alexandross Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2006 ΤΡΕΙΣ ερωτησεις για τα γνωστα ide πλατιά καλωδια.1. Υπαρχει διαφορα αν ειναι να συνδεσουμε σκληρους ή cd/dvd drives? Ειναι κοινο καλωδιο και για τα δυο?2. Υπαρχει διαφορα αναμεσα σε καλωδια με αραιες ή πυκνες σπειρες? Στη πρωτη περιπτωση ειναι 35 σπειρες αν μετρησα καλα, στη δευτερη ειναι πολυ περισσοτερες καπου 80.3. Εχω ενα τετοιο καλωδιο με διπλη καταληξη, δηλαδη προς δυο σκληρους(master, slave). Η μια απο τις δυο μου χαλασε και εκοψα σε εκεινο το σημειο το καλωδιο με το ψαλιδι. Μπορω να χρησιμοποιησω το καλωδιο με την καταληξη που απεμεινε? Επισης πανω γραφει slave, πειραζει αν το βαλω σε master δισκο?(μοναδικος δισκος)
DJD Αύγουστος 4, 2006 #2 Αύγουστος 4, 2006 1. Όχι. Ναι.2. 40 και 80. Το 80πίνο είναι ata66+3. Δε το έχω κάνει αλλά λογικά δε θα χεις πρόβλημα.
alexandross Αύγουστος 4, 2006 Author #3 Αύγουστος 4, 2006 2. Τι ειναι το ata66+? Τι πρακτικη διαφορα υπαρχει αναμεσα στα καλωδια? Μηπως το ενα μεταφερει τα δεδομενα γρηγοροτερα απ το αλλο? Ποιο να διαλεξω?
mech5107 Αύγουστος 4, 2006 #4 Αύγουστος 4, 2006 Προφανώς το 80αρι. 40αρι δυσκολα βρίσκεις πια. Δεν χρειαζοναται αλλωστε τα 80άρια κάνουν για όλα. Εκτώς ανα αυτο που λές (35) ειναι δισκέτας (πιο μικρό βύσμα...).Εχω ενα τετοιο καλωδιο με διπλη καταληξη, δηλαδη προς δυο σκληρους(master, slave). Η μια απο τις δυο μου χαλασε και εκοψα σε εκεινο το σημειο το καλωδιο με το ψαλιδι. Μπορω να χρησιμοποιησω το καλωδιο με την καταληξη που απεμεινε? Επισης πανω γραφει slave, πειραζει αν το βαλω σε master δισκο?(μοναδικος δισκος) Βάσικα δοκίμασέ το να δεις αν παίζει από περιέργεια και ύστερα αγόρασε ενα καινούριο...το πολύ 2 ευρό. Αν θες παιρνεις στρογγυλο με κανα 5-7 ευρό.
Makis Hourdakis Αύγουστος 4, 2006 #5 Αύγουστος 4, 2006 Μην κοιτάς καθόλου το master/slave στο καλώδιο. Αυτό είναι μόνο εάν έχεις ορίσει απο τα Jumperάκια το δίσκο σε cable select mode. Πάντα όριζε με τα jumperάκια master/slave.Όσο για τα καλώδια, πάρε round cables, αξίζουν τη διαφορά με τα χίλια....
alexandross Αύγουστος 4, 2006 Author #6 Αύγουστος 4, 2006 Εχω και round και 40ρια και 80ρια. Δεν φτανουν ομως τα round για ολα τα drives μου. Δεν μιλαω για δισκετα(διαφορετικο καλωδιο)Αυτο που θελω να σιγουρευτω ειναι εαν ισχυει οτι τα 80ρια καλωδια ειναι πιο γρηγορα απ τα 40ρια(οπως αν θυμαμαι καλα, ειχα διαβασει καπου).Να σας πω συγκεκριμενα πως εχει η κατασταση:Θελω να συνδεσω εναν ide σκληρο με τη μητρικη και εχω 2 καλωδια, ενα 40ρι και ενα 80ρι. Το 80ρι εχει κομμενη τη μια ακρη, οπως ειπα. Ποιο να διαλεξω?
kaynd Αύγουστος 4, 2006 #7 Αύγουστος 4, 2006 Δεν έχεις πρόβλημα αλλά όταν συνάδεις έμεναν σκληρό δίσκο με ένα οπτικό drive τον αναγκάζεις να δουλεύει σε ATA 33, αυτό σημαίνει μέγιστη μεταγωγή δεδομένων 33mb /secΟι σημερινοί δίσκοι συχνά υπερβαίνουν αυτή την τιμή αυτό σημαίνει ότι θα έχεις αισθητά μειωμένεςΤο 40 επιτρέπει ταχύτητες ως 33 mb/sec To 80 επιτρέπει 66 100 133 ανάλογα με το δίσκο και controller
chroma Αύγουστος 4, 2006 #8 Αύγουστος 4, 2006 kaynd αυτό δεν ισχύει πλέον στις μητρικές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια. Αν μιλας για Ρ3 εποχή μπορεί και πάλι οχι απόλυτα.
alexandross Αύγουστος 5, 2006 Author #9 Αύγουστος 5, 2006 Αρα συμπεραινω οτι συμφερει να χρησιμοποιησω το 80ρι. Μιλαω για μητρικη προπερσινη, socket A.Δε βγαζει νοημα η φρασηΔεν έχεις πρόβλημα αλλά όταν συνάδεις έμεναν σκληρό δίσκο με ένα οπτικό drive...τι θα πει "συνάδεις έμεναν" ??...Μηπως εννοεις "συνδιαζω"? Well, βασικα δεν συνδιαζω τιποτα.Εφοσον οπως λετε υπαρχει σημαντικη διαφορα ταχυτητας στους σκληρους, το ιδιο ισχυει και για τα cd/dvd drives?Tα στρογγυλα καλωδια τι ειναι?? 33, 66, 100 ή 133?...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.