goes12345 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Φίλοι,έχω ένα πρόβλημα να μπω στα windows του φορητού ΑcerΒγάζει μήνυμαGigabit Ethernet Controllerpxe-eg1 media test failure , check cableδεν μπορώ να μπω στο λειτουργικό και κάνει επανεκίνηση.θέλω να κάνω back up τα δεδομένα του σκληρού για να μην τα χάσω.Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για το πρόβλημα?Ευχαριστώ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2006 Δε δοκιμάζεις να απενεργοποιήσεις πρώτα την κάρτα δικτύου από το bios; Link to comment Share on other sites More sharing options...
goes12345 Αύγουστος 8, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Την απενεργοποίησα αλλά βγάζει μήνυμαNTLDR NOT FOUNDκαι κάνει επανεκκίνηση. Υπάρχει κάποια λύση γι'αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Αύγουστος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Install windows με recover option ή περνας τα win απο πανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goes12345 Αύγουστος 8, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Δεν με αφήνει να τα περάσω ξανά σε κάποιο partition από τα 2 που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Αύγουστος 8, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Αρα ο δισκος σου εχει "χτυπησει" και το scandisk των windows δε σε αφηνει να προχωρησεις την εγκατασταση.. αρα πας για αλλαγη σκληρου και οταν εχεις ετοιμο συστημα βαζεις και τον παλαιο δισκο και κανεις recover τα data σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Σώσε τότε τα δεδομένα σου bootάροντας με κάποιο live cd από linux και μετά format αν δεν βρεθεί λύση για το πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
goes12345 Αύγουστος 8, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Δεν έχω δουλέψει σε LINUX ποτέ.Είναι περίπλοκη η διαδικασία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goes12345 Αύγουστος 8, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Αρχική απάντηση από orion [Σήμερα, στις 10:33] Αρα ο δισκος σου εχει "χτυπησει" και το scandisk των windows δε σε αφηνει να προχωρησεις την εγκατασταση.. αρα πας για αλλαγη σκληρου και οταν εχεις ετοιμο συστημα βαζεις και τον παλαιο δισκο και κανεις recover τα data σου... Φίλε το έχω βάλει σε άλλο και προσπάθησα με GETDATABACK αλλά κάπου στη μέση μου έβγαλε συνέχεια error 21 ..μέχρι τέλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 10, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 Μόνη σου ελπίδα να σώσεις τα δεδομένα (αν τα θέλεις ακόμα) είναι με linux live cd και ddrescue. Το δίσκο μην κάνεις τσιπιά και τον κρατήσεις, εσύ θα ταλαιπωρείσαι την επόμενη φορά που θα χτυπήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 10, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 Fix NTLDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantom Αύγουστος 10, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 Δοκίμασες να κουμπώσεις ένα καλώδιο ethernet και μετά να κάνεις boot?Αφού το λέει καθαρά:media test failure , check cable Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuKe Αύγουστος 10, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 Αρχική απάντηση από phantom Δοκίμασες να κουμπώσεις ένα καλώδιο ethernet και μετά να κάνεις boot? Αφού το λέει καθαρά: media test failure , check cable ok τον έσωσες Δοκίμασες να κάνεις delete το partition και να ξαναγίνει καινούργιο? απλώς πάτα enter στο unpartitioned space μόλις το σβήσεις. (μιλάω για όταν είσαι στο setup των windows) Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantom Αύγουστος 10, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2006 Αδερφέ, να βοηθήσω θέλω...Αποτι διάβασα, αυτό δεν το δοκίμασε... Οπότε ποιό είναι το πρόβλημα...?Το σφάλμα του το βγάζει πριν ακόμα φορτώσει τα Windows, άρα αφορά το BIOS και όχι το Λειτουργικό...Με το format δηλαδή, θα στρώσει το BIOS και δεν θα κάνει test? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 11, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2006 Αφού σου λέει ότι την απενεργοποίησε την κάρτα και του βγάζει άλλο πρόβλημα μετά με το ntldr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantom Αύγουστος 11, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2006 OK sorry...Τώρα έκανα ένα search στο www για το ntldr...Δεν ήξερα τι ήταν...Βρήκα μια σελίδα... Ίσως βοηθήσει...κλικ εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.