Jump to content

NF4 Ultra-D usb bug?

gdp77

Recommended Posts

Λοιπόν, από χθες το βράδυ έχω φάει ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το USB. Έχουμε και λέμε:

1) Προσπαθώντας να κάνω backup στον εξωτερικό δίσκο μου (usb 2.0) αντιμετώπισα "delayed write fail" errors. Ο εξωτερικός δίσκος κολλούσε και ο μόνος τρόπος να τον επαναφέρω ήταν να τον σβήσω και να τον ξανανοίξω. Κανένα πρόβλημα με ανάγνωση. Μόνο με εγγραφή μεγάλων αρχείων.

2) Έκανα έρευνα στο dfi-street και υπήρχαν και άλλοι με παρόμοια προβλήματα. Εκεί όμως τους έλεγαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τους drivers και συνιστούσαν σβήσιμο και επανεγκατάσταση drivers. Η λύση ΔΕΝ είναι αυτή και το αποδεικνύω παρακάτω.

3) Πάω στο microsoft support, όπου βρίσκω κάποιο topic που λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε "full speed" usb devices. (full speed = USB 1.1 // high speed = USB 2.0). Εμένα όμως ο δίσκος είναι USB 2.0.....

4) Κάνω έναν έλεγχο και διαπιστώνω ότι όχι μόνο ο δίσκος, αλλά και τα usb flash που έχω, είχαν usb 1.1 ταχύτητες και όχι usb 2.0. Για να είμαι 100% σίγουρος, τα βάζω στο laptop, όπου εκει δεν υπηρχε κανένα πρόβλημα. Το laptop τα έβλεπε usb 2.0 και έγγραφε σε usb 2.0 ταχύτητες... Μάλιστα...

5) Κάνω reboot το pc μου και ιδού :

pic024sh6.th.jpg

Να το πρόβλημα !!! Το bios βλέπει τον εξωτερικό δίσκο σαν usb 1.x... Το αναγνωρίζει σαν συσκευή "full speed" και όχι "high speed". To ίδιο συμβαίνει και με τα flash-άκια μου. Φυσικά χρησιμοποιώ το latest bios.

Καμία ιδέα για το πώς να λύσω το πρόβλημα;

Τα flashakia πως τα βλέπει στο boot? ΤΟ ίδιο πρόβλημα ειχα και με μια αρχαία μητρική με via kt266a και τελικά λύθηκε με αγορά νεου υπολογιστή....

Αν και πιστεύω ότι στην περίπτωσή σου ειναι θέμα drivers. Η θέμα του δίσκου. Οχι της μητρικής. Δοκίμασες τον δίσκο σε άλλο εξωτερικό κουτί?

Τα flash-άκια τα βλέπει πάλι σαν usb 1.x "full speed".

Δοκίμασες τον δίσκο σε άλλο εξωτερικό κουτί?

Δοκίμασα τον ίδιο δίσκο στο laptop και εκεί δουλεύει μια χαρά.

Αν και πιστεύω ότι στην περίπτωσή σου ειναι θέμα drivers

Αφού το ίδιο το bios τα βλέπει σαν USB 1.x, τι να σου κάνουν οι drivers? Anyway, όλοι οι latest drivers είναι εγκατεστημένοι...

Δοκίμασε και κανένα αλλο κουτι... Γιατι μπορεί να παίζει στο laptop αλλα μπροεί να εχει καμια ασυμβατότητα με την μητρική. Ισως κανεναν παλαιότερο driver? Μου εχει τύχει αρκετές φορές με Update να ειναι χειρότερα αποτι με τους παλιούς.

Μιλάμε για τις πίσω USB πόρτες της μητρικής ή κανένα front panel / front USB πόρτες στο κουτί;

Μου είχε τύχει πριν κανα δυο χρόνια να βρω κουτί που διαφήμιζε "front USB2.0 ports" και τελικά ήταν 1.1

Όπως είπε και ο jogi, το πιθανότερο είναι να είναι ασυμβατότητα κουτιού (IDE 2 USB chip για την ακρίβεια) και μητρικής.

Καλό είναι να μην κατηγορήσουμε την καημενούλα την DFI γι αυτό καθώς το NF4 έχει πρόβλημα τουλάχιστον με ένα ide 2 usb chip (δεν θυμάμαι το όνομα του chip απέξω αλλά το είχαν κάποια φθηνά κουτιά των 20 που είχα πετύχει (ειδικά μάλιστα 2,5'')).

Αυτό βέβαια πάει στις ατάκες:

Αρχική απάντηση από jogi

ΤΟ ίδιο πρόβλημα ειχα ... και τελικά λύθηκε με αγορά νεου υπολογιστή....

:p

Αρχική απάντηση από spc

Όπως είπε και ο jogi, το πιθανότερο είναι να είναι ασυμβατότητα κουτιού (IDE 2 USB chip για την ακρίβεια) και μητρικής.

Καλό είναι να μην κατηγορήσουμε την καημενούλα την DFI γι αυτό καθώς το NF4 έχει πρόβλημα τουλάχιστον με ένα ide 2 usb chip (δεν θυμάμαι το όνομα του chip απέξω αλλά το είχαν κάποια φθηνά κουτιά των 20 που είχα πετύχει (ειδικά μάλιστα 2,5'')).

Αυτό βέβαια πάει στις ατάκες:

:p

Eμ τι να κανω... Αφού ήταν η μόνη λύση τελικά.. :p

Παιδιά, δεν μπορεί να είναι ασύμβατο και το external case και το PNY flash και το Lexmark flash.... Όλα τα βλέπει σαν USB 1.x full speed device. Εκτός αν στο bios όλα αναγνωρίζονται έτσι... Κάποιος με DFI μπορεί να boot-άρει ενώ έχει συνδεδεμένο ένα usb storage device, να μας πει τι του δείχνει το δικό του σύστημα?

’ρα το mobo τα βλέπει όλα usb 1.x στο boot και προφανώς στα win οι drivers αναλαμβάνουν δουλειά. ’ρα έχω πρόβλημα στα win...

Εκτός αν είναι το usb case. Ένα φτηνό no-name είναι που είχα αγοράσει προ διετίας. Τώρα πότε μου γράφει, πότε χτυπάει με "delayed write error"... Μάλλον θα πρέπει να σκάσω 30 για να πάρω κανά επώνυμο και να το διαπιστώσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.