Jump to content

overclocking problems...

kingzback

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα σε οσους δεν κανουν διακοπες... Και ειδικα σε αυτους που διαβαζουν..

Εχω το εξης προβλημα. Εχω εναν sandiego, dfi lanparty ultra-d και τις CORSAIR XMS 512MB DDR400 CL2. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ρυθμισω τις μνημες να λειτοργουν στα 9/10 με το fsb στα 250(κολλαει στο post) . Ενω στο 1/1 και 250fsb μπαινουν στα win κολλαει στο S&M στις μνημες (ο επεξεργαστης το περναει κανονικα).

Εχει κανεις καμια ιδεα??:cry:

Αρχική απάντηση από kingzback

Εχει κανεις καμια ιδεα??:cry:

Nαι!Εχεις προβλημα με τις μνημες!:D

Δεν δουλευουν ολες οι μνημες στα 250 με το καλημερα!

Θελει ψαξιμο ,πολυ ταση,και καλη ψυξη με καναδυο ανεμηστηρακια να βαρανε τη μνημη αν εισαι απο αυτους που εχουν ΒΗ5(δεν ξερω τι τσιπακια φορανε)

Για οτιδηποτε αλλο μιας και δεν ειναι certified απο μαμα εταιρια για 500δρρ κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα δουλεψουν στα 250 που θες!

Για αρχη βαλε στο βιος 250φσβ και διαιρετη 180 και enable το μεμτεστ ..

βαλε το 5 τεστ (c-1-3-5-enter-enter) και αστο για καμποσα περασματα (πολλα)

Λογικα θα το δεις να κοκκινιζει!

Αν δεν το δεις εδω ειμαστε παλι!

Βρες και ενα προγραμματακι Α64tweaker και παρε ενα screenshot και ποσταρε το εδω να δουμε τι τιμμινγκς εχεις...

Εναλλακτικα copy-paste σε χαρτακι τις ρυθυμισεις που εχεις απο βιος!(αν ειναι ολα auto θα προτιμηθει το πρωτο)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 09:57]

Για αρχη βαλε στο βιος 250φσβ και διαιρετη 180 και enable το μεμτεστ ..

Αυτο ειναι το προβλημα.... Δεν μπορω να αλλαξω τις τιμες του διαιρετη.

Ουτε στα 9/10 ουτε στα 5/6... Τα ενεργοποιω κανει post και μετα restart

ακομα και με το μεμτεστ enable??

Nα υποθεσω οτι εχεις καμποσες επιλογες στις μνημες σε auto εεε?

(μπες στα win και παρε screenshot απο Α64tweaker)

να υποθεσω εχεις μια μνημη εε?για αυτο και εισαι 64bit!

Δεν ειπες αν τις εβαλες εσυ τις επιλογες αυτες στο βιος ή τις πηρε αυτοματα!

Δοκιμασε μεσα απο win..(και αφου δωσεις την απαιτουμενη ταση σε επεξεργαστη απο βιος..(ή βαλε ενα πολλαπλασιαστη μικροτερο...πχ απο 11 σε 10) να κανεις αυτες τις αλλαγες και ανεβαζε με clockgen σιγα σιγα!(πχ δοκ με 230)

Ψιλοχαλαρα ειναι λογικα θα ανεβεις και αλλο απο 228!

Για να μου φυγει και η περιεργια βοοταρε στα default με cas latency 3 (τα αλλα ο,τι θες) να δουμε αν 8α μπουταρει!Αν ειναι ΒΗ (δεν θα μπουταρει) ισως να θες και αλλη ταση για να ανεβεις πανω απο τα 228 με τα προηγουμενα timmings(ουτε καν ανεφερες ταση....ποση δινεις?)

post-699-1416072726,3931_thumb.jpg

Λοιπον.. Ολες δεν τις εβαλα εγω μερικες ειναι στο auto.

Με cas στα 3 bootarei κανονικα χωρις προβλημα.. Ταση εχω δοκιμασει απο τα 2.7 - 3.1v.

θα τα δοκιμασω το βραδυ αυτα οταν γυρισω σπιτι.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι με διαιρετη στα 200 και fsb στα 250 μπαινει κανονικα στα win δεν κολλαει ουτε στα παιχνιδια μονο στο S&M βγαζει λαθος.

Με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις και διαιρετη στα 180 κολλαει στο post...

Αυτο δε μου εχει ξανατυχει για αυτο τρελαινομαι!!!:giveup: :giveup:

Ειναι πολυ απλό...δεν σου παιζει ο 180...:T:

Ουτε σε μενα...κατι στραβώνει ο IMC του επεξεργαστή

Με τι multi αυτά; Για /180 max async 7ns, read preamble 5ns το λιγότερο. Δοκίμασε και πιο χαλαρά 7/5.5, 8/5.5, 9/6 κλπ. Επίσης με τι drive strength παίζεις;

dfi speaking..

δεν εχεις ακουσει ατακες του στυλ "δεν εχω τους ταδε διαιρετες" ..ή κατι παρομοιο??

βαλε στο βιος (αφου γραψεις σε χαρτακι-λιγο δυσκολο να τα θυμασαι ολα) τις τιμες χειροκινητα...μονο drive strength αφησε auto..

και δοκιμασε..

Tαση δεν νομιζω να χρειαστεις πολλη....και με 2,9 το πολυ καλα θα εισαι(εκτος αν επεσα στην περιπτωση (για λιγοτερο σκεφτομαι οχι περισσοτερο) )

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 18:17]

Με τι multi αυτά; Για /180 max async 7ns, read preamble 5ns το λιγότερο. Δοκίμασε και πιο χαλαρά 7/5.5, 8/5.5, 9/6 κλπ. Επίσης με τι drive strength παίζεις;

Ολα αυτα με multi στα 11 και 10 ακομα και 9..

Το strength sto auto. Δοκιμασε τις τιμες που εδωσες αλλα μπαινει win mexri 224 το fsb με 9/10 και χωρις λαθη...

Δεν προλαβαινω αλλα εχει διακοπες τωρα.

Ελπιζω απο βδομαδα να πετυχω κανεναν για βοηθεια!!

:bye: :bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.