Jump to content

Περίεργο πρόβλημα (πολύ περίεργο!)

Costasdr

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 14:27]

Με τα 4 dimmakia χωρίς την augidy έχεις προβλήματα;

Μόλις τα έβαλα και πάω να ξανατρέξω το γ@μοπαίχνιδο.

@chroma: screen από A64 tweaker με 4 dimms

a64tweakerkm3.th.jpg

Edit: Τζίφος. Με 4 dimmάκια χωρίς Audigy τα ίδια. Δεν προλαβαίνω να παίξω ένα λεπτό σφύριγμα και κόλλημα. Μάλιστα ξαναάναψε και ο εκτυπωτής την ώρα που κόλλησε... ’βυσσος η ψυχή των PC. Απογοητεύτικα και κουράστικα πια. Ξαναέβαλα τα 2 dimmάκια πάλι χωρίς την Audigy να δούμε.

Λοιπόν ανακεφαλαιώνω:

1ο Test: Με 2 dimms ΧΩΡΙΣ Audigy -> όλα τέλεια ούτε ένα κόλλημα

2ο Test: Με 2 dimms ΚΑΙ Audigy -> κόλλημα μετά από λίγο στο Outrun

3ο Test: Με 4 dimms ΧΩΡΙΣ Audigy -> βλέπε 2ο Test...

4o Test: Με 4 dimms ΧΩΡΙΣ Audigy και με τα βασικά επάνω δηλαδή Raptor, Gpu. Ούτε τα ανεμιστηράκια δε δούλευαν. -> Κόλλημα πριν καν μπω στον αγώνα (!!!) την ώρα που διάλεγα αμάξι

5ο Test: Με 3 dimms ΧΩΡΙΣ Audigy και με τα βασικά επάνω δηλαδή Raptor, Gpu. Ούτε τα ανεμιστηράκια δε δούλευαν. -> Κόλλημα με το που μπαίνει στον αγώνα και BSOD με error για το kmixer.sys και από κάτω begin dumping physical memory.

Απ'ότι φαίνεται όλα δείχνουν ή memory slot (που δε νομίζω) ή mobo (γαμ@ τις Asus μου και την είχα για σοβαρή εταιρεία).

Είναι όμως mobo? Πως να το σιγουρέψω? Και τι να πω αν την πάω στο Πλαίσιο (φτου κακά) για Rma? Πάρτε και παίξτε το τάδε παιχνίδι και βρείτε τι φταίει κόφτε το λαιμό σας???

Αρχική απάντηση από Costasdr

Μάλιστα ξαναάναψε και ο εκτυπωτής την ώρα που κόλλησε...

Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα κι εγώ! Στην αρχη νόμισα ότι έφταιγε το τροφο επειδή είναι παλιό με 20πινς. Τελικά μόλις έμεινα με 2 dimmakia όλα λύθηκαν (και 3d stable) με την ZS συνδεδεμένη.

Τελικά, σιγουρα θα κρατήσεις μόνο τα δύο dimms. Τωρα, για τη ΖΣ ισως ψάξε για νέους drivers ή καμια άλλη εμπνευση :)

Μοβο δεν είναι παντως. Δοκίμασε να αλλάξεις τα slots (slot1,3 slot 2,4) στις ram, ίσως λέει κάτι και το manual (οπως στις dfi)

Ένα τελευταίο update μήπως σκεφτεί κάποιος κάτι άλλο γιατί σίγουρα σας κούρασα. Δοκίμασα το εξής. Ενώ μέχρι τώρα δοκίμαζα τα πιο πρόσφατα αγορασμένα 2 dimms (άρα και λιγότερο κατ'εμένα πιθανο να είναι χαλασμένα) και δούλευαν χωρίς κολλήματα μόνο ΧΩΡΙΣ την Audigy, τώρα δοκίμασα σε όλες τις πιθανές θέσεις τα 2 παλαιότερα dimm και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ΧΩΡΙΣ και ΜΕ την Audigy επάνω. Μόλις όμως δοκίμασα σε οποιαδήποτε από τα υπόλοιπα 2 slots είτε το ένα είτε το άλλο πιο πρόσφατα αγορασμένο (πάντα δηλαδή 3 dimms) ΠΑΝΤΑ κολλούσε μετά από 2-3 δευτερόλεπτα από την έναρξη της πίστας που πήγαινα να παίξω (στο Outrun πάντα που έχω σαν πρότυπο). ’ρα??? Υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένα τα άλλα 2 dimmάκια? Το θέμα είναι ότι τα άλλα 2 δε τα πήρα μαζί και για κάποια περίοδο πριν πάρω το 4ο είχα 3 dimm (θυσιάζοντας το sdual channel στο βωμό του 1.5 Gb) χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τις απαντήσεις και την υπομονή σας.

Δώσε volt παραπάνω από αυτό που θέλουν στα spec, μπορεί η asus με 4 dimm να μην δίνει τόσο καλό vdimm. To idle cycle limit το δοκίμασες;

Αν θες δες άλλη μια φορά το προηγούμενο post μου. Επίσης αν δεν θες να ταλαιπωρήσαι, πήγαινέ το στο plaisio, με 15 θα σου βρουν τι φταιει στον τεχνικό έλεγχο.

Αρχική απάντηση από chroma

Δώσε volt παραπάνω από αυτό που θέλουν στα spec, μπορεί η asus με 4 dimm να μην δίνει τόσο καλό vdimm. To idle cycle limit το δοκίμασες;

Πόσα volt είναι to default και πόσο να δώσω? To idle cycle limit το αλλάζω στεγνα στα windows και δοκιμάζω αν κολλάει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.