Jump to content

Διλημμά για επιλογή καρτας

masxerofkartis143

Recommended Posts

Πρίν κανένα δίμηνο προσπάθησα επιτέλους να φτιάξω το pc μου, με πρόθεσή να με κρατήσει για αλλά 2 χρονιά μέχρι να μπω μέσα, να παίξω και κανένα παιχνίδι να ξελαμπηκάρω. Λοιπόν αφού ανακαλύπτω ότι η μητρική μου ήταν καμένη μάλλον από στατικό την στέλνω στο πλαίσιο, παίρνω μια MIIIF (p55) και ένα intel i750 και το φτιαχνώ. Το πισι δουλευεί μια δυο μέρες μέχρι που τα παίζει η κάρτα και με βγάζει παντού artifacts.

Τελος πάντων καταλαβαίνω οτι η κάρτα έγινε ενός συγκεκριμένου μέλους του αντρικού σώματος που δεν μπορώ να πώ γιατί μας βλέπουν και παΐδια και λέω νταξεί, ευκαιρία να πάρουμε μια 3χχ μιας και rma δεν παίζει.

το πρόβλημα, η σειρά 3χχ βγαίνει σε 3-4 μήνες σύμφωνα με τις διαδικτυακές μου πήγες, και είμαι μεταξύ δυο επιλογών:

2x GTX285 SLI

1x GTX295

και μάλλον αν είναι ότι περιμένω οι νεες κάρτες, ένα step-up όταν με το καλό βγούν.

Λοιπόν το σύστημά μου είναι:

ASUS maximus 3 formula

intel i750 (OT καλά μιλάμε τα σπάει, τώρα να βρώ μια κάρτα να ανεβάσω κανένα νουμεράκι)

2GB 1600 ram (αν δεν ήταν η κάρτα θα τα έκανα 4 γιατί είναι πολύ λίγα τελικά)

το σύστημά θα μπεί σε νερό αρά προτιμώ κάτι με αρκετά φτηνή λύση για μπλόκ μιας και 2 pcb 295 δεν παίζει (η πιο φθηνή που βρήκα είναι στην τιμή 3sli 285 και δεν έχω τέτοια λεφτά, εδώ και η 2η 285 σε κανένα 2μηνο θα αγοραστεί αν πάω σε sli)

Είμαι με 26" οθόνη άρα 1920χ1600 και παίζω πιο πολύ Crysis,COD τέτοια.

Σε ATI δεν θέλω να πάω 1ο λόγω απογοήτευσης απο την προηγούμενη γενία, 2ο επείδη βρίσκω τις τιμές λίγο τσιμπημένες αφού η 295 είναι μόλις 100Ευρώ πιο ακριβή, 3ο physx

Και ένα λίνκ απο το πού θα πάρω τις κάρτες για να έχετε και μια ιδέα ώς προς την τιμή.

http://www.singular-cy.com/

και

http://www.singular-cy.com/

Επίσης, η μητρική με σύγχυσε λίγο γιατί λέει ότι 2 κάρτες δουλεύουν σε ταχύτητα χ8 αλλά έχει 2 pcie x16 και αναφέρεται σε υποστήριξη CFX αρά δεν ξέρω αν μίλα για sli/CFX x16 και 2 κάρτες απλά χ8. Αν είναι χ8 θα υπάρχει πολλή διαφορά σε απόδοσή και θα αξίζει τα λ7 του το sli?

Ευχαριστώ Κώστας

γιατι δεν παιζει RMA; :confused:

τι καρτα σου καηκε;

Επίσης, η μητρική με σύγχυσε λίγο γιατί λέει ότι 2 κάρτες δουλεύουν σε ταχύτητα χ8 αλλά έχει 2 pcie x16 και αναφέρεται σε υποστήριξη CFX αρά δεν ξέρω αν μίλα για sli/CFX x16 και 2 κάρτες απλά χ8. Αν είναι χ8 θα υπάρχει πολλή διαφορά σε απόδοσή και θα αξίζει τα λ7 του το sli?

δεν το ηξερες αυτο οταν αγοραζες την μητρικη;

ετσι οπως τα λες ειναι και οι 2 καρτες θα δουλεουν x8. Λογικα θα χανεις και σε αποδοση, δεν ειχα ποτε τετοιο setup για να σου πω ποσο.

