Jump to content

6300 + asrock 945 low budget conroe test vs msi 965

voudas

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από soki

Aπο multirama extreme στουρναρη την ειχα παρει πριν ερθουν οι conroe.

Αρχική απάντηση από spc

Δεν έχει έρθει ακόμα η DS4 Ελλάδα (από επίσημη αντιπροσωπεία τουλάχιστον) και προσωπικά δεν την έχω καν δει.

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Να ρωτήσω γιατί σκέφτομαι να αλλάξω τον πιστό φίλο (AthlonXP 2100+) στο γραφειο, πόσο μεγάλες διαφορές θα έχει μια i945 Μ/Β με μία i965 με τον ίδιο επεξεργαστή σε στόκ συχνότητα (για γραφείο το O/C είναι απαγορευμένη λέξή)

εξαρταται απο το τι γραφειο ειναι?

Αν δουλευεις cad και λοιπα προγραμματα επεξεργασιας θα δεις διαφορα καλη...

Αν δουλευεις office ,παιζει να μην δεις και τιποτα!

Ποση μνημη εχεις στο γραφειο!Καλο θα ηταν να ειχες 512ΜΒ.(αν δουλευεις office....για πιο "απροσκοπτη" λειτουργια).Αν δουλευεις cad κλπ προχωρα σε conroe......(με 2 γιγα μνημη)

Αυτό που είπε ο από-πάνω. Αν δεν κάνεις τίποτα βαρύ στη δουλειά, πέραν από email, Word, internet, καμιά εμπορική εφαρμογή κλπ, τότε με έναν Sempr0n και μπόλικη μνήμη θα δεις διαφορά και με ελάχιστο κόστος. Για να μη σου να μείνεις εκεί που είσαι και να βάλεις μπόλικη μνήμη, που είναι και φτηνή (DDR1) αυτό τον καιρό.

Αν κάνεις ζόρικα πράγματα, μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω και να πάρεις κάτι πιο στιβαρό.

Θα σου πρότεινα κάτι σε δοκιμασμένο διπύρηνο 939 που θα σε αφήσει παραπάνω από ικανοποιημένο από επιδόσεις. Conroe δεν προτείνω με την καμία για γραφείο, γιατί είναι τρομερά φρέσκια πλατφόρμα και για pc γραφείου δεν αξίζει το ρίσκο & την ταλαιπωρία.

thanks guys, αλλά στα "χαρτιά" τις διαφορές έχουν 945 και 965 σε ενα 6300?

Oracle δουλεύω + τα συναφή Office κτλ :)

Αρχική απάντηση από sokos

thanks guys, αλλά στα "χαρτιά" τις διαφορές έχουν 945 και 965 σε ενα 6300?

Oracle δουλεύω + τα συναφή Office κτλ :)

Διαφορές θα δεις στο overclocking κυρίως. Για την δουλειά που θες, και αν πας τελικά σε Conroe, θα σου πρότεινα να δώσεις 40 επιπλέον για τα έξτρα 266MHz του Ε6400 και να "κόψεις" στην μητρική, να πας δηλαδή σε κάτι με 945 και όχι 965.

Αρχική απάντηση από Chosen

Διαφορές θα δεις στο overclocking κυρίως. Για την δουλειά που θες, και αν πας τελικά σε Conroe, θα σου πρότεινα να δώσεις 40€ επιπλέον για τα έξτρα 266MHz του Ε6400 και να "κόψεις" στην μητρική, να πας δηλαδή σε κάτι με 945 και όχι 965.

σωστος ο hasan!

Ισως λογω oracle να ελεγε να παρεις και τον Ε6600 λογω 4ΜΒ cache -εχει και αλλα 266Μηζ συνολο 512Μηζ παραπανω απο 6300- αλλα θα ανεβει λιγο το κοστος..(190€->Ε6300 320€->Ε6600).Η φτηνη μητρικη αντισταθμιζει λιγο το παραπανω κοστος αλλα σιγουρα δεν το μηδενιζει οπως με τον E6400.

Bεβαια ποσο θα βοηθησει τα 4MB στην oracle καλο ειναι το απαντησει και καποιος που ηδη ασχολειται και το εχει ψαξει...Υποψιαζομαι οτι βοηθαει!

6400 εε..χμμ θα ζοριστούμε αλλα θα το καταφέρουμε οπως πάντα στο τέλος

Απο Μ/Β ποια ι945 θα προτείνατε για τον 6400?

