sotiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Απ'ότι βλέπω στα παγκόσμια... δρώμενα φοριούνται πολύ οι wide (έχετε γεμίσει όλοι με philips). Επειδή: 1) Δεν έχω τα λεφτά για 24' wide 2) Δεν βλέπω ταινίες στο pc 3) Μου αρέσει το 4:3 ψάχνω κάτι σε 4:3, 20' και άνω (όχι 19άρες), με dvi και κατά προτίμηση sips, p-mva etc. Κόστος μέχρι το πολύ 600 ευρά. Βασικό πλεονέκτημα η ύπαρξη 0 pixel εγγύησης Στη χειρότερη θα καταλήξω στη philips 20wide (η οποία πλησιάζει το προσδοκώμενο των 430 ευρώ ). Σαν ανάλυση για 1600x1200, η 20άρα είναι μικρή? Πρέπει να πάω σε 21.3? edit (προσθήκη μοντέλων): να κάποιες περιπτώσεις: viewsonic hp lg Από αυτές, η Viewsonic λέει 0 bright pixel στο site (δεν ξέρω αν ισχύει και ελλάδα), και επίσης έχει και τη μικρότερη γωνία θέασης (170 έναντι 178 των άλλων 2).
nickstamat Αύγουστος 2, 2006 #2 Αύγουστος 2, 2006 Δεν διευκρινίζεις το ακριβές ποσό που διαθέτεις οπότε θα προτείνω κάτι ακριβό...EIZO FlexScan S2000 (20.1"): http://www.eizo.com/products/lcd/s2000/index.aspEIZO FlexScan S2100 (21.3"): http://www.eizo.com/products/lcd/s2100/index.aspΤην πρώτη δεν την έχει ο σκρουτζ, την δεύτερη τη βλέπεις εδώ: http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=Eizo+S2100&sp_catcode=SKROUTZ
morfeas-dsl- Αύγουστος 2, 2006 #3 Αύγουστος 2, 2006 Απο αυτες που αναφερεις καλυτερη ειναι η lg. Δεν εχει εγγυηση 0 πιξελ ομως. Μεχρι 19 ιντσες ισχυει για την παραπανω εταιρια.Η αναλυση ειναι οντως μικρη αν μιλαμε για desktop.Κουραζει το ματι. Αν αναφερεσαι σε παιχνιδια δε νομιζω να σε ενοχλησει πολυ.Βεβαια ολα ειναι μια συνηθεια.Μπορει εσυ να βρισκεις πιο κουραστικο το να εχεις μια μεγαλη οθονη και να κοιτας μια αριστερα μια δεξια για να δεις τα παντα.Προτεινω samsung 970 αν θελεις 19αρα, s-pva σαν την eizo αλλα με 6 ms (400Ε)την παραπανω lg αν θελεις καποια απο αυτες τις 3 που ανεφερεςτην philips αν θελεις 20 wide και τη samsung 215 21 wide αν μπορω να πω ποια μου αρεσει καλυτερα απο ολες τις οθονες στην αγορα (550Ε)
morfeas-dsl- Αύγουστος 2, 2006 #4 Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από nickstamat Δεν διευκρινίζεις το ακριβές ποσό που διαθέτεις οπότε θα προτείνω κάτι ακριβό... λεει με κοστος το πολυ 600 ευρω. Καλες οι eizo αλλα :<
ΝTG Αύγουστος 2, 2006 #5 Αύγουστος 2, 2006 απο οτι καταλαβα...ψαχνεις για oθονη 20"+ με αναλογια 4:3! To 1) που κολλαει? Εννοεις οτι θα κανεις την καρδια σου πετρα και θα επαιρνες μια 24αρα και ας ηταν wide? To ξερω οτι θα ξετρελλαθεις με την μαρκα.....αλλα δες στα πολλα αυτην με spva 6ms (να πω οτι αν δεν ανταπορκιθει στις προσδοκιες σου μπορεις να την επιστρεψεις σε 7 μερες!) Επισης μια ενδιαμεση λυση ειναι και η samsung 215T που την εχει μεγαλυτερη για 2,5 εκατοστα.....την διαγωνιο της!Επισης wide.....Oπως καταλαβες δεν εχω κατι να προτεινω σε non-wide!
spc Αύγουστος 2, 2006 #6 Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:23] Βασικό πλεονέκτημα η ύπαρξη 0 pixel εγγύησης Πραγματικά 0 (aka και sub), δεν θα βρεις εύκολα σε μεγάλη διαγώνιο. Τώρα να ξαναπώ την άποψή μου περί 0 και το πόσο απίθανο είναι να συμβεί σε σοβαρές εταιρίες και μεγάλες οθόνες; Μπα..... Δεν νομίζω ότι θα βάλεις μυαλό. Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:23] και επίσης έχει και τη μικρότερη γωνία θέασης (170 έναντι 178 των άλλων 2). Ελπίζω να μην μιλάς σοβαρά όταν κρίνεις από τα specs (ειδικά σε TFT). Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:23] Σαν ανάλυση για 1600x1200, η 20άρα είναι μικρή? Πρέπει να πάω σε 21.3? Είναι οριακή. Είναι όντως ψιλοψείρες. Βέβαια είναι και προσωπικό το θέμα. Οι 21,Χ'' είναι η ιδανική διάσταση για 1600*1200. Μία πολύ καλή πρόταση είναι η SAMSUNG 214T.
sotiris Αύγουστος 2, 2006 Author #7 Αύγουστος 2, 2006 Thanks για τις προτάσεις σας. (εκτός από τον ntg που πρότεινε acer, έλεοc ) Τα χρήματα είναι 600, άντε με βία 700, παραπάνω με τίποτα. Το 1) εννοώ ότι προτιμώ μια 24άρα wide (δλδ αν είναι να πάρω wide, θα την ήθελα για όλες τις δουλειές, τηλεόραση, οθόνη, dvd etc.), αλλά αν δεν βγαίνω οικονομικά (που δεν βγαίνω) προτιμώ να πάρω μια καλή 4:3. Οι 19άρες απορρίπτονται γιατί είναι 5:4 (19άρα έχω τώρα και μου σπάει τα νεύρα!). Η χρήση της είναι για desktop και ουχί για games (παίζω σχετικά σπάνια), βέβαια να έχει αξιοπρεπές response για τη μια φορά στο τόσο. Τα 0 pixel (έστω bright που δίνει η viewsonic, δεν είμαι τόσο παράξενος) τα θεωρώ must. Αφού δεν έχουν καμμένα οι οθόνες, γιατί δεν δίνουν 0 pixel οι εταιρίες φίλτατε spc? Γιατί προφανώς κάποια μοντέλα τους έχουν ps: με βλέπω και μένα να τσιμπάω την philips με 450 ευραίους, μπορεί να την βρω και πιο φτηνά στο αγαπημένο μου portal (το skroutz ντε)
spc Αύγουστος 2, 2006 #8 Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisΗ χρήση της είναι για desktop και ουχί για games (παίζω σχετικά σπάνια), βέβαια να έχει αξιοπρεπές response για τη μια φορά στο τόσο.Με αυτό το δεδομένο, η Samsung είναι σαφώς η καλύτερη λύση.
apostglen46 Αύγουστος 2, 2006 #9 Αύγουστος 2, 2006 Εγω παντως απο την acer δεν εχω παραπονο...........Απο την αλλη πιστευω οτι 0 pixels δισκολα θα βρεις..........οταν εψαχνα εγω για τη δικια μου δεν ειχα βρει παρα μονο μια viewsonic νομιζω............Η philips μου φενεται η καλυτερη απιλογη...........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.