το πρόβλημα, η σειρά 3χχ βγαίνει σε 3-4 μήνες σύμφωνα με τις διαδικτυακές μου πήγες, και είμαι μεταξύ δυο επιλογών:2x GTX285 SLI, 1x GTX295

προσωπικα πιστευω πως ειναι εντελως λαθος κινιση να παρεις μια καρτα που γνωριζεις πως θα αντικατασταθει σε 1-2-3 μηνες και θα πεσει στο μισο της τωρινης της αξιας.

Σε ATI δεν θέλω να πάω 1ο λόγω απογοήτευσης απο την προηγούμενη γενία, 2ο επείδη βρίσκω τις τιμές λίγο τσιμπημένες αφού η 295 είναι μόλις 100Ευρώ πιο ακριβή, 3ο physx

Αν θυμαμαι καλα, ειχες μια 4870X2. Οι κατοχοι των X2 καρτων της ATI ειχαν συχνα πυκνα θεματα με τους drivers, δεν ειναι λογος αυτος να ριξεις Χ στην εταιρια.

Ειπες για τιμες;;;;;;; :eek:

[ATTACH]6382[/ATTACH]

Ολα τα review της 5870 εδω

βλεπεις οτι η 5850 ειναι καλυτερη απο την 285 κατα 5 καρε ακομα και σε παιχνιδι "It's meant to be played"... δες και τις τιμες! ~370 η GTX285, ~250 η 5850 και ~350 η 5870. Ακομα πιστευεις πως οι τιμες ειναι "τσιμπιμενες";

αν ημουν στην θεση σου θα ΕΤΡΕΧΑ να παρω μια 5870. ;)

post-543-1414343335,4805_thumb.gif

Όταν αγόραζα την μητρική είχα σκοπό να κρατήσω την 295 μου, η οποία δεν είναι viable για rma επειδή η π****να η evga δεν δέχεται rma μεταχειρισμένες κάρτες, και για να κάνω rma πρέπει να κάνω register και να πώ ότι είναι από ebay

Την κάρτα θα την έπαιρνα για 2 λόγους, να έχω κάτι να δουλεύω μεχρί να βγουν οι νεές και να κάνω step-up αφού βγούν.

Είδα μερικά review και είδα αυτήν την διαφορά που λες, ο μόνος μου ενδιασμός είναι η απογοήτευσή που είχα απο την ati απο τότε που είχα μια x300 μέχρι που δοκίμασα προσωπικά 2 χ2 που ήταν εντελώς πατάτες. Αλλιώς τρεχώ άνετα να βρω μια 5870.

όσο για τις τιμές, εδώ είναι κάπως αντίθετα (285 στα 330 με 5870 στα 420)

Έχει κάποιος που ξέρουμε μια 5870? τι είναι οι εντυπώσεις του?

Επειδή αυτό ήταν που έκανα και με την 4870, μέχρι που είχα cfx (με μια χ2 ενός φίλου και την δική μου) και είχα πιο χαμηλές επιδώσεις από μια 295!!!!

Σε οποία άλλη περίπτωση θα έτρεχα, αλλά έχω καεί και ξέρω.

Τέλος πάντων μάλλον θα πάω για 5870 και βλέπουμε, αν είναι ότι διαβάζω πως είναι τότε οκ πάσο αλλά αν όχι υπάρχει πάντα το RMA :p αν με πίαννεις

Υ.Γ. Ξέρει κανένας ένα μαγαζί που να έχει καλές τιμές, να στέλλει εντός ευρωπαϊκής ένωσης (και κατά προτίμηση να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ένωση) και να έχει τετίες

Ευχαριστώ

Λοιπόν ,εχουμέ ως εξής, κατάφερα σήμερα να βρώ μια 295 διπλη πλακέτα.

Αρά επιλογές

1 295 για 500Ε (έχω και το μπλοκ της)

1 5870 για 407Ε + 87Ε μπλοκ

Τι λέτε να κάνω γιατί την βρίσκω πολύ δυσκολή την απόφαση

Όταν αγόραζα την μητρική είχα σκοπό να κρατήσω την 295 μου, η οποία δεν είναι viable για rma επειδή η π****να η evga δεν δέχεται rma μεταχειρισμένες κάρτες, και για να κάνω rma πρέπει να κάνω register και να πώ ότι είναι από ebay

και τι σε εμποδιζει απο το να το κανεις; Προτιμας να "πεταξεις" αυτα τα χρηματα;

Υ.Γ. Ξέρει κανένας ένα μαγαζί που να έχει καλές τιμές, να στέλλει εντός ευρωπαϊκής ένωσης (και κατά προτίμηση να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ένωση) και να έχει τετίες

Πιστευω πως κατι θα ξερει ο unseen...

