Elpis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Ξέρει κανείς αν αυτός ο υπολογιστής εχει καποια αξία;http://www.vintage-computer.com/ibmportable.shtmlΥ.Γ. λειτουργεί άριστα
Dorian Αύγουστος 7, 2006 #2 Αύγουστος 7, 2006 Current Value $10-$100. Τόσο γράφει στο link που έδωσες. Υποθέτοντας ότι εννοείς συλλεκτική αξία, δε νομίζω τα παλιά PC και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές να γίνουν κάποτε ακριβά συλλεκτικά κομμάτια, απλούστατα γιατί σε αυτά τα θέματα ισχύει ο κανόνας της σπανιότητας, και όλα αυτά είναι μαζική παραγωγή. Για PC της δεκαετίας του 80 με 8088 -8086 πρέπει να κυκλοφόρησαν ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια κομμάτια. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμησή μου, μη σε πάρω στο λαιμό μου αν έχεις χώρο και είναι κάποιο σημαντικό κομμάτι για την ιστορία των PC πχ ο πρώτος φορητός φύλαξέ το κάπου για το πολύ μακρινό μέλλον...
JdCZT Αύγουστος 8, 2006 #4 Αύγουστος 8, 2006 Καπου ειχα δει να αναφέρεται πως ενας AMSTRAD CPC 464 πουλήθηκε στο internet για μια 300αρα δεν βρίσκω το λόγο να μην το πουλήσεις μια 200αρα τουλάχιστον σαν συλλεκτικό κομμάτι πάντα.
Arielis Αύγουστος 8, 2006 #5 Αύγουστος 8, 2006 Τα PC αυτά πλέον είναι μόνο για συλλέκτες. Δεν έχουν κάποια "υπολογιστική" αξία. Έχω δυό (ένα Commodore 128D και ένα ZX Spectrum) και τους έχω ακόμα ,για συναισθηματικούς λόγους
Elpis Αύγουστος 8, 2006 Author #6 Αύγουστος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Dorian [Χθες, στις 22:10] Current Value $10-$100. Τόσο γράφει στο link που έδωσες. Υποθέτοντας ότι εννοείς συλλεκτική αξία, δε νομίζω τα παλιά PC και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές να γίνουν κάποτε ακριβά συλλεκτικά κομμάτια, απλούστατα γιατί σε αυτά τα θέματα ισχύει ο κανόνας της σπανιότητας, και όλα αυτά είναι μαζική παραγωγή. Για PC της δεκαετίας του 80 με 8088 -8086 πρέπει να κυκλοφόρησαν ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια κομμάτια. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμησή μου, μη σε πάρω στο λαιμό μου αν έχεις χώρο και είναι κάποιο σημαντικό κομμάτι για την ιστορία των PC πχ ο πρώτος φορητός φύλαξέ το κάπου για το πολύ μακρινό μέλλον... Ναι, για συλλεκτικη αξια λεω και εγω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.