Jump to content

Βοηθεια ΚΑΥΣΩΝΑΣ

gns

Recommended Posts

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Χαζομαρα να παρει αυτη την στιγμη την ΧΡ120, απο την στιγμη που ειναι απολυτα αποδεκτο οτι βρισκετε αρκετα πισω σε σχεση με τις κορυφαιες ψυκτρες που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη

Συμφωνώ ότι η ΧΡ120 αυτή τη στιγμή είναι άκυρη αγορά.

Οι ψύκτρες τύπου tower είναι εξαιρετικές, αλλά πρέπει να κοιτάνε την πλάτη του κουτιού (δε συμβαίνει σε όλες τις μητρικές...) και να υπάρχει ανεμιστήρας εκεί να βγάζει τη ζέστη έξω (πράγμα που δε βλέπω στο δικό σου, γιατί κάτι εμποδίζει τη φωτό...)

Επίσης για μέγιστη απόδοση, καλό θα είναι να τακτοποιήσεις λίγο τα καλώδιά σου, γιατί έτσι όπως είναι, σου χαλάνε τη ροή του αέρα.

Αυτη ηταν η απορια μου και πιο πριν πως θα τακτοποιησω τα καλωδια????

μου ειπανε να τα βαλω πισω απο τη μητρικη αλλα δεν θα φτανουνε μετα για τα ενωσω μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να τακτοποιησω, ειδα σε μερικα τροφοδοτικα οτι εχουν καποιο περιτιλιγμα γυρω γυρω και ειναι πολυ πιο λεπτα μπορω να το κανω αυτο και στο δικο μου τροφ...

Δεν ξερω γιατι δεν μπορεις να δεις τη φοτο αλλα το κουτι μου εχει και στο πλαι ανοιγμα για να βαλω καποιο φαν και στο πισω μερος αρα με βαση αυτο που μου λες δεν θα υπαρχει προβλημα πως θα βγενει η ζεστη εξω, το μονο προβλημα ομως ειναι οτι δεν εχω αποφασισει πια ψυκτρα να παρω ειμαι αναμεσα στην noctua nh-u9, tuniq tower, hr-01 και ultra-90

PLS HELP:help: :help: :help:

• 2 weeks later...

Γεια σας

Τελικα ακουσα τις εισηγησεις σας για το πως θα τακτοποιουσα τα καλωδια και να το αποτελεσμα :jump: :jump: :T::jump: :jump:

Θα ηθελα ομως να σας ρωτησω κατι ακομή:

Ο σκληρος ειναι ακριβος κατω απο τη δισκετα και ετσι δεν αεριζεται καλα με αποτελεσμα να θερμενεται πολυ ετσι σκευτικα να τον βαλω πιο κατω ομως πιο κατω ειναι η θεση για να βαλω fan δυστιχως δεν εχω φοτο αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω τον σκληρο μπροστα απο το fan αν οχι τι μπορω να κανω?

Ακομη μια απορια ειναι οτι αν θελω να βαλω ενα μιρο fan πανω απο τις μνημες πως θα το κανω αφου δεν εχω καποια διαθεσημη εισοδο για καποιο επιπλεον fan θα πρεπει να χρησιμοποιησω fan controler??

Τελος κατι εκτος θεματος και δεν ξερω που αλλου να το γραψω αν θελω να φωτισω το κουτι μου τι να προτιμησω neon ή cold cathode και που θα τις ενωσω??

post-4914-1416072738,8775_thumb.jpg

Εχουμε και λεμε προτον μπραβο για τα καλοδια:flower: Δευτερον ναι μπορεις να βαλεις τον σκληρο πιο κατω και μπροστα στο fan για να παιρνει φρεσκο αερα. τα fan μπορεις να τα συνδεσεις στο molex και οχι στην μητρικη. Και για να εχεις δυνατο φως στο κουτι καλυτερα να βαλεις λαμπες neon. Νομιζω πως σε καλυψα:D

Thx με βοηθισες παρα πολυ αλλα το μονο ντρεπουμε που το λεω(δεν ειμαι και πολυ in στα πραγματα) αλλα μολεχ εννοεις το τροφοδοτικο?:o :o :o :o :tomato::o :o :o :o

Αν ναι τα neon μπορω επισης να τα συνδεσω εκει????????(χρειαζομαι ειδικα βυσματα?)

:tomato:Sorry παντος προκαταβολικα αν ειπα καμια μ@μ@κια :tomato:

Εγώ πιστεύω, αν πάρεις μια καλή ψύκτρα, από αυτές που σου λένε τα παιδιά, θα είσαι μια χαρά. Της Intel η μαμίσια είναι απλά ανεπαρκής. Ακόμα και με μια glacialtech των 3.5 ευρώ (έχω πάρει 2-3, διότι κόστιζαν φτηνότερα από ένα 8άρη fan μόνο του lol) από Πλαίσιο, καλύτερα θα είσαι.

