Lakis! Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Μια μικρή παρατήρηση......Το pr rating στους AMD δεν μεταφραζόταν και καλά σε ισάξιο P4 με αντίστοιχα ΧΧΧΧ+ Mhz? Τώρα που σταμάτησε η παραγωγή P4, δεν είναι λίγο άκυρη ονοματολογία?
jpavly Αύγουστος 2, 2006 #2 Αύγουστος 2, 2006 Θέμα Marketing είναι. Αυτά τα νούμερα θυμάται ο κόσμος.
Athens2004 Αύγουστος 2, 2006 #3 Αύγουστος 2, 2006 Το είχα αναφέρει και εγώ αυτό κάποτε οντως εχεις δίκιο . Με τους conroe τώρα ενας A64 x2 3800 πρεπει να ακουει στο όνομα a64 x2 1500 κοκ .
Athens2004 Αύγουστος 2, 2006 #5 Αύγουστος 2, 2006 Γιατι απλα ειναι κωδική ονομασία δεν ειναι pr . Οπως και ο meron 7200 ας πουμε...
morfeas-dsl- Αύγουστος 2, 2006 #6 Αύγουστος 2, 2006 Και εγω πιστευω πρεπει να σταματησει. Ειναι παραπλανητικο
yanni Αύγουστος 2, 2006 #9 Αύγουστος 2, 2006 Γράφει πάνω στο κουτί κάτι η AMD που να παραπλανεί τον κόσμο? Και γιατί να ονομαστεί Χ2 1500+? Οι Pentium 4 σταμάτησαν να κυκλοφορούν? Δηλαδή αν ήταν κωδικός μοντέλου όπως του 6300 ή του 6800 θα είχε καμιά διαφορά? Μήπως ο απλός κόσμος ξέρει τι είναι το PR rating ή μήπως οι κωδικοί που χρησιμοποιούνε οι εταιρίες είναι ποιο ξεκάθαροι για τον κόσμο?Το PR rating πλέον παίζει τον ρόλο του model number και καλά κάνει και συνεχίζει και το χρησιμοποιεί. Εκτός και αν θα ήταν ποιο σωστό μια εταιρία να αλλάζει τις συσκευασίες και τις ονομασίες των μοντέλων κάθε 3 μήνες. Αυτό θα ήταν πιστεύετε σωστή αντιμετώπιση απέναντι στους καταναλωτές?
Lakis! Αύγουστος 2, 2006 Author #10 Αύγουστος 2, 2006 Ναι, μετά το 2006 οι p4 πιστεύω θα έχουν εξαφανιστεί από την αγορά. Όχι, ο απλός κόσμος δεν ξέρει τι είναι το PR, αλλά και για όσους ξέρουν δεν έχει νόημα ούτε γι'αυτούς πια. Βέβαια δεν ανταποκρινόταν και τόσο στην πραγματικότητα (είτε προς τα πάνω με τους XP είτε +- για τους 64). Το PR δεν χρησιμοποιείται 3 μήνες. Περισσότερο και από 3 χρόνια χρησιμοποιείται. Δεν έχω κάποια πρόταση προς την AMD Απλά δεν σημαίνει αυτό πουν σήμεαινε παλιά.
darkCount Αύγουστος 2, 2006 #11 Αύγουστος 2, 2006 Εγώ θυμάμαι αμυδρά ένα άρθρο που κάποιος επίσημος από την AMD είχε πει ότι το PR δεν αφορούσε την άμεση σύγκριση με τα μοντέλα της αντίπαλης εταιρίας (P4) αλλά την σύγκριση με τους δικούς της Αthlon (thunderbird)
Makis Hourdakis Αύγουστος 2, 2006 #12 Αύγουστος 2, 2006 Έχουν ακόμα thunderbird και τεστάρουν στα εργαστήρια;;; Γουστάρωωωω!!! Πόσα marks βγάζει στο τελευταίο 3D Mark ο thunderbird; Πέρα απο την πλάκα, πιστεύω οτι καλύτερα θα ήταν κάποια ονομασία του στυλ που χρησιμοποιεί η nVidia και η ATi. Δίνει πληροφορίες και για τη γενιά, και για την κατηγορία. Με το PR, εκτός του οτι μπορεί να προκαλείται κάποια σύγχηση επιδόσεων, γίνεται και ένα μπέρδεμα γενεών κτλ. Δηλαδή είναι σα να λέμε οτι ο Athlon XP 3700+ έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον Athlon 64 3700+... (οπότε ούτε αυτό που λέει ο dark ισχύει απόλυτα... )
voudas Αύγουστος 2, 2006 #13 Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Εγώ θυμάμαι αμυδρά ένα άρθρο που κάποιος επίσημος από την AMD είχε πει ότι το PR δεν αφορούσε την άμεση σύγκριση με τα μοντέλα της αντίπαλης εταιρίας (P4) αλλά την σύγκριση με τους δικούς της Αthlon (thunderbird) επισήμως αυτό είχαν πει όντως...
ang3l Αύγουστος 2, 2006 #14 Αύγουστος 2, 2006 Απλά πρέπει να συνηθίσει ο κόσμος ότι τα όνοματα των επεξεργαστών είναι έτσι τώρα πιά.. Πώς κάνετε έτσι? Το Mazda RX-8 και τοMX-5 πρέπει να έχουν κάποια σχέση με το 8 και το 5 αντίστοιχα ας πούμε?
