Jump to content

Foobar Vs WinAmp

Cronogr

Ποιόν θεωρείτε καλύτερο Audio Player?  

43 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ύστερα απο αντιπαράθεση που είχα με αρκετά άτομα για το πιος Audio Player είναι καλύτερος, και εγω υποστηρίζοντας πάντα Winamp, μου παρουσιάσανε ενα Νεο Audio Player τουλάχιστον για εμένα, τον .... Foobar

Ύστερα απο ενα γρηγορο search στο google ανακάλυψα το σϊτε του foobar το οπίο ειναι http://www.foobar2000.org/ και κατέβασα το setup που ήτανε μόλις 1.5mb

Ομολογό η πρωτη εντύπωση απο τον Player ήτανε άθλια το interface ειναι το κατωτερο για προγραμμα του 2006 τελος παντων προσθέτω 10 τραγουδια στην playlist του και μου βγηκαν τα ματια για να μπορεσω να διαβάσω τους τίτλους στην μικρη γραμματοσειρα που χρησιμοπιει ο player εψαχνα 5λεπτα μεχρι να βρω το κουμπι που ρυθμίζει την ένταση γιατι απλα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

Με τι πρωτη ματια ο Foobar ειναι μια αποτυχία στα μάτια ενος άσχετου σαν και εμενα για αυτο θα ήθελα να μαθω για πιους λόγους θα τον προτιμουσατε εσείς η οχι

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 PLAYER και μη ξεχνάτε να παραθέτε τους λογους που θεωρείτε ενα player ανωτερο απο αλλον

Το κατέβασα αλλά δεν λέει μια είναι απαίσιο δύσχρηστο και άσχημο

Winamp for ever

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 13:36]

Το κατέβασα αλλά δεν λέει μια είναι απαίσιο δύσχρηστο και άσχημο

Winamp for ever

μια από τα ίδια μάπα το καρπούζι

Μαπα το foobar θα πω και εγω.Ασχημο Interface και δυσχρηστο.Ψηφο στο Winamp.

Πέρα από την απαράδεκτη εμφάνιση και το ελλιπές Interface (η ένταση για όσους δεν την βρίσκουν είναι κάτω γωνία δεξιά), άργησε πάρα πολύ να loadάρει την playlist μου, δεν "κολλάει" στις άκρες της οθόνης, δεν βρήκα να γίνετε "mini" ο player(και γενικά καθόλου costumization), library εεε library είναι αυτό στο κουμπί "library"?, δεν βλέπω κάποιο λόγω να τον προτιμήσει κάποιος ίσος αν ήμασταν ακόμα με Win98, αλλά ακόμα και το winamp2 είναι καλύτερο! :p

υ.γ. Μου άρεσε το εικονίδιο :p

Παίδες το φούμπαρ το χρησιμοποιούσα πολύ καιρό. Έχει απλά ένα άπαιχτο πλεονέκτημα. Είναι τελειώς ΑΒΑΡΕΣ

Αρχική απάντηση από schumifer

Παίδες το φούμπαρ το χρησιμοποιούσα πολύ καιρό. Έχει απλά ένα άπαιχτο πλεονέκτημα. Είναι τελειώς ΑΒΑΡΕΣ

Καλά αν είχε και βάρος (έτσι όπως είναι) τότε καλύτερα ο προγραμματιστής που το έβγαλε να έπεφτε από τον 5ο...

winamp, το μόνο πλεονέκτημα του foobar μου φαίνεται τα ταυτόχρονα playlist σε tab. Το media library του winamp ποτε δεν κατάφερα να το φέρω στα μέτρα μου. winamp 5 και με skin και ας είναι πιο βαρύ, τι έχουμε τον οπτερο στα 3 γιγα...

Καιρό είχα να γράψω στο lab.. Τελευταία λόγω έλειψης χρόνου απλά κοίταζα τα νέα της πρώτης σελίδας.. Αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν κανένα...

