darkCount Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Από χθες το βράδυ αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα...Έβγαλα την στοκ ψύξη της κάρτας και κούμπωσα evaporator...το πάτημα είναι καλό...όλα καλα...όταν πάει να μπεί Windows...τη στιγμή που λέει Windows is starting...στο καπάκι αλλάζει και λέει Windows is shutting down και κλεινει το pc.Σε safe mode μπαίνει κανονικά. Σε vga mode επίσης. Σε κανονική boot κατάσταση κάνει πάντα αυτο που περιγράφω παραπάνω.Το εντόπισα ότι φρικάρει την ώρα που πάει να φορτωθεί ο driver της κάρτας. Χωρίς drivers ανοίγει το pc κανονικα...δοκίμασα 6.5, 6.5, Omega 6.5.....το ίδιο σκηνικο...wtf!?!Έβαλα πίσω τη στοκ ψύκτρα και παίζει ρολόι. Τραβάνε κάνα ζόρι με subzero temps?Καμια ιδέα?
Barracuda Αύγουστος 6, 2006 #2 Αύγουστος 6, 2006 διάβασε εδώ και θα δεις τι γινεται και μετά ρωτα τον hipro5 για τις λεπτομέρειες http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92444
darkCount Αύγουστος 6, 2006 Author #3 Αύγουστος 6, 2006 Tnx αλλά μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Cold bug με μονοβάθμιο δεν νομίζω. Και δεν μου φαίνεται και σαν συμπεριφορά τέτοια.Ο hipro5 μιλάει για cascade και LN2 θερμοκρασίες στο θρεντ του...
GoriLLakoS Αύγουστος 6, 2006 #4 Αύγουστος 6, 2006 Αρχική απάντηση από darkCountCold bug με μονοβάθμιο δεν νομίζω. Μην το θεωρεις καθολου απιθανο... Προσπαθησε να μποοταρεις με κλειστο το phase και οταν ανοιξει το ati tool και βλεπεις θερμοκρασιες ανοιξε το....οσο θα πηγαινει η θερμοκρασια προς τα κατω , σε καποια φαση η καρτα θα κολλησει...εκει εχεις coldbug... Tην επομενη που θα το ανοιξεις καθε φορα που θα πηγαινει να φτασει το σημειο του colbug κλεινε το μονοβαθμιο...το πρωτο bench session ετσι το ειχαμε παει επι εποχης dothan....
darkCount Αύγουστος 7, 2006 Author #5 Αύγουστος 7, 2006 Μα τι μπαγλαμάς που είμαι?! Από την ταραχή μου χθες άνοιξα το θέμα στις "Οθόνες"....και το έψαχνα σήμερα Τελικά βολεύει να είσαι mod....μετακινείς μόνος τα θέματα σου Ρε συ Βασίλη...για δώσε κάνα φως στην υπόθεση...Αν είχε cold bug απλά θα κόλλαγε το pc σωστά? Θα ξεκινούσε να κάνει shutdown επειδή έχει cold bug????? Μην τρελλαθούμε τώρα... Επίσης εντόπισα περαιτέρω το πρόβλημα....αν έχω εντελώς χαλαρά κουμπωμένο το evap πάνω της μπαίνει windows κανονικά. Αν τσιμπήσω λίγο παραπανω τα ελατήρια τότε έχουμε το θέμα του shutdown....ε WTF?!?! λοιπον????? Pressure sensitive μας βγήκε ο πυρήνας? Και αν είχε cold bug τότε χωρίς driver πάλι δεν θα κολλούσε? Έλα ποου χωρίς driver παίζει μια χαρα (λέμε τώρα)
FrOsT Αύγουστος 7, 2006 #6 Αύγουστος 7, 2006 Μήπως βλέπει ο driver περίεργη θερμοκρασία και το κλείνει για να το προστατέψει?
darkCount Αύγουστος 7, 2006 Author #7 Αύγουστος 7, 2006 Ξέρω γω...αυτό σκέφτομαι και γω αλλά μου φαίνεται κουφό.Εντομεταξύ αν δεν σφίξω λιγάκι τα ελατήρια σε Load ζεσταίνεται περισσότερο από τη στοκ ψύκτρα.Ζω ένα δράμα...
