Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 Ποιες γλώσσες προγραμματισμού πρέπει να ξέρει καποιος ωστε να μπορεί να σχεδιάζει ιστοσελίδες αλλα και αλλα παρεμφερή δικτυακά προγράμματα (browser, e-mail clients κλπ) ; Επίσης ποιες γλώσσες ειναι κατάλληλες για hacking στον kernel του linux και τι πρεπει να ξερω για να γράψω προγραμματα σε Linux αλλα και σε windows ; Είναι καποια απο τα ερωτήματα που με τριγυρνάνε στο μυαλό ...Πόσο χρόνο σου παίρνει να μαθεις μια γλώσσα προγραμματισμού ;5 χρόνια ; 1 χρόνο ;Πόσο χρόνο αφιερώνει καποιος ; Ειναι αρκετός χρόνος χρόνο, ε ; 3-4 ώρες την ημερα μελέτη ή μπορει και παραπάνω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Αύγουστος 8, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Λοιπον...ας ξεκαθαρισουμε κατι... ο σχεδιασμος σελιδας δεν ειναι προγραμματισμος...Ομως καποιες script languages χρησιμοποιουνται οπως javascript και vbscript. Εδω παρενθεση θα πω για php, asp και (xml?) οι οποιες ειναι "γλωσσες" για επικοινωνια με databases κυριως. Πλεον με την καθιερωση του TCP/IP πρωτοκολλου μπορει πολυ ευκολα καποιος να φτιαξει μια εφαρμογη με frontend php που θα πεζει απο web browser και backend μια SQL database (Mysql, Oracle κλπ) κατι που παλαιοτερα δε γινοταν τοσο ευκολα αφου επρεπε η "database" να ενσωματωνετε στο προγραμμα....τελος παρενθεσης..Τωρα..υπαρχουν οι low level γλωσσες και οι upper level ή object oriented (αντικειμενοστρεφεις). Οσο ποιο low ειναι μια γλωσσα τοσο περρισοτερο πλησιαζει στο hardware (γλωσσα μηχανης και assembly) πολυ δυσκολες γλωσσες "μιλανε" κατευθειαν στο hardware. Ποιο πανω ειναι οι γλωσσες που χρειαζεται να γινουν compile σε executable πολυ δυνατη ειναι η C εχουμε και C++, C#, Pascal, Fortran, java (ultra portable)....Με C (ειδικα με C over TCP/IP) μπορεις να πεξεις με καλες δικτυακες εφαρμογες. Επισης με C γραφοντε και drivers ειναι portable σε διαφορα περιβαλλοντα (φυσικα πρεπει να γινει κατι compile ξανα). Με low level γλωσσες κανεις τα παντα...αλλα ειναι δυσκολες και ειναι λιγοι οι καλοι programmers..Και περναμε στην μοδα των καιρων...αντικειμενοστρεφεις γλωσσες. Τις ξεχωριζουμε γιατι δεν θελουν να γινουν compile αλλα απλα θελουν εναν interpreter που περνει τον κωδικα και τον μετατρεπει on the fly. Εχουμε πληθωρα τετοιων οπως Perl, Python ακομα και η PHP θεωρειτε απο μερικους ως object oriented και Ruby. Ειδικα για την τελευταια γινετε πολυ λογος τελευταια για την ευκολια της. Ειναι ενα νεο trend.Πολυ μεγαλο εδαφος εχουν κερδισει οι visual γλωσσες κυριως λογω της ευκολιας τους αλλα και της μεγαλης διεισδυσης των windows στην αγορα. Πλεονεκτημα η ευκολια μειονεκτημα οτι ειναι μονο για ...windows...Μια μεγααααλη λιστα με σχεδον ολες τις γλωσσες προγραμματισμου βρισκετε στο παρακατω linkhttp://en.wikipedia.org/wiki/Categorical_list_of_programming_languagesΤελος για να σου απαντησω οσον αφορα τον χρονο...αυτο εξαρτατε καθαρα απο τον καθενα..Ποσο "μαθηματικη" σκεψη εχει, τον βαθμο αποροφησης που εχει αλλα και το ποσο καλα αγγλικα ξερει ωστε να καταλαβει καποιες εννοιες...ξεκινα με κατι απλο να μαθεις τα βασικα και μετα προχωρα σε κατι ποιο δυνατο..