Jump to content

6300 + asrock 945 low budget conroe test vs msi 965

voudas

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Οταν λες δεν αναγνωριζει εννοεις οτι με το που ανεβασεις εστω και 1mhz τρως κολλημα ή restart?ή οτι δεν σου αναγνωριζει σωστα τα agp+pci?

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Οταν λες δεν αναγνωριζει εννοεις οτι με το που ανεβασεις εστω και 1mhz τρως κολλημα ή restart?ή οτι δεν σου αναγνωριζει σωστα τα agp+pci?

στο clockgen ή θα κολλήσει ή θα τα βγάλει λάθος...

στο systool δε μου ανοίγει καν τις επιλογές...

Αρχική απάντηση από Voudas

στο clockgen ή θα κολλήσει ή θα τα βγάλει λάθος...

στο systool δε μου ανοίγει καν τις επιλογές...

Το κουρεμα θα φταιει...:p

Να σε πω...η 945 σου εχει στο bios μια επιλογη που λεει "PCIe Clock Synchronize". ???

Η msi δεν δινει καναν συνοδευτικο software που ανεβαζει fsb?

πάντως στις value μοβο βάζουν όριο απότι βλέπω... προφανώς για να τα σκάει ο enthusiast...

Ε μα..... Αν ήταν σε value mobo να τα είχαμε όλα.... Πάντως δε νομίζω να το κάνουν επίτηδες οι κατασκευαστές. Υποθέτω ότι τα ρεύματα και όλα τα μπιχλιμπίδια που είναι απαραίτητα για το o/c θα απαιτούν και καλύτερης ποιότητας ηλεκτρονικά πάνω στη mobo, οπότε αυτά πληρώνουν οι enthusiast.

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Το κουρεμα θα φταιει...:p

Να σε πω...η 945 σου εχει στο bios μια επιλογη που λεει "PCIe Clock Synchronize". ???

Η msi δεν δινει καναν συνοδευτικο software που ανεβαζει fsb?

όχι δεν δίνει...

κάτι έχει αλλά είναι πολλές οι μπύρες για να σου πω τώρα...

Αρχική απάντηση από gdp77

Ε μα..... Αν ήταν σε value mobo να τα είχαμε όλα.... Πάντως δε νομίζω να το κάνουν επίτηδες οι κατασκευαστές. Υποθέτω ότι τα ρεύματα και όλα τα μπιχλιμπίδια που είναι απαραίτητα για το o/c θα απαιτούν και καλύτερης ποιότητας ηλεκτρονικά πάνω στη mobo, οπότε αυτά πληρώνουν οι enthusiast.

καλά δεν είναι έτσι ακριβώς... χωρίς να πειράξω ρεύματα ή χωρίς να έχω σε κάποια σημεία επιλογή να τα αυξήσω έστω κ λίγο, η άσροκ δούλεψε 5 ώρες snm στα 300 και άλλλες 12 3dmark 2k1 μαζί με prime... λες να χτύπαγε στα 301??? ας το άφηναν ξεκλείδωτο και όπου έφτανε... 310... 320... 330... οπουδήποτε...

το ίδιο και η msi... από bios μέχρι 333 πάει... ε στα 333 την έχω αφήσει και κάνει prime μαζί με 3dmark και ένα άλλο burn in... χωρίς έξτρα τάσεις... είναι καθαρά για διαχωρισμό κλάσης μητρικής... δλδ στις πιο ακριβές γιατί να σε αφήνουν να βάλεις ρύθμιση που δε σηκώνουν? και να μη σε κόβουν λίγα mhz πιο πριν για ασφάλεια???

επίσης φυσικά και δεν τα έχεις όλα με ένα value μ/β αν απλά έχεις το fsb... πού είναι τα συνοδευτικά? πού τα πανελάκια ή τα wifi? πού οι καλοί raid controller ή η δυνατότητα για sli/crossfire...? πού οι 2πλές onboard lan? και η καλή ψύξη??? και πολλά άλλα...

μην τα ισοπεδώνεις όλα... ώρες ώρες νομίζω ποστάρεις μόνο και μόνο για να φέρεις αντίρρηση χωρίς να σκεφτείς αυτά που λες...

H Asrock και η κάθε Asrock δεν έφτιαξαν τη μητρική για να λειτουργήσει μόνο με το δικό σου cpu. Η συγκεκριμένη μητρική λειτουργεί ενδεχομένως με χιλιάδες συνδυασμούς από cpu / μνήμες / κάρτες γραφικών κτλ και φυσικά και δεν μπορείς να γνωρίζεις το λόγο που δε δουλεύει πάνω από 300. Ακόμα και το validation που δεν της κάνουν είναι αρκετός λόγος για να της βάλουν "κόφτη". Αν εσύ τώρα θες να μου πεις ότι η DFI (που έχω) έχει τα ίδια ηλεκτρονικά με την κάθε MSI / Gigabyte / Asrock "της σειράς", ok , πάω πάσο.

Φυσικά και δεν αποκλείω εσκεμμένα να βάζουν φρένο σε κάποια boards για να τα σκάσεις για το top της κάθε εταιρείας, αλλά μην είσαι και τόσο απόλυτος και βλέπεις συνωμοσίες πίσω από το κάθε τι.

Αρχική απάντηση από gdp77

H Asrock και η κάθε Asrock δεν έφτιαξαν τη μητρική για να λειτουργήσει μόνο με το δικό σου cpu.

με cpu 266fsb έχει κόφτη στα 300, με 200άρα στα 225 και με 133άρα στα 150...

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [19-08-2006 17:53]

...

Η Ds3 αστρολαβε εχει πολυ φτωχο βιος..:(

Τι δεν έχει σε σχέση με την ds4??? :...:

H DS3 ως πιο δημοφιλής, έχει καλύτερη υποστήριξη σε θέμα BIOS (περισσότερα/συχνότερα updates)

Αρχική απάντηση από vdeseris

Έχει και raid... :p

Προφανώς εννοεί το ICH8R (aka ''δυνατό'' RAID).

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:36]

Προφανώς εννοεί στο ICH8R (aka σοβαρό RAID).

Κατάλαβα τι εννοούσε αλλά τέσπα... Διαφορές στο bios έχει με την ds4???

Κατάλαβα τι εννοούσε αλλά τέσπα...

Ναι μωρέ...σε εσάς τους mod δεν ξεφεύγει τίποτα, ε; :p

Διαφορές στο bios έχει με την ds4???

Δεν έχει έρθει ακόμα η DS4 Ελλάδα (από επίσημη αντιπροσωπεία τουλάχιστον) και προσωπικά δεν την έχω καν δει.

Υποθέτω όμως ότι δεν θα έχει διαφορά στο BIOS.

Αρχική απάντηση από spc

Δεν έχει έρθει ακόμα η DS4 Ελλάδα (από επίσημη αντιπροσωπεία τουλάχιστον) και προσωπικά δεν την έχω καν δει.

Εγώ αυτή θέλω οπότε κανόνισε την πορεία σου :p

Αρχική απάντηση από spc

Ναι μωρέ...σε εσάς τους mod δεν ξεφεύγει τίποτα, ε; :p

Aπο multirama extreme στουρναρη την ειχα παρει πριν ερθουν οι conroe.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.