Λοιπόν, ο foobar από τότε που άρχισα να τον χρησιμοποιώ έχει γίνει ο αγαπημένος μου και ο μοναδικός audio player που χρησιμοποιώ... Γιατί? Επειδή έχει ασύγκριτη ποιότητα ήχου και είναι πραγματικά πανάλαφρος.. Για μένα χάνει μόνο σε 2 σημεία από τον winamp. 1ον, στην εμφάνιση (δε θα με πείραζε να έχει κάτι παρόμοιο με το milkdrop, αλλά για να τον ακούω τον έχω όχι για να τον βλέπω..) και 2ον στην αρχική δυσκολία που έχει στη ρύθμιση, αλλά το αποτέλεσμα ανταμοίβει..

Είναι από τους ελάχιστους players που παρακάμπτουν τον kernel mixer των Παραθυριών, με αποτέλεσμα ξεκάθαρο και κρυστάλινο ήχο.. Όσοι δύσπιστοι έχουν ξεχωριστό ενισχυτή με αξιοπρεπή ηχεία, συνδεδεμένο με ομοαξονική/οπτική με την κάρτα ήχου τους, ας δοκιμάσουν στα output settings του foobar Kernel Streaming (πρέπει να το κατεβάσετε ξεχωριστά από τα optional combonents) στα 32bit και θα με θυμηθείτε..

Α, αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να παίξετε τυχόν dts-audio/sacd αρχεία που ίσως κατεβάσατε από περιέργεια για να δείτε αν έχουν διαφορά στον ήχο και τελικά δεν μπορούσατε να τα παίξετε..

Όσοι δεν έχετε συνδυασμό ακριβών ηχείων-ενισχυτή, αλλά έχετε καλά ηχεία συνδεδεμένα στην κάρτα σας μπορείτε να παίξετε με το ASIO output..

Αυτά σε συνδυασμό με τα DSP που έχει, τη μεγάλη παραμετροποίησή του, τις multitabbed playlists και το ότι είναι πανάλαφρος (αυτό έλειπε κιόλας, με τέτοια εμφάνιση..) τον κάνουν τον αγαπημένο μου audio player.. Καθαρά προσωπική μου γνώμη βέβαια, αλλά δοκιμάστε όσοι θέλετε αυτά που πρότεινα και ξαναπείτε τη γνώμη σας.. Επίσης υπάρχει τρομερή υποστήριξη από το forum της σελίδας του. Ρίξτε μια ματιά αν δυσκολεύεστε στην παραμετροποίησή του.

Αρχική απάντηση από aliendna51 [Σήμερα, στις 03:01]

Καιρό είχα να γράψω στο lab.. Τελευταία λόγω έλειψης χρόνου απλά κοίταζα τα νέα της πρώτης σελίδας.. Αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν κανένα...

Αυτο μου αρεσε...

• 4 years later...

Φούμπαρ απλά γιατί είναι το μόνο που παίζει με αξιοπρέπεια και έχει built-in resampler. Μέ τον winamp τα Asus Xonar D2X + logitech z5500 είχαν ήχο τενεκέ.

To interface του foobar είναι λίγο χάλια αλλά έπαθα πλάκα με την διαφορά στην ποιότητα αναπαραγωγής σε σχέση με winamp.

This one is a keeper! :D

foobar για τον ήχο του, όπως γράφτηκε και πιο πάνω για να τον ακούμε τον έχουμε όχι για να τον βλέπουμε

ΥΓ

σε όσους δέν τους αρέσει η εμφάνιση του ας ξεδέψουνε λίγο χρόνο για να το φέρουνε στα μέτρα τους, σίγουρα θα βρούνε τις ρυθμίσεις αλλα και το interface Που θα τους βολέψει.

foobar.

Θέλει αρκετή δουλειά για να τον φέρεις στα μέτρα σου αλλά το αποτέλεσμα αξίζει.

Όσοι βρήκαν άσχημο το αρχικό interface ας κάνουν μια βόλτα από το παρακάτω thread για να δουν τι μπορεί να γίνει με λίγο ψάξιμο.

Default UI gallery

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.