Πρωτα μαθαινουμε να περπαταμε και μετα να τρεχουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 8, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 πολυ ωραια τα λες orion και χαιρομαι να διαβαζω τετοιες απαντησεις που γραφουν πολλα και δεν τσιγκουνευουν/βαριουνται να απαντησουν (ευτυχως αυτο δεν γινεται στο thelab.gr) Εγω μελεταω την php για εχω διαβασει ενα βιβλιο μονο γι αυτην την γλωσσα. Το θεμα ειναι την μελετησα μονο 2 εβδομαδες γιατι τοσο μου πηρε να διαβασω. Βασικα διαβαζα πολλες ωρες την ημερα γι αυτο. Τωρα εχω ξεχασει τι ειναι array ή καποια σχηματα case loop κλπ. Δεν ξερω πως πρεπει να προχωρήσω... Να διαβασω ξανα το ιδιο βιβλιο ή να διαβασω άλλο ; btw εχω 2 gb IT books και εχω καμια 20ρια βιβλια (οχι tuts ή howto). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas578 Αύγουστος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Το δυσκολότερο είναι να μάθεις να λύνεις προβλήματα. Και στη συνέχεια να μάθεις να τα λύνεις με τον καλύτερο τρόπο, και αυτό μπορεί να γίνει λύνοντας προβλήματα και γράφοντας κώδικα.Το να μάθεις πως συντάσσεται μια γλώσσα είναι εύκολο, ειδικά αν γνωρίζεις ήδη μία. Καλύτερα να βρεις ένα βιβλίο με αλγόριθμους, και αφού τους διαβάσεις και τους κατανοήσεις να τους περάσεις σε μία γλώσσα. Από γλώσσες για δημιουργία εφαρμογών προτίμησε μία από τις C++ ή Java, προσωπικά προτιμώ την Java. Επίσης ρίξε μια ματιά για relational databases και SQL, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως αποθηκεύονται τα δεδομένα στις databases.Δεν χρειάζεται να αποστηθίζεις αυτά που διαβάζεις, απλά να τα κατανοήσεις και όταν σου χρειστούν θα ξέρεις που να ανατρέξεις, Αν κάτι το χρησιμοποιείς συχνά θα το μάθεις με τον καιρό.Ο χρόνος που χρειάζεται για να μάθεις μία γλώσσα εξαρτάται. Σίγουρα δεν γίνεσαι expert έναν μήνα, από την άλλη όμως, μαθαίνεις αυτά που σου χρειάζονται. Εννοώ πως μπορεί και να προγραμματίζεις χρόνια και μην χρειάστηκε να μάθεις αρκετά πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Αύγουστος 9, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Συμφωνω με τον Κωστα (που χαθηκες εσυ?)..Ο καλυτερος τροπος ειναι να εχεις το βιβλιο διπλα σου και τον υπολογιστη μπροστα σου και να γραφεις...μονο με το διαβασμα δε γινεται δουλεια προσπαθησε να φτιαξεις κατι...πχ ενα μινι blog με php....ενα μικρο προβλημα για λυση .....αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 9, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Eχω αρχισει να μελεταω ASP και συνδεση της με SQL server....που χρεαιζομαι για την πτυχιακη μου...και εχω χασει την μπαλα.Μια ερωτηση να κανω:Η συνδεση σελιδας με βαση που βρισκεται στο ιδιο PC εχω καταλαβει περιπου πως γινεται.. αν ομως θελω να συνδεθω με βαση σε απομακρυσμενο υπολογιστη μεσω TCP IP ειναι δυσκολο να γινει;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
downfoot Αύγουστος 9, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Κι εγώ διαβάζω php με mysql για την πτυχιακή μου κι έχω χάσει κι εγώ λίγο την μπάλλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 9, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Όλοι θα χάσετε την μπάλα (γιατί τη βρήκα εγώ ) Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε μια γλώσσα και γενικότερα προγραμματισμό, είναι να κάνετε ένα δικό σας project και να εξασκηθείτε εκεί. Επίσης θα σας βοηθήσει πολύ στο να μάθετε ΣΩΣΤΟ προγραμματισμό, παίρνοντας ήδη έτοιμες εφαρμογές και "παίζοντας" με αυτές, κατανοώντας πως δουλεύουν. Ειδικά οι αντικειμενοστρεφείς γλώσσες θέλουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που