Και παλι thx παρολο που δεν ειναι αυτο το βυσμα που σου ελεγα αλλα για το βυσμα που ενωνεται πανω σε αυτο για να δωσει και αλλες θυρες για fan αλλα δεν πειραζει θα το βρω

;) ;) ;):p :P ;) ;) ;)

Αρχική απάντηση από gns

Ακομη μια απορια ειναι οτι αν θελω να βαλω ενα μιρο fan πανω απο τις μνημες πως θα το κανω αφου δεν εχω καποια διαθεσημη εισοδο για καποιο επιπλεον fan θα πρεπει να χρησιμοποιησω fan controler??

Εγώ για αυτό το θέμα θα σου πρότεινα κάτι ψυκτράκια ram απο το e-shop....εγώ τα έβαλα και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα...επειπλέον γλειτώνεις (το σημαντικότερο) τον θόρυβο που θα σου προκαλούσε ένα ακόμα ανεμηστηράκι....να εδώ δες τις ψυκτρούλες που σου λέω.....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804044 (ψύκτρες)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805656 (θήκες, επίσης αποδοτικές)

Πολυ καλες μου φαινονται και μαλλον αυτες θα παρω (SHARKOON) το μονο που εχω καποιες αποριες σχετικα με τετοιου τυπου ψυκτρες:

1)Πως στερεονονται με τη χρηση αυτοκολητης τενιας ή με θερμοαγωγημη παστα?

Μπορω να χρησιμοποιησω αλλη παστα για καλυτερα αποτελεσματα πχ as 5

2)Επιδη τωρα εχω 2 dimms ddr2 dual channel αν αποφασισω να βαλω αλλα δυο δεν θα υπαρχει προβλημα χωρου γιατι μου φαινοντε λιγο μεγαλουτσικες (σε πλατος)

Thx παντος για τη βοηθεια

1) Έχουν αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης (τα ψυκτράκια) και θερμαγώγιμη πάστα σε μορφή ταινίας (οι AKASA) που είναι αρκετά αποδοτική. Όποιες κι αν πάρεις, AS5 ΔΕΝ βάζεις, είναι ηλεκτραγώγιμη και θα καούν οι μνήμες! Προτίμησε τις AKASA από μένα, φτηνές και καλές. Και αν θέλεις να βάλεις και πάστα, Arctic Ceramique.

2) Πρόβλημα πλάτους δεν υφίσταται, έχουν γνώση οι κατασκευαστές...εκτός κι αν έχεις τις μνήμες δίπλα δίπλα (όπως σε κάποιες ΑΒΙΤ που είχαν τα channels των μνημών μαζί και όχι εναλλάξ).

Σχετικα με τις ψυκτρες (μνημης) Thx με καλυψες απολυτος

Τωρα φιλε gznp και εγω ειμουν αναμεσα σε noctua nh-u12 kai nh-u09 και πηγενα περισσοτερο για την nh-u09 οχι τιποτα αλλο παραμονο λογο χορου δεν ξερω αν εχεις την nh-u12 ή αν την εχεις δοκιμασει αλλα θα μπορουσες να μου πεις ετσι οπως βλεπεις το κουτι μου πιο πανω θα χωραγε ή θα πρεπει να κανω καποιες μετατροπες :hmm: :hmm: :hmm:

Η αλήθεια είναι ότι το κουτί είναι λίγο στενό και με ανησυχεί και η ψύκτρα της μητρικής σου. Εγώ έχω την ΝΗ-U12 μέσα σε ένα ίδιων περίπου διαστάσεων κουτί με το δικό σου αλλά αναρωτιέμαι αν θα χωράει γιατί δεν ξέρω αν θα σου μπει κάθετα ή οριζόντια. Εμένα επειδή μπαίνει οριζόντια δεν είχα πρόβλημα (εκτός του ότι αναγκάζομαι για να βγάλω τη μία μνήμη να βγάλω και την ψύκτρα) αλλά σχεδόν σίγουρα, αν έμπαινε κάθετα όπως στην παλιά μου μητρική, θα είχα πρόβλημα. Επίσης δεν ξέρω αν η ψύκτρα της μητρικής σου θα επιτρέψει στην ψύκτρα να πατάει καλά (μου φαίνεται λίγο ψηλή στη φωτο).

Πάντως αν δε μπορέσεις να βάλεις την 12άρα, η 9άρα είναι πολύ καλή επιλογή. Σημαντικά μικρότερη αλλά χωρίς να χάνει πολλές επιδόσεις (και κυρίως πολύ μα πολύ καλύτερη από τη στοκ). Πάντως όποτε βρεις χρόνο και λεφτά, κάνε και μια έρευνα για κάποιο πιο ευρύχωρο κουτί, θα σε βοηθήσει αρκετά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.