FrOsT Αύγουστος 7, 2006 #8 Αύγουστος 7, 2006 Αυτό με τα ελατήρια λογικά ή θα είναι γιατί δεν πατάει καλά αν δεν είναι σφιγμένοή μπορεί τα αρνητικά να τα βγάζει προς τα πάνω(???) πως έκανε το smartgurdian στην dfi, κάτι τέτοιο μήπως παίζει, και βλέπει μετά μεγάλη θερμοκρασία και άντε γεια.
agentsmith Αύγουστος 7, 2006 #9 Αύγουστος 7, 2006 σε τι μητρηκη ειναι?αλλους μονταρισμενους drivers δοιμασες!δες και εδω.http://downloads.guru3d.com/download.php?id=24
darkCount Αύγουστος 7, 2006 Author #10 Αύγουστος 7, 2006 DFI NF4 Ultra-D έχω και δοκίμασα 3 σετ drivers. 6.5, 6.6, Omega 6.5 τα ίδια κάνει.Το CCC βγάζει μέχρι 20 βαθμους...παρακάτω δεν δέιχνει. Το Atitool δειχνει κανονικά αλλά δεν με αφήνει να κλοκάρω. Ούτε με την στοκ ψύκτρα.Θα πάω να φορμάρω σήμερα. Μην έχει γίνει κάνα μπέρδεμα και τραβάω τα (λιγοστά πλέον) μαλλιά μου
darkCount Αύγουστος 7, 2006 Author #11 Αύγουστος 7, 2006 Μπούρδες και μετά το format. Καθαρή εγκατάσταση...Omega 6.5 και μόλις πέσει κάτω από ένα σημείο η θερμοκρασία ξεκινάει shutdown το σύστημα.Ε αυτο πρώτη φορά το βλέπω. Να κολλούσε απλά, ντάξει λες έχει coldbug...αλλά να ξεκινάει και shutdown?!Τι αλλο να κάνω?????
unseen Αύγουστος 7, 2006 #12 Αύγουστος 7, 2006 αν εβαζες ενα κομματι χαλκου ενδιαμεσα απο το εβαπ και τον πυρηνα ωστε να μην κατεβαινει τοσο πολυ η θερμοκρασια?
darkCount Αύγουστος 7, 2006 Author #13 Αύγουστος 7, 2006 Λες να παίξει τίποτα τέτοιο?????Έκανα και bios update σε XTX και πάλι τα ίδια. Μέχρι τους 0 είμαστε καλά. ’ν πέσει πιο κάτω...bye bye
Jumex Αύγουστος 7, 2006 #16 Αύγουστος 7, 2006 βαλε pad αντι για παστα μπας και αυξηθει λιγακι η θερμοκρασια. !! .(Θεε μου ΄σχωρα με)
dimcar Αύγουστος 7, 2006 #17 Αύγουστος 7, 2006 δώσε τσίτα την τάση στον πυρήνα.. δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
Athens2004 Αύγουστος 7, 2006 #18 Αύγουστος 7, 2006 Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι η κάρτα φοράει κανά περίεργο bios. Οπως προειπε ο dark δεν freezarei απλα αλλα μοιαζει με καποιο ειδος προστασίας για να κάνει shut down στις αρνητικές. Flasharisma δοκίμασες με κάποιας άλλης υλοποιησης κάρτα?
dom Αύγουστος 8, 2006 #19 Αύγουστος 8, 2006 Αφου λεει οτι εβαλε και βιος απο χτχ!Δεν βαζεις και το toxic μπας και αλαξει κατι!
darkCount Αύγουστος 8, 2006 Author #20 Αύγουστος 8, 2006 Η αλήθεια είναι ότι έβαλα bios ΧΤΧ Sapphire πάλι...λες να έιναι τόσο λούγκρες πια....θα δοκιμάσω κάνα άλλο το απόγευμα.Και ρεύμα εντάξει να δώσω...αλλά η άτιμη κάνει shutdown πρίν μπει στα Windows οπότε δεν θα προλαβάινει να φορτώνει το Atitool με τα ρεύματα.Για πείτε κάνα βιος ρε σεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.