Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Ο καθένας έχει τον τρόπο του στο να μαζεύει τα καλώδια στο PC, μέσα και έξω, τι γίνεται όμως με τα καλώδια που μας μένουν; όταν γίνουν μπόλικα δημιουργείται ένα ψιλοχάος πράγμα που το κάνει λίγο δύσκολο να βρεις εύκολα το καλώδιο που ψάχνεις. Επίσης είναι αυτονόητο οτι τα καλώδια πρέπει να είναι μαζεμένα και όχι χύμα... Και το πρόβλημα είναι, πώς να τα δέσει κανείς; Συρματάκια και λαστιχάκια είναι πρόσθετα, οπότε κάθε φορά που λύνεις το καλώδιο δεν έχεις τι να κάνεις τα συρματάκια όπως επίσης κάθε φορά που θες να δέσεις ένα καλώδιο πρέπει να ψάχνεις συρματάκι. Για τα λαστιχάκια ισχύει το ίδιο συν οτι δεν βολεύουν και τόσο στην τοποθέτηση. Τελευταία κάνω τα καλώδια κουλούρα, και την τελευταία γύρα την τυλίγω γύρω απο το υπόλοιπο καλώδιο σαν σπείρα, αυτό όμως δημιουργεί μεγάλες κουλούρες και δεν είναι πάντα σταθερό. Για ρίχτε καμιά ιδέα... Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο το πρόβλημα αλλά όταν έχεις πολλά καλώδια είναι ψιλομεγάλο...
ARVAS Αύγουστος 10, 2006 #2 Αύγουστος 10, 2006 Βρες καποια κουτα με χωρισματα και βαζετα ανα κατηγορια και για το τυλιγμα βελκρο ταινια. Εγω εχω βρει μια γομαροκουτα και εχω βαλει μεσα τα παντα ανα κατηγορια πευματος, ανταπτορακια, usb μεχρι και pumpers(jumpers). και ενα χωρισμα τα βελκρο για να μην ψαχνω και τα πεταω απο εδω κι απο κει.. ;)
Makis Hourdakis Αύγουστος 10, 2006 Author #3 Αύγουστος 10, 2006 Κι εγώ σε μια ξεχειλισμένη κούτα απο επιτραπέζιο DVD player τα έχω αλλά δεν μπορώ να βρω πώς να κάνω χωρίσματα... Τι εννοείς βέλκρο ταινία;
ARVAS Αύγουστος 10, 2006 #5 Αύγουστος 10, 2006 Εγω την ειχα βρει ετοιμη με χωρισματα.Αν θες παρε μια αλλη χαρτοκουτα αχρηστη και κοψε τη λωριδες με παχος οσο το υψος αυτης που τα βαζεις.Αυτα θα ειναι τα χωρισματα σου..Βελκρο--> χριτσ χρατς μπορεις να το βρεις σε ρολα σε οτι παχος θες(ξεκινανε απο 2cm περιπου) και αναλογως κοβεις οσο θες.. και για τα μεσα καλωδια ειναι καλο εγω τετοια βαζω.
Makis Hourdakis Αύγουστος 10, 2006 Author #6 Αύγουστος 10, 2006 Α οκ, ευχαριστώ. Αυτό είναι όντως μια σχετικά καλή λύση, με την προϋπόθεση οτι θα βρεις ταινία... Πουλάνε στα super market;
CaptainMilo Αύγουστος 10, 2006 #8 Αύγουστος 10, 2006 http://skroutz.gr/search.php?sp_keyword=cable+tie&sp_catcode=SKROUTZ Πληθώρα προιόντων , και με velcro και χωρίς Νομίζω πως το Greek-shops έχει και velcro ταινία 5m Για να μην το πληρώσεις όμως χρυσάφι , ρίξε και μια ματιά στα τοπικά μαγαζιά που εμπορεύονται είδη ραπτικής , πιστεύω θα σου βγει φθηνότερα (για ταινία velcro)
tasosmos Αύγουστος 10, 2006 #9 Αύγουστος 10, 2006 Ποιος ο λογος να ψαχνεις για velcro κτλ? πηγαινει σε ενα μαγαζι με ειδη κηπου κτλ και εχει κουλουρα συρματακι σαν αυτα που εχουν τα καινουργια καλωδια. Η μονη διαφορα ειναι οτι συνηθως η επικαλυψη ειναι πρασινο χρωμα (νομιζω οτι το χρησιμοποιουν για να δενουν φυτα σε γλαστρες or sth) και ειναι πολυ φθηνο.
