Jump to content

Αν Κάποιος μου λύσει το πρόβλημα τον παραδέχομαι...

Piterakos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν... Η κατάσταση έχει ώς εξής.

CPU: Intel Pentium 3 833MHz (6.5x133) / Intel Pentium 3 700MHz (7.0x100)

Mobo: Epox EP-EVSA2 (Socket 370) Chipset VIA Apollo Pro με το τελευταίο Official Bios

Ram: 1x 256MB Kingston 133MHz (Single Side) + 1x 256MB Hynix 133MHz (Double Side) = 512MB

Το πρόβλημα έχει ώς εξής:

Και με τους 2 επεξεργαστές το σύστημα ξεκινάει κανονικά στις default ταχύτητές τους αλλά μόλις δείξει το loading screen των windows XP SP1 κολάει και κάνει επανεκίνηση.

Δοκίμασα format και πάλι δεν έγινε τπτ και με τους 2 επεξεργαστές.

’λλαξα τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια.

’λλαξα μνήμες και ξανά τα ίδια.

Δοκίμασα ακόμα και υποχρονισμό των επεξεργαστών κατεβάζοντας το FSB στα 66MHz (μεσω jumpers πάνω στο mobo) και το σύστημα δούλεψε μέχρι να εγκαταστήσω τα windows και κατόπιν κόλλησε εντελώς και μόνο με reset επανερχόταν.

Με το FSB τόσο χαμηλά οι επεξεργαστές δουλεύουν σχεδόν στη μισή τους συχνότητα.

Τέλος σκέφτηκα μήπως κάποιο από τα on-board συστήματα της mobo είναι χαλασμένο και μου δημιουργεί πρόβλημα και έτσι απενεργοποίησα τα πάντα (εκτός από τα κανάλια ide)

από το Bios αλλά ο υπολογιστής δεν συγκινήθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Να σημειώσω ότι οι επεξεργαστές είναι μιά χαρά καθώς δούλευαν στα προηγούμενα pcs που βρίσκονταν εγκατεστημένοι.

’ν μου βρεί κάποιος απάντηση σ'αυτό το πρόβλημα του βγάζω το καπέλο.

το μόνο που μου μένει να κάνω είναι να αλλάξω mobo αλλά δεν βρίσκω τόσο παλιά.

Έχει κανείς καμμιά ιδέα;;;

και μένα αλλά με τρελαίνει που δουλεύει κανονικά με FSB στα 66 έστω και για καμμιά ώρα και στην κανονική του συχνότητα καθόλου.

αν οι μνήμες σου δεν έχουν πρόβλημα, δοκίμασε και με κανένα άλλο δίσκο, αν σου είναι εύκαιρος

Αρχική απάντηση από Piterakos

και μένα αλλά με τρελαίνει που δουλεύει κανονικά με FSB στα 66 έστω και για καμμιά ώρα και στην κανονική του συχνότητα καθόλου.

Μπορεί να τα έχει παίξει το τσιπσετ ή κάποιο σλότ των μνημών να μήν δουλεύει σωστά. Δοκίμασε τουλάχιστον το κάθε σλοτ ξεχωριστά μπας και καταφέρεις τίποτα.

Ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο να μην μπορουν να παιξουν τα winxp σε παλιες μητρικες απο P3 .

Αν ψαξεις παντως , θα βρεις μητρικες σε στοκαδικα & μεταχειρισμενα .

’λλαξα μνήμες και ξανά τα ίδια.

Τι ακριβώς έκανες δηλαδή? Δοκίμασες με μόνο ένα stick ? Εμένα μου φαίνεται ότι κάτι στις μνήμες δεν πάει καλά και πολύ χλωμό το κόβω να δουλεύουν απρόσκοπτα οι Kingston single sided με τις Hynix double sided.

Όταν εγκαθιστάς Win, θα πρέπει να το κάνεις με Bios default settings. Βρές μια boot δισκέτα με memtest και τρέξε το κανά 6ωρο να δεις αν υπάρχει πρόβλημα με μνήμες.

Για δες αλλο λειτουργικο πχ win Xp SP2 οχι SP1...

Δοκιμασε αν θες αλλη καρτα γραφικων.

Μόνο εμένα παραξενεύει το ότι οι 2 επεξεργαστές δουλευουν σε διαφορετικές συχνότητες?????

δεν νομιζω να εννοει ταυτοχρονα οι επεξεργαστες. δεν μπορω να βρω την μητρικη αλλα δεν νομιζω να ειναι dual socket

μαλλον αντι για Ε ειναι 3 : 3vsa2

δοκιμασες μονο με την kingston στο πρωτο σλοτ?

μηπως?

Αν δεν ειναι μνήμες(τσεκαρε το με memtest) ο επεξεργαστής ψύχεται ικανοποιητικά

Τοτε μιας και είσαι στο set-up που κολας είναι κάποιος Driver που κάνει την δουλεια....:(

Για δοκίμασε με Win 2000 ή κάτι παρόμοιο...:unsure:

η επανεκίνηση σε ένα σύστημα συνήθως είναι πρόβλημα μνήμης. αν δεν είναι μνήμη και όλα δουλεύουν κανονικα όπως λες ότι έχεις τσεκάρει τότε πρέπει να βρεις άλλη μητρική.

ω ρε φίλε λίγες ώρες πόσταρα και έγινε της πόπης....

anyway το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή mobo που ανέστησα ενώ θεωρούσα ξεγραμμένη και τελικά ήταν απλά ένα βραχυκύκλωμα (2 ποδαράκια σε ένα τσίπ είχαν ενώσει από κτύπημα).

Το πρόβλημα με την epox τελικά δεν κατάλαβα ποιο είναι και ούτε ελπίζω να καταλάβω.

ΑΠΛΑ ΤΑ ΦΤΥΣΕ

Όπως είπα και πρίν έβαλα πάνω μια mobo ECS και όλα παίζουν ρολόι.

Αναγνώρισε και τις μνήμες με Bios Update και ας είναι διαφορετικού τύπου (Single - Dual Side) και δούλεψε και με τους 2 επεξεργαστές.

PS: όντως είχα κάνει λάθος και η mobo είναι η 3VSA και όχι EVSA που έγραψα. (ΔΕΝ παίρνει 2 επεξεργαστές, εγώ τους δοκίμαζα έναν έναν εναλλάξ).

Σας ευχαριστώ όλους που ευαισθητοποιηθήκατε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.