anastasia78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2006 Γεια σας.Εχω στην κατωχι μου 2 ACCESS POINT.Το ενα ειναι ενα ALCATEL 585i και το αλλο ειναι ενα Linksys WAG354G.Θελω να ρυθμισω ωστε να συνδεθουν μεταξυ τους ασυρματα αλλα δεν ξερω τον τροπο μπορει να με βοηθησει κανεις σε αυτο?Οτι πληροφοριες και γνωσεις μπορει να εχετε μου ειναι χρησιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 4, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Για να συνδεθούν μεταξύ τους θα πρέπει κάποια από τις 2 συσκευές να μπορεί να αλλάξει mode λειτουργίας και να παίξει ως client. Κάποια άλλα modes όπως bridge, wds κλπ μάλλον δε θα παίξουν γιατί είναι proprietary λύσεις της κάθε εταιρείας και όχι standard. Οπότε δες αν κάποια από τις 2 συσκευές σου αλλάζει σε client mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 4, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Αρχική απάντηση από anastasia78 Γεια σας. Εχω στην κατωχι μου 2 ACCESS POINT. Το ενα ειναι ενα ALCATEL 585i και το αλλο ειναι ενα Linksys WAG354G. Θελω να ρυθμισω ωστε να συνδεθουν μεταξυ τους ασυρματα αλλα δεν ξερω τον τροπο μπορει να με βοηθησει κανεις σε αυτο? Οτι πληροφοριες και γνωσεις μπορει να εχετε μου ειναι χρησιμες. Τι ακριβώς θες να κάνεις? Κατ'αρχάς δεν έχεις στην κατοχή σου 2 access points, αλλά 2 wireless adsl modem/router. Με λίγο googling, είδα ότι: 1) Το alcatel υποστηρίζει wds Alcatel 585 wds 2) Το wag354g ΔΕΝ υποστηρίζει. WDS stands for wireless distribution system WDS Από το link της wikipedia περί WDS, βλέπω ότι το WRT54gl παίρνει wds με αλλαγή firmware. Το wag354g παίρνει απ'ότι είδα open wrt: wrt on wag354 Το open wrt, με τις εντολές που θα βρεις εδώ, υποστηρίζει wds. Nothing is impossible, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις και το κατάλληλο linux-άκι (openwrt στην προκειμένη περίπτωση). Disclaimer: εννοείται πως αν το κάψεις προσπαθώντας να βάλεις openwrt, εγώ δεν φταίω σε τίποτα Γενικά είναι σχετικά advanced γνώση να flash-άρεις τέτοιες συσκευές, στην αρχή είναι μεγάλο παίδεμα αλλά μετά μπορεί να γίνει και ρουτίνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 4, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Για να συνδεθούν μεταξύ τους θα πρέπει κάποια από τις 2 συσκευές να μπορεί να αλλάξει mode λειτουργίας και να παίξει ως client. Κάποια άλλα modes όπως bridge, wds κλπ μάλλον δε θα παίξουν γιατί είναι proprietary λύσεις της κάθε εταιρείας και όχι standard. Οπότε δες αν κάποια από τις 2 συσκευές σου αλλάζει σε client mode. Το WDS μέσω openwrt ίσως και να παίξει. Και να μην παίξει, τότε θα μπορέσεις να το βάλεις client. Χλωμό να μπορείς να βάλεις managed τα interface σε modem, δεν έχει κάποιο λόγο να γίνεται κάτι τέτοιο, μόνο αν χακέψεις το 1 από τα 2 γίνεται δουλειά! Ανέβα Ξεσσαλονίκη να το βοηθήσεις το κορίτσι ρε τρέντυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 4, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Όπως είπα και πιο πάνω το wds μεταξύ 2 διαφορετικών συσκευών δεν είναι σίγουρο ότι θα παίζει ντε και καλά. Ξεσσαλονίκη έχουμε το dfrago και τον Panea, εκτός αν η Αναστασία κεράσει τρίγωνο πανοράματος και τσουρέκι Τερκενλή, οπότε θα πάρω 3 μέρες προφορική και θα ανέβω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 4, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Όπως είπα και πιο πάνω το wds μεταξύ 2 διαφορετικών συσκευών δεν είναι σίγουρο ότι θα παίζει ντε και καλά. Αρχική απάντηση από sotiris Το WDS μέσω openwrt ίσως και να παίξει. Και να μην παίξει, τότε θα μπορέσεις να το βάλεις client. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.