Jump to content

Κατεύθυνση ανεμιστήρων!

Tchort

Recommended Posts

Γειά σας!

Λοιπόν, το κουτί μου ειναι το stacker της coolermaster! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: όσοι το έχουν θα έχουν δει τις θέσεις για ανεμιστήρες που έχει στην πίσω πλευρά κατω κάτω. Οι ανεμιστήρες που θα τοποθετηθούν εκεί προς τα που πρέπει να φυσάνε? προς τα μέσα ή προς τα έξω?

Και κάτι ακόμη αν αγοράσω συσκευή για τη ρυθμισή των στροφών θα πρέπει να αγοράσω και ανεμιστήρες που διαθέτουν ρυθμιστή στροφών ή οι συσκευές μπορούν να ρυθμίσουν οποιοδηποτε ανεμιστήρα?

Πρός τα μέσα: ο μπροστά

Προς τα έξω: ο πίσω και ο πάνω.

Μπορούν να ρυθμίσουν όλους τους ανεμιστήρες αλλά αν ο ανεμιστήρας δεν έχει το κίτρινο καλωδιάκι δεν θα δίνει πληροφορίες για τις στροφές (αυτό σε ενδιαφέρει σε περίπτωση που πάρεις κάτι σαν το gatewatch καθώς θα δείχνει 0000rpm)

Αρχική απάντηση από Tchort

Ευχαριστώ Frost! Εννοείς ότι πρεπει να είναι με τροφοδοσια 3-pin που συνδέονται στη μητρική! και όχι 4-pin που συνδέεται απευθείας με το τροφοδοτικό!

Ναι, αυτοί που έχει το stacker είναι με molex (4pin)

ρε frost όταν λες όμως " προς τα έξω ο πίσω " πιστεύω να εννοείς τον 12αρη και τους 8αριδες κατω κάτω γιατί γιαυτούς ρωτάω όχι για τον 12αρη είναι λίγο παράξενη η θέση τους! είναι κάτω κα΄τω και εκει ο αέρς είναι ακόμα σχετικό κρύος!

Προς τα έξω και αυτοί αν του βάλεις προς τα μέσα θα μαζέψεις ότι σκόνι πάιζει στον γύρο χώρο μέσα στο κουτί ενώ αν τους βάλεις προς τα έξω βοηθάς στην ροή του αέρα από το μπροστά μέρος προς το πίσω.

ακου προσεκτικά , έχω και εγω το ίδιο κουτί και κάτω κάτω πίσω εκεί που λες δεν είναι θέση για ανεμηστήρες αλλα θέση για 2ο τροφοδοτικό . ’στο λοιπόν όπως είναι γιατί αλλιώς θα χαλάσεις την σωστή ροή που έχει το κουτί δηλαδη είσοδο αέρα απο μπροστά και κάτω - έξοδο αέρα από τον δωδεκάρι πισω και από τον άλλον στο πάνω μέρος του κουτιού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.