Makis Hourdakis Αύγουστος 3, 2006 #15 Αύγουστος 3, 2006 Αυτά που λες κάνουν μπαμ οτι είναι κωδικοί. Το να βλέπει κάποιος μη ψαγμένος όμως ένα "4200" σε επεξεργαστή, το πιο λογικό δεν είναι να πάει το μυαλό του σε συχνότητα; Όχι οτι έχει και ιδιαίτερη σημασία δηλαδή αλλά μπορεί άνετα να πιάσει κάποιος κορόιδο κάποιον και να του τον πουλήσει πχ για 4.2GHz. Με το που ακούσει αυτός 4.2GHz και κάνει τη σύγκριση με τα 3.x των άλλων θα σου πει, "αυτόν θα πάρω, είναι σίγουρα καλύτερος". ’σε που θα ξενερώσει κιόλας μόλις μάθει την πραγματική συχνότητα... Τέλος πάντων, μικρό το κακό για μας. Απλώς ξέρουμε τι παίζει στα μυαλά των ομοεθνών μας για τους επεξεργαστές... Προσωπικά πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν να γίνει έτσι όπως είπα, ωστόσο δεν πιστεύω οτι υπάρχει και ιδιαίτερο πρόβλημα τώρα. Ούτε της intel το σύστημα μου αρέσει πάντως... Έχω ψιλομπερδευτεί και εκεί...
yanni Αύγουστος 3, 2006 #17 Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Αυτά που λες κάνουν μπαμ οτι είναι κωδικοί. Το να βλέπει κάποιος μη ψαγμένος όμως ένα "4200" σε επεξεργαστή, το πιο λογικό δεν είναι να πάει το μυαλό του σε συχνότητα; Όχι. Μόνο κάποιος που έχει ήδη μια κάποια επαφή με PR Rating θα πάει το μυαλό του εκεί. Τόσο πολύ εντύπωση θα κάνει σε κάποιον το +? Αμφιβάλλω. Τι 5000+ τι 6300. Το ίδιο θα του φανεί. Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΌχι οτι έχει και ιδιαίτερη σημασία δηλαδή αλλά μπορεί άνετα να πιάσει κάποιος κορόιδο κάποιον και να του τον πουλήσει πχ για 4.2GHz. Με το που ακούσει αυτός 4.2GHz και κάνει τη σύγκριση με τα 3.x των άλλων θα σου πει, "αυτόν θα πάρω, είναι σίγουρα καλύτερος". ’σε που θα ξενερώσει κιόλας μόλις μάθει την πραγματική συχνότητα... Απλοποιείται πολύ τα πράγματα. Πρώτον, κορόιδο κάποιος μπορεί να πιάσει τον οποιοδήποτε δεν έχει επαφή με τους υπολογιστές. Δεν έχει ανάγκη το PR Rating της AMD ή τα GHz της Intel. Αν τώρα κάποιος ακούσει 4.2GHz προφανώς η παραπληροφόρηση προέρχεται από τον πωλητή και όχι από την AMD η οποία σε κανένα σημείο του κουτιού δεν πουλάει φούμαρα. Σε κανένα σημείο δεν γράφει «Καλύτερος από την cpu του ανταγωνιστή στα 4.2GHz. Αντίθετα αναγράφει τόσο την cache όσο και την κανονική συχνότητα της cpu. Αν τώρα κάποιος επιμείνει να κάνει σύγκριση των 4.2GHz με τα 3.ΧGHz και βγάλει συμπέρασμα κακό του κεφαλιού του θα κάνει. Απλή λογική εξάλλου. Dual core P4, 2.66GHz στα 100 έναντι Dual core Conroe 1.86GHz στα 200. Αν υποθέσει ότι ο Ρ4 στα 2.66GHz είναι ποιο γρήγορος και ότι στην Intel δεν ξέρουν τι τους γίνεται πουλώντας το σχεδόν 1.5 φορές ποιο γρήγορο cpu μισοτιμής, ποιος θα του φταίει? Η Intel? Δεν νομίζω. Τέλος η Nvidia και η ATi έχουν άλλα κόλπα. Λέγονται ΧΤ,SE,LE και πάει λέγοντας. Για να μην πω για την 9550 που προφανώς είναι ποιο γρήγορη από την 9500.
Athens2004 Αύγουστος 3, 2006 #18 Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 13:50] Για να μην πω για την 9550 που προφανώς είναι ποιο γρήγορη από την 9500. σίγουρα?
yanni Αύγουστος 3, 2006 #19 Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 σίγουρα? Θέλω ΜΙΑ φορά να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ και αν δεν σου είναι και κόπος να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ένα post μου.....
Athens2004 Αύγουστος 3, 2006 #20 Αύγουστος 3, 2006 Δλδ το ειναι πιο γρήγορη το είπες ειρωνικά ? Υπόψιν μάγος δεν είμαι .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.