:cool:

αν γυρίσεις 1-2 σελίδες πίσω θα δεις πινακάκι με σύγκριση 945 vs 965 στα default 266 και στα 300 fsb

Αρχική απάντηση από Chosen [Χθες, στις 12:16]

Θα σου πρότεινα κάτι σε δοκιμασμένο διπύρηνο 939 που θα σε αφήσει παραπάνω από ικανοποιημένο από επιδόσεις. Conroe δεν προτείνω με την καμία για γραφείο, γιατί είναι τρομερά φρέσκια πλατφόρμα και για pc γραφείου δεν αξίζει το ρίσκο & την ταλαιπωρία.

κυκλοφορεί πουθενά καμμιά λίστα με common bugs σε conroe πλατφορμα? ψήνομαι να πάω σε Ε6300 + asrock με 945 που θα τα κάνει όλα (παιχνίδια, δουλειά, λίγο πολύ τα πάντα)..

Αρχική απάντηση από JaguarOne

κυκλοφορεί πουθενά καμμιά λίστα με common bugs σε conroe πλατφορμα? ψήνομαι να πάω σε Ε6300 + asrock με 945 που θα τα κάνει όλα (παιχνίδια, δουλειά, λίγο πολύ τα πάντα)..

εγώ επέλεξα την asrock για δοκιμή όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά πιο ώριμου 945 μιας και το project αυτό θέλει και σταθερότητα πέρα από επιδόσεις... αλλά δεν ξέρω, δεν μου πήγαινε να μην παω προς conroe μεριά... οπότε...

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 12:05]

Με την άσροκ δεν τα κάνει όλα κάνει λιγότερα από τον αντίστοιχο 939

πως το εννοείς αυτό δηλαδή? ότι είναι πιο φτωχή σε καλούδια η μητρική? αν εξαιρέσουμε το OC, δεν είναι και τόσο φτωχή: 4 dimm, 4 sata, 1xgbit lan, 2 firewire...

Πιο φτωχή σε υπερχρονισμό εννοώ οότε και δε θα δεις τα καλά τυ επεξεργαστή. Με τα ίδια χρήματα -μητρική-επεξεργαστή παίρνεις άνετα κάτι καλύτερο σε 939

εξαρτάται τις ανάγκες...

εγώ θέλω τον 6300 default... για να ήμουν καλύτερος σε am2 θα έπρεπε να πάρω 4600+ που είναι 30-40 πιο ακριβός. βάζοντας άσροκ έχω ίδια τιμή μητρικής. άρα είμαι φτηνότερος κ καλύτερος. DEFAULT. και γιατί να βάλω 939 και να μου μείνουν τόσα gb άχρηστα ddr1?

έχω και μικρότερη κατανάλωση

για αυτό και ζορίζω την άσροκ με ό,τι μπορώ να φανταστώ για να ελένξω όσο γίνεται για stability, που στα default δε νομίζω να με ανησυχήσει... ελπίζω δλδ... από εκεί κ πέρα καλύτερα τα παραπάνω λεφτά αντί για κάποια ακριβή σπαστική 965 ας πάνε σε λίγο καλύτερη gpu.

αλλά εκεί σπαζοκεφαλιάζω... να το εμπιστευτώ το σετάκι άσροκ 945 + 6300???

Αρχική απάντηση από Voudas

αλλά εκεί σπαζοκεφαλιάζω... να το εμπιστευτώ το σετάκι άσροκ 945 + 6300???

Για το λογο που το θες δεν νομιζω να εχεις προβλημα!

Μπορεις αμα θες να σπασεις το ολο πακετο και σε ελαχιστους 6400 και σε ακομα πιο ελαχιστες msi!

Αλλα και παλι το lite pack(asrock+6300) μια χαρα στεκεται!

μπα out of the box η msi δεν έπαιξε... ήθελε και φλασάρισμα και πονοκεφάλιασμα να καταλάβω 1-2 ρυθμίσεις για να παίξει σωστά τις μνήμες και με τσάντισε...

Βρηκα κατι ενδιαφερον παιδια.Ελπιζω να το δοκιμασει καποιος πριν απο μενα..

Αμα ειναι καλη η μητρικη ο core2 βγαινει επιτελους budget!!

259 εχει ο 3800Χ2 ΑΜ2 και DFI infinity

309 ο 6300+Giagabyte 965 S3

αυτο που με ενοχλει προσωπικα ειναι το 1 PATA,αλλα ολες ετσι βγαινουν εκτος απο NF4.

δειτε τα λινκς

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2321

http://home.comcast.net/~bernie.ott/CORE2OC.html

http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=29&threadid=1915956

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MotherboardsIntel&cp_id=113561

ο τυπας χτυπησε 450++ fsb με mobo 109 euro.Στο anandtech λενε βεβαια οτι οπως και η DS3 ετσι και η S3 δεν θα πηγαινει ψηλα με Conroe(4MB)

Υγ:Καλα αυτο με την MSI ειναι απαραδεκτο...ακου limit στο βιος επειδη ειναι το χαμηλο μοντελο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.