καλα τη δουλεια της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.