Έχει κάποιος που ξέρουμε μια 5870? τι είναι οι εντυπώσεις του?

o kfrei εχει μια, την ειχε "δοκιμασει" και ο hadji οποτε εχει και αυτος αποψη.

Λοιπόν ,εχουμέ ως εξής, κατάφερα σήμερα να βρώ μια 295 διπλη πλακέτα.

Αρά επιλογές

1 295 για 500Ε (έχω και το μπλοκ της)

1 5870 για 407Ε + 87Ε μπλοκ

Τι λέτε να κάνω γιατί την βρίσκω πολύ δυσκολή την απόφαση

σου εχω πει για ποιους λογους να προτιμισεις στην δεδομενη χρονικη στιγμη την 5870. Να προσθεσω πως η καρτα σε idle καταναλωνει λιγοτερα απο 20 watt...

εγω στην θεση σου θα δοκιμαζα για το ρμα της αλλης και αν αργουσε ή ετρωγα ακυρο θα τα ακουμπουσα σε μια 5870. ;)

και τι σε εμποδιζει απο το να το κανεις; Προτιμας να "πεταξεις" αυτα τα χρηματα;

Πιστευω πως κατι θα ξερει ο unseen...

o kfrei εχει μια, την ειχε "δοκιμασει" και ο hadji οποτε εχει και αυτος αποψη.

σου εχω πει για ποιους λογους να προτιμισεις στην δεδομενη χρονικη στιγμη την 5870. Να προσθεσω πως η καρτα σε idle καταναλωνει λιγοτερα απο 20 watt...

εγω στην θεση σου θα δοκιμαζα για το ρμα της αλλης και αν αργουσε ή ετρωγα ακυρο θα τα ακουμπουσα σε μια 5870. ;)

Έφαγα ήδη άκυρο (πόρτα χωρίς να μου ζητήσουν και ταυτότητα)

Αλλά ασχετό με το πόσο καταναλώνει μια 5870 τις εμπείριες μου με ΑΤΙ τις ξέρεις, και ουτώς ή άλλως, δεν θα άλλαζα κάρτα αν δεν καιγόταν η 295. και τώρα ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι είναι η 100αρα που ξέρασα για το μπλοκ και που θα πρέπει να δώσω αλλά τόσα για να πάρω κάτι για νέα κάρτα, η αν όχι τόσα, τα 2/3 άνετα,

και μετά σκέφτομαι αφού με μία κάρτα θα μείνω κατά 97% και η 295 είναι πιο γρήγορη έστω και για το τόσο, και θα μου κάτσει και πιο φτηνά, γιατί να πάω για 5870.

Κατάλαβες το σκεπτικό.

Αλλά νομίζω με 5870 θα πάω, το πολύ πολύ, όταν βγουν με το καλό οι gt300 και πέσουν οι τιμές παίρνω και δεύτερή και παίρνω και το πισι μαζί μου όταν θα πάω Αγγλιά σε 5 χρόνια γιατί δεν νομίζω να αξίζει upgrade αν ότι διαβάζω είναι σωστό

• 2 weeks later...

Παιδιά άλλη μια απορία, αξίζει λέτε η διαφορά μεταξύ 5870 και 5950/70 σε λεφτά αλλά και σε αναμονή για τέτοιες αναλύσεις? Επειδή με την εμπειρία που έχω με την 4870χ2, οι drivers για διπλή κάρτα είναι γ@μ**ι και δεν ξέρω αν αξίζει.

Το σκέφτηκα να περιμένω για fermi αλλά μέχρι να τις βγάλουν αυτοί θα λυθεί το Κυπριακό.

Εγω θα σου ελεγα να πας για 5870. Πιστευω οτι ειναι υπερ-αρκετη. Αν θες παραπανω χτυπας αργοτερα αλλη μια και εχεις καλυτερες* επιδοσεις απο μια 5970.

*Απ οτι φαινεται στα reviews με τους υπαρχοντες drivers.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.