Makis Hourdakis Αύγουστος 11, 2006 Author #10 Αύγουστος 11, 2006 Τα συρματάκια τα χρησιμοποιώ ήδη και είναι σπάσιμο γιατί τα χάνεις κτλ. Παρόμοια θα γίνεται και με το velcro αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο γρήγορο στο βάλε-βγάλε. Ομολογώ πάντως πως δεν τη βρίσκω και τέλεια λύση. Γιατί δε λέει ο καθένας σας τον τρόπο του;
DJD Αύγουστος 11, 2006 #11 Αύγουστος 11, 2006 Εγώ τα πετάω χύμα σε ένα κουβά.. και μετά σιχτιριάζω την ώρα που δε μπορώ να βρω αυτά που θέλω..
magicman Αύγουστος 11, 2006 #12 Αύγουστος 11, 2006 εγω τα βαζω σε κουτια. δλδ σε ενα κουτι εχω τηλ. καλωδια ,σε αλλο ide, σε αλλο τα sata.(ναι ξερω ετσι θα γεμισει ολο το σπιτι κουτια με καλωδια)
CaptainMilo Αύγουστος 11, 2006 #13 Αύγουστος 11, 2006 Εγώ τα βάζω σε μια τσάντα για μπύρες , είτε σε κουλούρα αν είναι χοντρό το καλώδιο , είτε δεμένο με velcro / λάστιχο Έτσι σπάνια μπλέκονται μεταξύ τους , και είναι εύκολο να βρεις το καλώδιο που θέλεις
o polonos Αύγουστος 11, 2006 #14 Αύγουστος 11, 2006 Εγω εχω εναν καναπε με αποθηκευτικο χωρο απο κατω και εκει τα κραταω ολα. (Οταν γεμισει θα παρω μεγαλυτερο καναπε :hehe: :hehe: )
jpavly Αύγουστος 11, 2006 #15 Αύγουστος 11, 2006 Τα δένω με συρματάκι και τα έχω χωρισμένα σε κουτιά μικρού μεγέθους. Π.χ.: IDE/Sata, Εσωτερικά Power, usb/parallel, varius converters, audio/video.
tasosmos Αύγουστος 11, 2006 #16 Αύγουστος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 12:29] Τα συρματάκια τα χρησιμοποιώ ήδη και είναι σπάσιμο γιατί τα χάνεις κτλ. Παρόμοια θα γίνεται και με το velcro αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο γρήγορο στο βάλε-βγάλε. Ομολογώ πάντως πως δεν τη βρίσκω και τέλεια λύση. Γιατί δε λέει ο καθένας σας τον τρόπο του; Μαλλον δεν καταλαβες τι εννοω. Εχουν ολοκληρη κουλουρα συρματακι καπου 5-10 m και οταν θες κοβεις το καταλληλο μηκος. Ετσι δεν χρειαζεται να κρατας τα μικρα κομματακια ουτε να ψαχνεις καθε φορα. Μια κουλουρα μου κραταει κανα 5αρι χρονια.
o polonos Αύγουστος 11, 2006 #17 Αύγουστος 11, 2006 το συρματακι που λεει ο tasosmos μπορεις να το βρεις στα ανθοπολειο με 5 ευρω
Makis Hourdakis Αύγουστος 11, 2006 Author #18 Αύγουστος 11, 2006 Το ξέρω το συρματάκι που λέτε... Όντως δεν είχα σκεφτεί τη λύση της κουλούρας....
Spyrious Αύγουστος 11, 2006 #19 Αύγουστος 11, 2006 Εγώ από την άλλη δεν έχω και τόσα πολλά.Αυτά που έχω τα έχω σε ένα κουτί από CDRW.
Makis Hourdakis Αύγουστος 11, 2006 Author #20 Αύγουστος 11, 2006 Εγώ έχω όλα τα χοντρά (κουλούρες UTP και RF μέχρι USB) σε μια μεγάλη κούτα, κάπως κατηγοριοποιημένα αλλά και πάλι χύμα, τυλιγμένα άλλα μόνα τους, άλλα με συρματάκια και άλλα με λαστιχάκια. Τα καλώδια που αφορούν μητρική σε ένα κουτί απο παπούτσια, μετατροπείς κτλ σε ένα πιο μικρό και όσα κομμένα καλώδια κτλ έχω (για πατέντες κτλ) τα έχω σε ένα κουτί τροφοδοτικού τελείως χύμα. Φυσάκια κτλ ταξινομημένα σε mini εργαλειοθηκούλα. Όλα αυτά είναι στο "εργαστήριο" (ναι, επιτέλους ξαλάφρωσα το δωμάτιό μου...). Σκεφτόμουν και κάτι του στυλ κρεμάστρα, σαν αυτές που έχουν στα μαγαζιά και κρεμάνε τα σακουλάκια αλλά προς το παρόν No money no honey...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.