Jump to content

Linux Active Directory

molf48

Recommended Posts

Όποιος έχει ασχοληθεί με στήσιμο Windows 2K3 Server θα γνωρίζει ότι μπορεί να δημιουργήσει έναν DNS, Active Directory Server όπου τα μηχανήματα πέλατες θα κάνουν Login στο Domain για να μπορέσουν εισαχθούν σε αυτό. Ο έλεγχος των χρηστών και των δικαιωμάτων πάνω στον Server καθορίζεται από τον ίδιο τον Server, ό οποίος ελέγχει κωδικούς κ χρήστες κλπ. Αυτή ήταν μια εισαγωγή για το τι ακριβώς θέλω να κάνω. Λοίπον θέλω να στήσω ένα Linux Server, κατά προτίμηση SuSE Linux 10.1 που να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μηχανήματα πέλατες με λειτουργικό W2K Pro ή XP να κάνουν Login και στην συνέχεια αφού αναγνωριστούν ώς μέλη του Domain από τον Linux Server να μπορούν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους. Μπόρει κάποιος να βοηθήσει; Υπάρχει κάποιο Step by Step Guide με ακρίβεια στο συγκεκριμένο θέμα ή έστω κάποιο βιβλίο που μπορεί να μου προταθεί για να το διαβάσω; Ψαχνοντάς λίγο το διαδίκτυο βρήκα κάποιες πληροφορίες για το OpenLDAP αλλά δεν γνωρίζω αν αυτό θα κάνει ακριβώς την δουλειά που εγώ θέλω. Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.