Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με Seagate ide 40gb-Βοήθεια

ergotelis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα παίδες, ακούστε πως έχει η κατάσταση:

Μου φέρνει ένα κοπέλι τον υπολογιστή του, ο οποίος δε δούλευε, ήθελε όμως να πάρομε κάτι δεδομένα που είχε στο σκληρό του.

Είναι ένας 40άρης 5400rpm Seagate.

Τον βάζω σε λειτουργία, τσουφ το τροφοδοτικό λειτουργεί η προστασία υπέρτασης(της υπογραφής το Seasonic) και κλείνει ο Η/Υ.

Πατάω πάλι να ξεκινήσει ο υπολογιστής ,τίποτα.

Τον ξεσυνδέω το σκληρό παίζει οκ ο υπολογιστής.

Μετά τον ξανακλείνω, συνδέω το σκληρό δίσκο, ξεκινάει ο υπολογιστής αλλά αρχίζει και βγάζει καπνό από κάτι πυκνωτάκια από πίσω από τη πλακέτα, οπότε κλείνω αμέσως τον υπολογιστή μου.

Λέω, ωχ πάει κάηκε ο σκληρός και πάνε τα δεδομένα.....

Και όμως κάνω ένα τελευταίο πείραμα και τον συνδέω σε εξωτερική θήκη σκληρού, και ως εκ μαγείας παίζει μια χαρά!Μπόρεσα και πήρα όλα τα δεδομένα του και φαίνεται εκεί να παίζει μια χαρά!

Έχετε ξαναδει παρόμοια περίπτωση? Τι φταίει και μόλις τον συνδέσω στο τροφοδοτικό μου πάει να τον κάψει?Προφανώς το τροφοδοτικό είναι κορυφή,είναι από τα καλύτερα,έχω άλλους 3 hdd ου έχω συνδέσει και το βυσματάκι έχει fullproof design και δε παίζει να πήρε άλλη τάση από αυτή που πρέπει ο σκληρός δίσκος, άλλωστε το βύσμα αυτό ήτανε συνδεδεμένο στο dvd-rw που έπαιζε μια χαρά.

Μήπως η εξωτερική θήκη δίνει λίγα amper όσα ακριβώς χρειάζεται ο σκληρός?Ενώ αν τον συνδέσω στο τροφοδοτικό του τραβά τη γραμμή, δλδ κάτι βραχυκυκλώνει και έχει χαλάσει σε αυτόν και καίει ρεύμα παραπάνω από όσο θα έπρεπε?Πάντως εξωτερικά δε φαίνεται κάτι,δλδ μπας και έχει χαλάσει τπτ πάνω?

Για πείτε καμία άποψη, γιατί θέλω να τον βάλω στον υπολογιστή του παιδιού πάλι αν γίνεται, η έστω να ξέρω μη μου χαλάσει στα καλά καθούμενα στην εξωτερική συσκευή ανάγνωσης, σας ευχαριστώ πολύ!

δεν πιστεύω οτι ο σκλήρός αυτός είναι πλέον αξιόπιστος, πιστεύω ότι τυχαία ξαναδούλεψε. Να μην τον ξαναχρησιμοποιησεις αυτό θα ήταν το πιο συνετο που θα μπορούσες να κάνεις. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Και τέλος δεν νομίζω ότι έχεις προβλημα hardware στο δικό σου pc.

Συμφωνώ με τον wifi... Μια χαρά αν τον χρησιμοποιήσει απλώς για λειτουργικό, αλλά δεν θα τον πρότεινα για data.....

Πάντως να έχεις υπόψη σου οτι ό,τι και να πάθει η πλακέτα, αν μείνουν ανέπαφα τα platters μπορείς να τραβήξεις δεδομένα. Περίπλοκη η διαδικασία βέβαια αλλά να ξέρεις οτι δεδομένα δεν χάνονται έτσι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.