Jump to content

Πρόβλημα με partitions

sfakattack

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ένας φίλος μου έχει χωρισμένο το σκληρό του σε δύο partitions. Τώρα θέλει να κάνει format. Ξέρετε πως μπορώ να μην έχω πλέον partition αλλά να έχω μόνο ένα;

Του έκανα σήμερα ένα format κάνοντας τα εξής:

- Έκανα boot απο το cd των windows

- Μου έβγαλε τα δύο partitions και έσβησα το δεύτερο

- Στη συνέχεια έκανα format στο πρώτο

Το πρόβλημα είναι πως μετά δεν έβλεπε το άλλο partition και έδειχνε χωρητικότητα 35Gb (αυτή του πρώτου partition δηλαδή) αντί για 80 που είναι όλος ο σκληρός.

Δεν ήξερα τι να κάνω και πάω πάλι με το cd των windows να δημιουργήσω ένα partition αλλά μπαίνουν τα windows και σε αυτό το partition και έχει δύο ίδια λειτουργικά.

Η λύση που θέλω, όπως προανέφερα είναι να μπορέσω να φέρω τον δίσκο στην αρχική του κατάσταση. Εκτός αν μπορείτε να μου πείτε (και σύμφωνα με αυτά που σας είπα) πως μπορώ πλεόν να βγάλω το λειτουργικό από το 2ο partition.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Περιμένω τις απαντήσεις σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Έπρεπε να κάνεις delete και τα δυο partition και μετά create ένα όσο είναι ο δίσκος.Τώρα για να το κάνεις αυτό χωρίς format θέλεις το partition magic ή το acronis disk director.

για πες.και με το partition magic πως θα το κάνω.Πρέπει να σβήσω το δεύτερο και να το ξανακάνω χωρίς λειτουργικό;

Επρεπε να σβησεις και το πρωτο.

Και να βαλεις τα windows στο unlocated χωρο που θα ειχε δημιουργηθει.Μετα θα κανει particion μονο του.

Αρχική απάντηση από sfakattack [Σήμερα, στις 16:00]

για πες.και με το partition magic πως θα το κάνω.Πρέπει να σβήσω το δεύτερο και να το ξανακάνω χωρίς λειτουργικό;

Δεν θα το σβησεις απλα θα το ενωσεις

ναι ρε παιδιά οκ.αλλα τώρα ρωτάω πως θα γίνει με το partition magic.Πρέπει να σβήσω το δεύτερο και να δημιουργήσω ένα άλλο;

χρειάζεται να σβήσω το λειτουργικό από το άλλο.Ή θα γίνει αυτόματα η όλη διαδικασία;

Τωρα που εσβησες το δευτερο θα το βλεπει σαν unlocated.θα κανεις merge το πρωτο μαζι με το unlocated χωρο και θα γινει 1.

Δεν χρειαζεται να βγαλεις το λειτουργικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.