αποκτιέται με τη εμπειρία. Για όποια γλώσσα και να ενδιαφέρεστε θα βρείτε παραδείγματα, από μικρές ρουτίνες μέχρι ολόκληρες εφαρμογές (ακόμα και της Μ$) Τώρα για τη σύνδεση με τη βάση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Οι πιό συνήθεις είναι να δημιουργήσεις μια σύνδεση στο μηχάνημα και να καλείς αυτή τη σύνδεση μέσω κώδικα (DSN) και η άλλη είναι με connection-string. Και στις δύο περιπτώσεις, κάπου θέτεις το dns/ip του μηχανήματος με τη βάση. Τόσο απλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 9, 2006 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 εγω θελω να φτιαξω μια βαση σε SQL που θα εχει μια frontend σελιδα σε ASP που θα καταχωρει και θα διαβαζει στοιχεια απο αυτην και ταυτοχρονα η βαση θα ειναι συνδεμενη με ενα προγραμμα που ελεγχει εναν ψηφιακο ελεγκτη ηλεκ. συσκευων. Το θεμα ειναι ειναι ο Ελεγκτης θα πρεπει να διαβαζει τις ρυθμισεις απο την βαση αλλα να περναει διαφορα στοιχεια σε αυτην π.χ ωρες λειτουργειας συκευης κ.τ.λ Ξερω οτι ζαλιστηκατε αλλα μπορει να μου πει κανεις ποσο εφικτο ειναι αυτο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 9, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Βλεπω σε συνεντευξεις hacker του κωδικα λενε οτι ξερουν 10 γλωσσες προγραμματισμου. wow!Wizard εσυ ποιες γλωσσες γνωριζεις ; Σε κοβω να ξερεις java παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 9, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Εγώ προγραμματιστικά είμαι Microsoft-Oriented... SQL, VB, VB.NET, CS.NET, XSL, λίγο C/C++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas578 Αύγουστος 9, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 14:06] εγω θελω να φτιαξω μια βαση σε SQL που θα εχει μια frontend σελιδα σε ASP που θα καταχωρει και θα διαβαζει στοιχεια απο αυτην Μπορείς να το κάνεις με ODBC, οπότε θα περνάς τα SELECT και INSERT ως strings. και ταυτοχρονα η βαση θα ειναι συνδεμενη με ενα προγραμμα που ελεγχει εναν ψηφιακο ελεγκτη ηλεκ. συσκευων. Το θεμα ειναι ειναι ο Ελεγκτης θα πρεπει να διαβαζει τις ρυθμισεις απο την βαση αλλα να περναει διαφορα στοιχεια σε αυτην π.χ ωρες λειτουργειας συκευης κ.τ.λ Ξερω οτι ζαλιστηκατε αλλα μπορει να μου πει κανεις ποσο εφικτο ειναι αυτο????? Πως συνδεέται ο Ελεγκτής με τον υπολογιστή? Μέσω σειριακής? Ψάξε αν υπάρχει κάποιο ΑΡΙ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 9, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Ναι μεσω σειριακης ειναι και υπαρχει ενα προγραμμα OPC Server που θα συνδεει την βαση με τον Ελεγκτη... Εκτος απο ODBC υπαρχει και αλλος τροπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Αύγουστος 9, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo Ναι μεσω σειριακης ειναι και υπαρχει ενα προγραμμα OPC Server που θα συνδεει την βαση με τον Ελεγκτη...Εκτος απο ODBC υπαρχει και αλλος τροπος? ADO , JDBC μεσω javascript , ADODB παλι με js....http://www.w3schools.com/ado/ado_connect.asphttp://www.js-examples.com/page/asp__connection.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 9, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Αρχική απάντηση από Vagouridis ADO , JDBC μεσω javascript , ADODB παλι με js....http://www.w3schools.com/ado/ado_connect.asphttp://www.js-examples.com/page/asp__connection.html Thanks GF αλλα μακρια απο Java:bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.