Jump to content

Βοηθεια ΚΑΥΣΩΝΑΣ

gns

Recommended Posts

Γεια σας

Θα ηθελα γρηγορα μια βοηθεια αφου με τις θερμοκρασιες που επικρατουν στο κουτι μου φοβαμαι πως θα βγαζει καπνο σε λιγο καιρο.

Βρηκα τις θερμοκρασια του επεξεργαστη μου σε idle και σε στρεσαρισμενη κατασταση (56c-67c αντιστιχα) με τη βοηθεια του speedfan και του everest ultimate edition. Ο επεξεργαστης μου ειναι prescott στα 3Ghz χωρις κανενα iχνος o/c σε μητρικη Intel 915gev

Ετσι εχω αποφασισει να αλλαξω τη μαμα ψυκτρα με κατι ποιο αποδοτικο και σε θεμα ποιοτητας αλλα και θορυβου αφου τωρα μου προκαλει πονοκεφαλο, σας παρακαλω μπορειτε να μου προτεινετε καποιες λυσεις προσωπικα εχω βρει τη zalman fata1ity αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη επισης θα ηθελα καποια βοηθεια για fans αφου σκοπευω με την αλλαγη αυτη να καλιτερευσω και τη θερμο.. του case γενικοτερα

Thx και περιμενω μια δροσερη βοηθεια

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Τhx απο θορυβο πως παει?

το fan στιριζετε ευκολα ακομη μπορεις να μου πεις εκτος για τη ψυκτρα του cpu τι fan να χρισιμοποιησω για τη κυκλοφορια του αερα στο κουτι??

από θόρυβο όσο θέλεις εσύ γιαυτο σου είπα για fan controller ρυθμίζεις τις στροφες του cpu fan ανάλογα με τις απαιτήσεις. όσον αφορά τώρα τα φαν για το κουτί σου πάρε αυτά είναι πολύ καλα και αθόρυβα http://www.priveshop.gr/product.php?code=113202&sess=1173741

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 00:41]

αν και ειμαι κοντα στα 3 χρονια υδροψυκτος επειδη θελω το πισι να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο επαθα πλακα με την Akasa Evo120.

τσεκαρε στο γουγλη για τι πραγμα μιλαω.

Δεν φαίνεται και πολύ καλή.... link

post-745-1416072717,5969_thumb.png

λυπαμαι αλλα δεν θα εμπιστευτω ενα ριβιου απο τη στιγμη που τη δοκιμασα προσωπικα.

σε διπυρηνο 3800+ Χ2 στα 2.4 με στοκ ρευμα και 25 βαθμους θερμοκρασια χωρου πανω σε χυμα μητρικη εκτος κουτιου εδειχνε 38 βαθμους σε load70%(μεσα σε bios δηλαδη)

το βασικοτερο ηταν οτι η θερμοκρασια αυτη ηταν με ανεμιστηρα στις 1400στροφες @ 17 dB

Αφου ειμαι ο ενδιαφερομενος για ψυκτρα εχω βρει καποιες καλες επιλογες αλλα το μονο που ζηταω ειναι να μου δωσεται καποια συμβουλη για το πια ειναι η καλυτερη και σε θεμα ποιοτητας αλλα και να μπορει να ψυξει ενα o/c cpu αφου στο μελλον μπορει να επιχειρησω κατι προς αυτη τη κατευθυνση

Αυτες λοιπον ειναι προτασης μου:

Thermalright

1. ultra 90

2.HR-01

3.xp-120

4.xp-90

Tuniq

1.tuniq tower 120

Thermaltake

1.Big Typhoon vx

2.Blue Orb II

3.silent tower

4.sonic tower

Σας παρακαλω οποιος εχει δοκιμασει αυτες τις ψυκτρες οι αλλες παρομοιες εξισου καλες οπως δωσει ενα χερακι βοηθεια στο πια να επιλεξω

Να σας πω την αληθεια και εγω αυτες τις δυο ειχα υποψη μου (xp-120, tt big typhoon)

αλλα η απορια μου ειναι αν και στις δυο χρειαζεται να βγαλω τη μητρικη για να τις εγκαταστησω

Επισης θα ηθελα μια καλη προταση για fan controller με τις δυνατοτητες αν υπαρχουν να βλεπω τις στροφες των fan και τις θερμοκρασιες. Τελος πως μπορω να τακτοποιησω τα καλωδια μεσα στο κουτι μου ετσι ωστε να εχω καλο air flow???

Να σας πω την αληθεια και εγω αυτες τις δυο ειχα υποψη μου (xp-120, tt big typhoon)

Νομίζω πως πρέπει να την βγάλεις τη μητρική αλλά δεν ξέρω σιγουρα...

Πάντως αξίζει ο κόπος... :)

Ρε παιδια εχω καποιες αμφιβολιες για τις ψυκτρες που μου προτινατε οχι οτι δεν ειναι καλες αλλα μου ειπανε πως τωρα στην αγορα αρχισανε να πουλουνται περισσοτερες ψυκτρες τυπου tower εσεις τι λετε αν εχεται κατι υποψη σας προς αυτη την κατευθυνση ριξτε το.

Για fan controller δεν μου ειπατε τιποτε πιο να προτιμησω

Η photo ερχεται σε λιγο!!!!!

Αν έχεις LGA775 επεξεργαστή όπως καταλαβαίνω θέλεις και τον σχετικό αντάπτορα όσον αφορά την XP-120...και ναι θα ξηλώσεις και τη μητρική στην περίπτωση αυτή.

Για τις τύπου tower ψύκτρες, είναι όντως η τελευταία λέξη της μόδας στο χώρος της αερόψυξης. Καλές και αποδοτικές λύσεις είναι η Noctua NH-U12 και η ΤΤ Sonic Tower. Ψάξτες κι αυτές λίγο.

Για δείξε πρώτα το κουτί σου. Πόσα φανς θες να βάλεις, πόσα χωράει? Και μετά συζητάμε και για controller...

Τελικα το βρηκα αυτες ειναι οι φοτο και δεν θα χρειαστω fan controller αλλα θα ηθελα να μου πειτε με πιο προγραμμα μπορω να αλλαζω τις στροφες και πως θα το κανω

post-4914-1416072727,7335_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.